Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Rullei pieci vārti, Latvijas U18 meiteņu izlase otrās divīzijas PČ sāk ar graujošu uzvaru

Rullei pieci vārti, Latvijas U18 meiteņu izlase otrās divīzijas PČ sāk ar graujošu uzvaru
Foto: LHF

LETA. Linda Rulle sestdien Lielbritānijā Latvijas sieviešu U-18 hokeja izlases labā guva piecus vārtus pasaules čempionāta otrās divīzijās A grupas pirmajā spēlē, sekmējot Latvijas uzvaru ar 6:1 (2:1, 2:0, 2:0) pār Meksiku.

Devītajā minūtē Meksika ar Naroas Salasas raidījumu izvirzījās vadībā, bet pēc tam vārtus guva vien latvietes.

Jau 38 sekundes vēlāk Linda Rulle rezultātu izlīdzināja, bet vēl pēc 50 sekundēm viņa vairākumā guva savus otros vārtus spēlē.

Viņas kontā šajā spēlē pieci gūti vārti, turklāt ceturtie un piektie, panākot 5:1, gūti mazākumā.

Sestos vārtus Latvijas izlases labā guva Katrīna Ozola.

Vārtos Jeļizaveta Stadņika atvairīja 16 no 17 metieniem, bet pa pretinieču vārtiem latvietes meta 24 reizes.

Vēl sestdien Austrālija ar 3:1 (0:1, 1:0, 2:0) pieveica Turciju.

Valstsvienības galvenais treneris Miks Golubovičs sastāvā iekļāvis divas vārtsardzes, septiņas aizsardzes un 11 uzbrucējas.

Lielākā daļa no spēlētājām ikdienā spēlē Latvijā, kamēr Linda Rulle pārstāv Zviedrijas komandu "Lulea", bet Jeļizaveta Stadņika - Dānijas vienībā "Odense".

Latvijas U-18 valstsvienība pasaules čempionātu otrās divīzijas A grupā Skotijas pilsētā Damfrīsā aizvadīs līdz 27. janvārim. Šis ir pēc ranga ceturtais turnīrs U-18 izlasēm.

Latvijas hokejistes šajā turnīrā tiekas ar Austrāliju, Nīderlandi, Turciju, Meksiku un Lielbritāniju.

22.janvārī latvietes spēkosies ar Lielbritāniju, 24.janvārī - ar Nīderlandi, 26.janvārī - ar Austrāliju, bet turnīru noslēgs 27.janvārī ar maču pret Turciju.

Golubovičam turnīrā palīdz treneri Laila Dekmeijere-Trigubova un Vladislavs Koniševs, kā arī vārtsargu treneris Denijs Romanovskis.

Pagājušajā vasarā Latvijas U-18 hokejistes startēja savā pirmajā pasaules čempionātā, otrās divīzijas turnīrā izcīnot piekto vietu.

Latvijas izlases sastāvs startam pasaules čempionātā:

Vārtsardzes - Nikola Seleviča (Hokeja skola "Rīga" (HS "Rīga")), Jeļizaveta Stadņika ("Odense", Dānija);
Aizsardzes - Luīze Semesarāja (TNSS/THK/"L&L"), Emīlija Jakovļeva, Kintija Ilvija Tropa (abas - HS "Rīga"), Reičela Taube (JLSS/"Lauvas"), Sindija Medisone ("Tukums"), Madara Saulīte ("Falkons"/"Laima"), Marta Valante ("Kurbads"/"Laima");
Uzbrucējas - Linda Rulle ("Lulea", Zviedrija), Katrīna Paula Ozola, Sarma Gusare, Milana Veronika Leletina, Šarlote Štāle, Madara Roberts Zuševiča, Kjāra Paula Želubovska, Amanda Eihmane, Valērija Lukjanska (visas - HS "Rīga"), Emīlija Kaže ("L&L"/"Tukums"), Hanna Štrause ("Kurbads"/"Laima").


, 2023-01-21 23:05, pirms gada
Graujoša? Pret Meksiku graujoša uzvara būtu 22:0.
, 2023-01-22 01:47, pirms gada
damokla_zobens_22 rakstīja: Graujoša? Pret Meksiku graujoša uzvara būtu 22:0.
Tu esi klauns, sieviešu hokejā būs sensācija ja tiksim nākamajā divīzija, atslābsti urlēn
Dmitrijs Diļevka pie Polijas vārtiem. Foto: LHF
2

Latvijas U18 izlase pret mājinieci Somiju sāks pasaules čempionātu

Somijas pilsētās Espo un Vantā sāksies pasaules U18 čempionāts hokejā. Pirmajā spēlē plkst. 14.00 tiksies amerikāņi un slovāki, bet Oļega Sorokina vadītā Latvijas U18 izlase plkst. 18.00 izaicinās mājinieci Somiju.
Eduards Tralmaks. Foto: LHF
2

Latvijas izlasi pirms pārbaudes spēlēm Šveicē papildina uzbrucējs Tralmaks

Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas papildinājis 27 gadus vecais uzbrucējs Eduards Tralmaks, paziņojusi Latvijas Hokeja federācija.
Agnese Kārkliņa (pirmā no kreisās). Foto: LHF
4

Sieviešu hokeja tiesnese Kārkliņa: ''Vēlos, lai sieviešu hokeja komandas ir katrā Latvijas pilsētā''

Par to, kā tas ir – būt sievietei hokejā, ar kādiem izaicinājumiem un stereotipiem jāsaskaras, kā nepadoties un sasniegt savus mērķus, stāsta Agnese Kārkliņa. Viņa ir hokeja tiesnese un sieviešu hokeja attīstības projektu vadītāja.