Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

IIHF apstiprina, ka noraidījusi Lietuvas iniciatīvu uzņemt daļu PČ

IIHF apstiprina, ka noraidījusi Lietuvas iniciatīvu uzņemt daļu PČ
Renē Fāzels. Foto: Mikhail Metzel/TASS/Scanpix

Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels intervijā Krievijas ziņu aģentūrai TASS atklāja, ka runājis ar Lietuvas valsts premjerministru saistībā ar šīs valsts izrādīto iniciatīvu palīdzēt pasaules čempionāta hokejā rīkošanā, taču šo pieteikumu IIHF negatavojas izskatīt.

Portāls Sportacentrs.com vakar vēstīja, ka pasaules čempionāta elites divīzijas sacensību sarīkošanai IIHF izskata trīs variantus – vai nu Latvija to darīs vienatnē, vai nu Latvijai palīgā nāks Bratislava, vai arī ar Latviju kopā PČ rīkos Dānija. Lai arī savu iniciatīvu palīdzēt Latvijai ar PČ rīkošanu izrādīja arī Lietuva, darot to pēc tam, kad šīs tiesības drošības iemeslu dēļ tika atņemtas Baltkrievijai, IIHF padome lēma, ka jaunas kandidatūras vairs neizskatīs.

Mūsu portāla ziņoto informāciju šodien Krievijas medijiem apstiprināja IIHF prezidents Renē Fāzels, uzsverot, ka Lietuvas piedāvājums nemaz netiks izskatīts.

"Man bija videozvans ar Lietuvas premjerministru," sacīja Fāzels. "Pirmkārt, vēlos arī publiski izteikt savu pateicību Lietuvas valdībai par izrādīto gatavību palīdzēt mums nestandarta situācijā. Mums jau bija diskusijas ar Bratislavas, Rīgas un Herningas pārstāvjiem, un Dānijai un Slovākijai jau ir nesena pieredze pasaules čempionāta uzņemšanā. Es ļoti novērtēju Lietuvas piedāvājumu palīdzēt, taču arī pārāk daudz kandidatūru izskatīšana PČ rīkošanai šobrīd nav īsti jēdzīga."

Lietuvas puse gan bija paudusi apņēmību nākt talkā Latvijai (kas arī principiāli iebilda pret PČ rīkošanu kopā ar Minsku) arī tad, ja pati spēles neuzņems.

IIHF sola, ka skaidrību par PČ 2021 norises vietu ieviesīs līdz nākamās nedēļas vidum, proti, 26. vai 27. janvārī.

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/hockey/n...


Harri Saintula. Foto: LHF
2

Latvijas sieviešu izlase paziņo galīgo sastāvu IB divīzijas čempionātam Rīgā

Šodien, 28. martā, tika izziņots sastāvs Latvijas nacionālās sieviešu hokeja izlases dalībai pasaules hokeja čempionāta hokejā IB divīzijā sievietēm, kas norisināsies Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Čempionāts startēs no 31.03.2024. līdz 06.04.2024. "Volvo" ledus hallē
Edgars Lūsiņš un "Pinguins" vārtsargi. Foto: Fischtown Pinguins
7

Lūsiņš vienojies par jaunu līgumu ar DEL regulārās sezonas uzvarētāju

Latvijas hokeja treneris Edgars Lūsiņš vienojies par jaunu divu gadu līgumu ar Vācijas hokeja augstākās līgas klubu "Fischtown Pinguins", viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com.
Foto: LHF

Latvijas dāmas mājās gaidāmajam PČ gatavojas ar pagājušā gada līderēm ierindā

LETA. Latvijas sieviešu hokeja izlase Rīgā gaidāmajam pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīram sākusi gatavoties ar iepriekšējo meistarsacīkšu rezultatīvākajām spēlētājām ierindā, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).