Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Miks Indrašis iekļauts Latvijas hokeja izlases kandidātu lokā

Miks Indrašis iekļauts Latvijas hokeja izlases kandidātu lokā
Miks Indrašis. Foto: LHF

Portāls ''Delfi'' informē, ka hokejists Miks Indrašis ir iekļauts Latvijas hokeja izlases kandidātu sarakstā uz 2023. gada pasaules čempionātu hokejā. 2022. gada vasarā tika ziņots, ka Indrašis ir parakstījis līgumu ar Maskavas ''Spartak'', vēlāk spēlētājam gan to noliedzot un izvēloties karjeru turpināt Vācijas DEL līgā.

2022. gada vasarā tika ziņots, ka Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Miks Indrašis ir noslēdzis līgumu ar Maskavas ''Spartak''. Pēc pāris dienu klusēšanas hokejists sociālajos tīklos pavēstīja, ka līguma viņam nav, viņš nosoda karu Ukrainā un agresorvalstī spēlēt netaisoties. Okupantu līgā viņš tik tiešām šajā sezonā nespēlēja, jo pievienojās Vācijas DEL līgas klubam Šveningeras ''Wild Wings'', kuras rindās 53 spēlēs guva deviņus vārtus un atdeva 20 piespēles.

Pagājušās vasaras notikumi, iespējams, varēja arī ietekmēt Indraša turpmāko spēlēšanu Latvijas hokeja izlasē. Pēc Krievijas sāktā kara Ukrainā Latvijas Republikas Saeima 2022. gada aprīļa beigās pieņēma likumu, ar kuru aizliedza Latvijas sportistiem un komandām sacensties Krievijā un Baltkrievijā. Iepriekš izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš pauda, ka izvērtētu Indraša kandidatūru, ja viņš nepievienotos okupantu līgas klubam. ''Nu, ja pēc likuma spēlētājs ir pieejams izlases pārstāvēšanai un viņš pēc savas kvalitātes atbilst Latvijas izlasei, tad jā, viņa kandidatūra tiks izvērtēta,'' pagājušā gada vasarā teica treneris.

Portāls ''Delfi'' informē, ka Miks Indrašis ir iekļauts Latvijas izlases kandidātu sarakstā par spēlēšanu tās rindās 2023. gada pasaules čempionātā. Faktu apstiprināja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs. ''Vieta izlasē nav garantēta nevienam spēlētājam, bet kandidātu sarakstā Miks ir," teica funkcionārs. Izlase jau marta beigās Daugavas ledus hallē sāks neoficiālus treniņus, bet aprīļa sākumā sāks oficiāli gatavoties čempionātam.

Tāpat zināmas atsevišķas pārbaudes spēles pirms čempionāta. Visdrīzāk aiz slēgtām durvīm aprīļa sākumā plānotas divas spēles pret Poliju, kam sekos divi mači Lielbritānijā 22. un 23. aprīlī. Pašā aprīļa beigās ''Arēnā Rīga'' Latvija divas reizes uzņems Šveici, bet laika posmā no 4. līdz 6. maijam viesos paredzēti mači pret Dāniju.

2023. gada pasaules čempionāts hokejā notiks Somijā un Latvijā no 12. līdz 26. maijam. Latvijas hokeja izlase Rīgā aizvadīs apakšgrupas cīņas, spēkojoties pret Kanādas, Čehijas, Slovākijas, Šveices, Kazahstānas, Norvēģijas un Slovēnijas izlasēm. Pirmā spēle izlasei 12. maijā pret Kanādu.

Izmantotie resursi:
https://www.delfi.lv/delfi-plus/spo...


, 2023-03-13 13:14, pirms gada
Smaka paliks tā vai tā!
Slēpts komentārs: oxa
, 2023-03-13 13:18, pirms gada
oxa rakstīja: Nē, Indraši nevajadzētu aicināt uz izlasi!
Lai pārdomā savu uzvedību!
Un ko tas dos izlasei, ka pardomās uzvedību? Pareiza rīcība, Okupantu līgā nespēlēja, tātad var spēlēt izlasē, kādēļ vispār jautājumi par to, jo spēlēja līgā, kur ir atļauts spēlēt un nav no Okupantu līgas.
, 2023-03-13 13:19, pirms gada
Pēc fakta - nav spēlējis, tātad neko nav pārkāpis.

Gribēja, varēja, domāja - neskaitās

Varu saderēt ka bij vēl pāris čaļi kuri saņēma piedāvājumus un klusībā štukoja ko darīt.
, 2023-03-13 13:23, pirms gada
Kandidātu lokā, nu cmon, ja Indrašis netiks izlases medelī, 4 maiņās, nu tad nezinu, ar kādu sastāvu mēs grasāmies, tās "medaļas" izcīnīt mājas čempī. Pamats šajā periodā 100% atrisināt, visas nianses, lai čalis spēlētu izlasē un jāatrod, piemēroti maiņas biedri, produktīvam pienesumam.
, 2023-03-13 13:28, pirms gada
neko sliktu viņš attiecībā pret LV nav izdarījis. Ja mēs sodītu katru, kurš ir kko sliktu gribējis vai domājis, tad par īstiem patriotiem varētu saukt tikai zilākalna Martu un annu čakšu...
, 2023-03-13 13:29, pirms gada
andu, sorre
Slēpts komentārs: Marokāņi-Lettiņu brāļi
, 2023-03-13 13:36, pirms gada
ANDZA84 rakstīja: Pēc fakta - nav spēlējis, tātad neko nav pārkāpis.

Gribēja, varēja, domāja - neskaitās

Varu saderēt ka bij vēl pāris čaļi kuri saņēma piedāvājumus un klusībā štukoja ko darīt.
Pilnīgi piekrītu! Man liekas, ka pat Daugaviņš vienā intervijā teica, ka Kalniņš un Jeļisējevs nebūs pēdējie un viņš jau nu toč zin iekšējo virtuvi, bet izrādās Miks paņēma uz sevi (dzīve uzspieda) un pārējie kaut ko saprata. Lai tik spēlē visi, kas saprot, lai ne uzreiz, bet ir nākuši pie prāta.
Slēpts komentārs: Marokāņi-Lettiņu brāļi
, 2023-03-13 13:40, pirms gada
Neticu, ka kolhoznieku hokeja līga khl pati no zila gaisa izdomāja: a davai mums būs līgums ar Mikiņu, lai jau čalis uzspēlē ... nu, teiksim maskavas spartakā ... Un Mikiņš bija tā sašutis, ka NEDĒĻU parunāt nevarēja ... kamēr izrādījās, ka viņam jau bērnībā bija noslēgts līgums ar Šveningeras ''Wild Wings''...
, 2023-03-13 13:50, pirms gada
Rubentus rakstīja: Smaka paliks tā vai tā!
Tad ieej dušā.
, 2023-03-13 13:53, pirms gada
...Visdrīzāk aiz slēgtām durvīm aprīļa sākumā plānotas divas spēles pret Poliju, kam sekos divi mači Lielbritānijā 22. un 23. aprīlī...

tv3 mājaslapa nesen rakstīja, ka rādīs spēles ar poliju portālā, nekādas slēgtas durvis tur nesanāk
https://sports.tv3.lv/hokejs/hokejs...
, 2023-03-13 13:58, pirms gada
Džeks spēra nepareizu soli, atjēdzās, ka tā nevajadzēja darīt un nometa pa bremzēm. Cilvēks savu kļūdu izlaboja, kas jau ir simpātiski. Kalniņiem un Jeļisējeviem arī noteikti bija iespēja atkāpties no saviem lēmumiem, bet viņi to nedarīaj. Smukāk būtu bijis, ja Miks nāktu klajā ar paziņojumu, ka līgumu ar Spartak bija parakstījis, bet ņemot vērā notiekošo ir pieļāvis kļudu, līgumu lauž un savu lēmumu maina. Tas būtu noņēmis virkni jautājumu.

Mēs visi mēdzam kļūdīties
Slēpts komentārs: Abrags
, 2023-03-13 14:05, pirms gada
vozā rakstīja: Kandidātu lokā, nu cmon, ja Indrašis netiks izlases medelī, 4 maiņās, nu tad nezinu, ar kādu sastāvu mēs grasāmies, tās "medaļas" izcīnīt mājas čempī. Pamats šajā periodā 100% atrisināt, visas nianses, lai čalis spēlētu izlasē un jāatrod, piemēroti maiņas biedri, produktīvam pienesumam.
kāpēc Tu domā, ka Indrašis ir kaut kas tik ļoti īpašs??? Balcers, Zemgus, Bļugers, Ābols - tie (un vēl daži) ir "must be" spēlētāji izlasē, tālāk jau būtu jābūt konkurencei...
, 2023-03-13 14:06, pirms gada
Seriāls "Tas un tas piekritis pārstāvēt izlasi" ir beidzies, nu sāksies "Šis ir iekļauts kandidāt sarakstā".
Sanāk ka pie šaibasdzenātājiem ir divas kastas, vieni dod piekrišanu, otrus liek sarakstā šiem neprasot.
, 2023-03-13 14:07, pirms gada
šausmas, okupantu pakaļskrējējs iekļauts izlasē kandidātos, pussimts spēlēs sametis veselas deviņas ripas! Mums ir džeki, kas OHL čempī samet vairāk golus pa vienu maču nekā šis pa visu sezonu, tālāk par kandidātu sarakstu nespīd viņam
, 2023-03-13 14:21, pirms gada
Varēs nospēlēt, beigt izlasē karjeru un doties uz KHL.
, 2023-03-13 14:23, pirms gada
Esmu pret! Labāk Ediju Brahmani šī vietā.
, 2023-03-13 14:24, pirms gada
balodis90 rakstīja: Un ko tas dos izlasei, ka pardomās uzvedību? Pareiza rīcība, Okupantu līgā nespēlēja, tātad var spēlēt izlasē, kādēļ vispār jautājumi par to, jo spēlēja līgā, kur ir atļauts spēlēt un nav no Okupantu līgas.
Pareiza riciba uzreiz noraidit. Kā var vispar domat par spēlēšanu khl?
Slēpts komentārs: malaks
Slēpts komentārs: pernambucan0
, 2023-03-13 14:40, pirms gada
Nu,ja indrasi salidzina ar resno cuku,kurs krieviem visu muzu laizijis vafeli,tad var jau ari piedot...
, 2023-03-13 14:47, pirms gada
P.S.
Tambijeva un Jelisejeva klubs Admiral jau tika play off pusfinala KHL !!!
Slēpts komentārs: Marokāņi-Lettiņu brāļi
, 2023-03-13 14:53, pirms gada
Marokāņi-Lettiņu brāļi rakstīja: Kādā škirba, ibio, rio!? Viņš ir vajadzīgs izlasei, it seviški uzbrukumā, viss pārējais PO BARABANU!
rāpo uz krustojumu
, 2023-03-13 14:56, pirms gada
Marokāņi-Lettiņu brāļi rakstīja: Kādā šķirba, ibio, rio!? Viņš ir vajadzīgs izlasei, it seviški uzbrukumā, viss pārējais PO BARABANU!
Tu ari Putina spēlēšanu izlasē atbalstitu. Hokejs taču pari visam vai ne? Nekadu principu, nostāju pofig par Ukrainu ka tik Latvijas izlase tiktu labāko astotniekā. Bet ko es brīnos par mašīnu skrāpētaju.
Slēpts komentārs: Marokāņi-Lettiņu brāļi
, 2023-03-13 14:58, pirms gada
Marokāņi-Lettiņu brāļi rakstīja: Kasta ir viena, beidz apmelot mūsu Hokeju!
Ja reiz piekrīti, značit esi kandidātu sarakstā, viss ir vienkārši un loģiski
iemācies lasīt
Slēpts komentārs: Marokāņi-Lettiņu brāļi
, 2023-03-13 14:59, pirms gada
Nesaprotu šo ažiotāžu ap sporta veidu, kur veči ar sprunguļiem rokā skraida pēc gumijas sūdiņa. Acīmredzot hokeja skatītājiem intelektuālās attīstības līmenis ir tāds pats kā tiem kuri paši uz laukuma skrien ar pieri bortā.
Slēpts komentārs: Marokāņi-Lettiņu brāļi
, 2023-03-13 15:17, pirms gada
Marokāņi-Lettiņu brāļi rakstīja: Vai pasākums, kurā pērtiķu lēcienā tiek mesti gumijas ķirbji gaisā piekarinātās atkritumu urnās, ir intelektualāka padarīšana?
tas viss skanot pērtiķu repam
, 2023-03-13 15:59, pirms gada
Zinot, ka šogad Mājas čempis,nav saprotama tāda nēsāšanās uz Angliju un Dāniju

Daudzas izlases būtu gatavas atbraukt ātrāk uz LV un pārbaudenes te nospēlēt

Klausītava | Devītnieks: Haralds Egle. AHL traumu un apelsīnu pa galvu rūdījums

Haralds Egle grib, lai šis būtu viņa pavasaris – 27 gadus vecais liepājnieks grib aizbraukt uz pasaules čempionātu. Aprīlī iemeta savus pirmos, otros un – arī trešos vārtus Latvijas izlasē. Skolojies Amerikā un cīnījies par vietu zem Saules AHL. Kur savainojumi vajāja uz katra soļa. Liepājā uzspēlēja vienā maiņā ar Rūdolfu Balceru, bet no vecākajiem komandas biedriem varēja dabūt ar apelsīnu pa pakausi. Izspiedis asaru no leģendārā trenera Aleksandra Cicurska. Hokeja podkāsts Devītnieks – ciemos Haralds Egle.Paldies par atbalstu EHR, Venden, Balcia apdrošināšana
Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF
17

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Slovākijas pusfinālisti – kapteinis Daugaviņš un Bindulis

Latvijas Hokeja federācija (LHF) šodien pavēstījusi, ka izlases treniņprocesam, gatavojoties 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, pievienojies Kaspars Daugaviņš un Kristofers Bindulis.
Artūrs Šilovs. Foto: IIHF
5

Egle: "Šilovs AHL trenējās 3-4 stundas dienā. Tik daudz neviens vārtsargs nav trenējies"

Haralds Egle 2024. gadā iesoļoja bez gūtiem vārtiem Latvijas valstsvienības rindās, bet pavasara pārbaudes spēlēs viņš izcēlies jau trīs reizes. Liepājnieks intervijā podkāstam "Devītnieks" stāstīja par savu hokeja ceļu un lepnumu pārstāvēt Latviju.