Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Zirnis par dāvanu no Kivlenieka ģimenes un U20 izlases sastāvu

Zirnis par dāvanu no Kivlenieka ģimenes un U20 izlases sastāvu
Kārlis Zirnis. Foto: Tanya Longgarro

Svētdien pulksten 17:30 ar spēli pret Norvēģiju pasaules čempionātu pirmajā divīzijā sāks Latvijas U20 hokejisti. Mērķis ir nepārprotams – būt labākajiem sešu komandu apakšgrupā un nopelnīt ceļazīmi uz eliti. Valstsvienības galvenais treneris Kārlis Zirnis pēc ierašanās Dānijā sarunā ar portālu Sportacentrs.com sniedza ieskatu sastāva veidošanā uz iepazīstināja ar pirmajām pretiniecēm.

Latvijas izlase ceļā devās ceturtdien pulksten 18:30. Pasaules čempionāts norisināsies Dānijā, no galvaspilsētas Kopenhāgenas netālajā Horsholmā, ko ikdienā apdzīvo 50 tūkstoši cilvēku. Pēc ierašanās nācies sastapties ar pirmajiem starpgadījumiem.

Autobuss, kuram vajadzēja nogādāt Latvijas izlasi uz treniņu, pa ceļam iekūlies avārijā, tāpēc bijusi kavēšanās. Vēl savdabīgāks bijis cits ar autobusu saistīts incidents – latvieši aizvesti uz nepareizo halli. Komanda izkāpusi no autobusa, jau krāmējusi laukā savas somas un devusies iekšā pa durvīm, kad secināts, ka treniņam jānotiek pavisam citā hallē, kas atrodas pusstundas brauciena attālumā.

Turnīrs aizritēs burbuļa apstākļos, tādējādi brīvais laiks jāpavada viesnīcā, kur katrai komandai iedalīta sava telpa nepieciešamo vajadzību realizēšanai. Latvijas U20 izlases galvenais treneris Kārlis Zirnis pauda, ka sākumā uzsvars likts uz spēlēm, kas palīdz saliedēt kolektīvu un iepazīt citam citu. "Tur labi parādās līdera īpašības. Pēc tam varam kopā izrunāt, kas strādāja un kas nestrādāja," pauda speciālists, kurš junioru valstsvienību vada kopš 2017. gada.

Latvijas izlasē vērojams liels Ziemeļamerikā spēlējošo hokejistu īpatsvars – 12 no 24 spēlētājiem, kuri devās uz Dāniju, ikdienā pārstāv komandas aiz okeāna –, un tas atspoguļojies arī līderu izvēlē. Par kapteini iecelts Raimonds Vītoliņš, kuram asistēs Raivis Ansons, Ralfs Bergmanis un Harijs Brants. Visi savu meistarību ceļ Ziemeļamerikā.

Turnīram iespējams pieteikt 23 hokejistus, bet pieņemts lēmums uz Horsholmu doties 24 spēlētāju sastāvā. Aizsargam Nikam Feņenko ir savainojums, un čempionāta priekšvakarā nav pilnīgas skaidrības, vai viņš varēs doties uz ledus, tāpēc treneriem ir gatavs arī rezerves plāns.

"Visgrūtāk bija atskaitīt 2002. gadā dzimušos spēlētājus, jo viņiem tā ir pēdējā iespēja tikt uz pasaules čempionātu. Neteikšu, ka jaunākus čaļus atskaitīt ir vieglāk, bet viņiem priekšā ir vēl viens gads," par sastāva izvēli skaidroja Zirnis. Korekcijas ieviesuši arī savainojumi.

Aizsargam Gustavam Ozoliņam bija plānota viena no vadošajām lomām, tomēr viņš iedzīvojies savainojumā, kas jau novembrī pielicis punktu sezonai. Trauma ir arī Šveices kluba "Lugano" U20 komandas kapteinim Robertam Cjunskim, kurš sevi apliecinājis pārbaudes turnīrā Jelgavā. "Viņš pagaidām nevar slidot. Gaidījām viņu, bet diemžēl arī te ir savainojums," teica galvenais treneris.

Tikmēr Kaspars Ziemiņš, kurš sezonu aizvada Ontārio Hokeja līgas klubā Pīterboro "Petes", 19 mačos iekrājot septiņus punktus, nav izturējis konkurenci. "Viņš nebija apmierināts ar lomu komandā, un kopā nonācām pie lēmuma, ka viņš uz Dāniju nebrauks," ieskatu veiktajās izvēlēs sniedza Zirnis.

Uzbrukumā pirmo virknējumu veidos Raimonds Vītoliņš, Daniels Mūrnieks un Raivis Ansons. Otrajā maiņā spēlēs Martins Laviņš, Darels Dukurs un Anrī Ravinskis. Trešo trio veidos Pēteris Purmalis, Ģirts Silkalns un Fēlikss Gavars, bet ceturtajā maiņā iekļauti Zviedrijā spēlējošie Dans Ločmelis un Sandis Vilmanis, kā arī Oskars Lapinskis, kurš šosezon debitējis Šveices augstākajā līgā, piedaloties 11 spēlēs. Kā 13. uzbrucējs pasaules čempionāta ievadā būs Roberts Zalāns, un Zirnis uzsvēra, ka viņš var darboties gan kā centrs, gan kā malējais uzbrucējs.

Pēc Eliteprospects.com apkopotajiem datiem, šī ir visu laiku jaunākā Latvijas U20 izlase – vidējais vecums ir 18,38 gadi. Iepriekš bijusi tikai viena reize, kad vidējais vecums bijis zem 19 gadiem – 2000. gadā. "Negribu teikt, ka mums ir pavisam vecs vai jauns sastāvs. Ir labs sajaukums. Tie čaļi, kuri ir tikuši sastāvā, spēlē labās līgās. Mums ir sabalansēts sastāvs visās līnijās," vērtēja Zirnis.

Pirmajā mačā pretī stāsies Norvēģijas izlase, kurai attiecībā pret latviešiem ir viens liels pluss – lielākā daļa hokejistu spēlē pieaugušo līgās. Trīs hokejisti aizvadījuši vismaz desmit mačus Zviedrijas augstākajā līgā, bet pārējie cīnās Norvēģijā. Vislabāk klājies Eskilam Voldam, kurš 24 spēlēs ticis pie 27 punktiem.

Aizsardzībā nasta uz saviem pleciem būs jānes Ūlem Juliānam Bjergvikam-Holmam, kurš pavasarī pārstāvēja Norvēģijas valstsvienību Rīgā notikušajā pasaules čempionātā, laukumā dodoties sešos mačos. Pagājušajā sezonā Bjergviks-Holms debitēja Amerikas Hokeja līgā (AHL), 16 spēlēs tiekot pie pieciem punktiem, bet šosezon viņš atgriezies Kanādas junioros.

"Noskatījāmies Norvēģijas pārbaudes spēli pret Dāniju, kas notika pirms dažām dienām un kurā norvēģi uzvarēja ar 7:2. Ātra un agresīva komanda ar ļoti labiem treneriem. Piecus vārtus iemeta vairākumā. Meistarīgu spēlētāju tur pietiek, tāpēc labāk nepelnīt noraidījumus un nedot viņiem iespējas," secināja Zirnis.

Pirmdien pretī stāsies laukuma saimnieki dāņi, otrdiena būs brīvdiena, bet trešdien gaidāms mačs pret Baltkrieviju, kas arīdzan jāpieskaita favorītēm. Novembra vidū pārbaudes spēlē Jelgavā Latvija zaudēja ar 1:6. Tomēr abu komandu sastāvi krietni mainījušies. Jāatzīmē, ka baltkrieviem nebūs 18 gadus vecā Daņilas Kļimoviča, kurš U18 elites divīzijā piecās spēlēs iemeta sešus vārtus un kurš šosezon spēlē AHL. Baltkrievu galvenais trumpis ir vārtsargs Aleksejs Kolosovs, kurš pārstāv Minskas "Dinamo" un Kontinentālajā hokeja līgā šosezon 18 spēlēs atvairījis 90,5% metienu.

Latvijas izlases vārtus spēlē pret norvēģiem sargās Bruno Brūveris, bet rezervē būs Kārlis Mežsargs. Uz turnīru devies arī Rūdolfs Lazdiņš, kurš pagājušajā sezonā kļuva par Latvijas čempionu. Visiem trim komandas vārtsargiem pirms turnīra sarūpēta dāvana no Matīsa Kivlenieka mammas Astrīdas – Kivlenieka nūja.

Latvijas U20 izlases kandidāti

PozīcijaSpēlētājsGadsKlubs
VārtsargsBruno Brūveris2002.RoughRiders (USHL)
Rūdolfs Lazdiņš2002.HK Rīga
Kārlis Mežsargs2003.HK Rīga
AizsargsNiks Feņenko2004.Drakkar (QMJHL)
Harijs Brants2002.Titan (QMJHL)
Bogdans Hodass2003.Tigers (WHL)
Ralfs Bergmanis2002.Musketeers (USHL)
Rihards Simanovičs2003.Mogo/LSPA
Dāvis Orniņš2002.HK Rīga
Daniels Goršānovs2002.HK Rīga
Haralds Slišāns2002.HK Rīga
UzbrucējsRaimonds Vītoliņš2002.Univ. of Vermont (NCAA)
Raivis Ansons2002.Drakkar (QMJHL)
Anrī Ravinskis2003.Armada (QMJHL)
Martins Laviņš2003.RoughRiders (USHL)
Fēlikss Gavars2002.Force (USHL)
Pēteris Purmalis2003.Musketeers (USHL)
Daniels Mūrnieks2002.RoughRiders (USHL)
Darels Dukurs2003.Tigers (Šveice)
Oskars Lapinskis2002.Tigers (Šveice)
Sandis Vilmanis2004.Lulea U20 (Zviedrija)
Dans Ločmelis2004.Lulea U20 (Zviedrija)
Roberts Zalāns2002.Esbjerg U20 (Dānija)
Ģirts Silkalns2003.HK Rīga

Spēļu kalendārs

DatumsLaiksPretinieceTiešraide
12.12.17:30NorvēģijaLSM.lv
13.12.21:00DānijaLSM.lv
15.12.14:00BaltkrievijaLTV7
16.12.14:00UngārijaLSM.lv
18.12.21:00KazahstānaLTV7

, 2021-12-11 23:06, pirms 2 gadiem
Uztrauc 3 lietas:
Feņenko savainojums;
1 maiņas centrs;
Fakts, ka 3 maiņas spēles bez centra.
, 2021-12-11 23:12, pirms 2 gadiem
Par uzbrucējiem viss skaidrs
Spriežot pəc 4 maiņas parametriem, tā būs spəlējoša, ne forčeka grupa
Ar ozolinu tātad klārs
Varēja vairāk pastāstīt par citu aizsargu izvəli
Norgos ir zoni no viņu u20 līgas
Bet rezultatīvākais šajā līgā - latvietis sāmītis mums nav
Kopumā
Ja zirnis nograbēs arī šoreiz
Jātrenc prom
, 2021-12-11 23:19, pirms 2 gadiem
Ziemiņš vienkārši negribēja maksāt 2 pakas ,lai ņem uz čempi
, 2021-12-11 23:22, pirms 2 gadiem
purva_velns rakstīja: Par uzbrucējiem viss skaidrs
Spriežot pəc 4 maiņas parametriem, tā būs spəlējoša, ne forčeka grupa
Ar ozolinu tātad klārs
Varēja vairāk pastāstīt par citu aizsargu izvəli
Norgos ir zoni no viņu u20 līgas
Bet rezultatīvākais šajā līgā - latvietis sāmītis mums nav
Kopumā
Ja zirnis nograbēs arī šoreiz
Jātrenc prom
Kuru Tavuprāt Sāmits vareja izkonkurēt? Manuprāt nevienu
, 2021-12-11 23:36, pirms 2 gadiem
zata rakstīja: Kuru Tavuprāt Sāmits vareja izkonkurēt? Manuprāt nevienu
ar ko viņš (Samītis) sliktāks par jebkuru no aizsargu sarakstā pēdējiem 4?
, 2021-12-11 23:43, pirms 2 gadiem
Abrags rakstīja: ar ko viņš (Samītis) sliktāks par jebkuru no aizsargu sarakstā pēdējiem 4?
Ar to ka viņš nav aizsargs
, 2021-12-11 23:44, pirms 2 gadiem
https://www.eliteprospects.com/play...

Iespējams, to pašu sīko ločmeli, spekulējot
Bet
Pasauktu uz nometni
Tad arī redzētu
Ja nov- dec bija izsaukti teju 75 gabali
Varəja būt arī nosacītie 76
, 2021-12-11 23:46, pirms 2 gadiem
purva_velns rakstīja: Iespējams, to pašu sīko ločmeli, spekulējot
Bet
Pasauktu uz nometni
Tad arī redzētu
Ja nov- dec bija izsaukti teju 75 gabali
Varəja būt arī nosacītie 76
Ločmelis ir centrs, Sāmits nav. Ločmelis 17 gados teju punkts spēlē bliež Zviedru u-20 elitē, pie tam, spēlējot 1 maiņā, tātad atņemot vietu vecākiem zviedriem (un somiem), sauvkārt, Sāmīts spele Norvēģu U-20. Jautājumi šķiet lieki
, 2021-12-11 23:46, pirms 2 gadiem
Nu, ok, ja visus izjās, kādi jautājumi
Kaut gan tu par to, ka zalāns būs sastāvā, kā teicu, arī šaubījies
, 2021-12-11 23:54, pirms 2 gadiem
Šaubojos gan, bet atbildi arī dabūju.
Zalāns var spēlēt gan C, gan malā. Ziemiņš nebija apmierināts ar lomu, tātad atkrita. Cjunskis, kurš var spēlēt pa centru - traumēts. Šobrīd 3. maiņa ir bez izteikta C. Lūk arī kāpēc Zalāns ir izlasē - jo bija labākais pieejamais 13 uzbrucejs

P.s. Pašiem norvēgiem izlase ir tikai viens! speletajs, kurš pamatā spēlē u-20 čempī un tas ir 05 gada aizsargs. Parejie spele vai nu norvēģijas augstākajā līgā + u20, vai norvēģu 2.līgā + u20.

Sāmits izsaukumu nav saņemis
, 2021-12-12 00:00, pirms 2 gadiem
Tiešām tikai viens?🤣
https://www.eliteprospects.com/team...
, 2021-12-12 00:28, pirms 2 gadiem
purva_velns rakstīja: Tiešām tikai viens?🤣
https://www.eliteprospects.com/team/1614/norway-u20
veseli 2!!!
, 2021-12-12 00:31, pirms 2 gadiem
purva_velns rakstīja: Tiešām tikai viens?🤣
https://www.eliteprospects.com/team/1614/norway-u20
Pēc tā kā rakstīja Zata - mauc tikai nor u20, sanāk veseli 2. 2 vārtsargi. Pārējie, kas mauc noru20, paralēli mauc arī citās līgās. Vienīgais, kas pamatā no laukumniekiem mauc noru20 ir aizsargs Solbergs. Nu cik nu var ticēt EP statiem. Pārējie vairāk mauc tieši pārējās līgās, u20 esot piedevai.
, 2021-12-12 00:33, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Pēc tā kā rakstīja Zata - mauc tikai nor u20, sanāk veseli 2. 2 vārtsargi. Pārējie, kas mauc noru20, paralēli mauc arī citās līgās. Vienīgais, kas pamatā no laukumniekiem mauc noru20 ir aizsargs Solbergs. Nu cik nu var ticēt EP statiem. Pārējie vairāk mauc tieši pārējās līgās, u20 esot piedevai.
Nu es tak to redzu pats savā linkā, ko iemetu🤣🤣🤣
Tas arī nav galvenais
Rīt mačs ar norgiem
Novēlēsim zoniem uzvaru!
, 2021-12-12 09:22, pirms 2 gadiem
belariem vispār sastāvā tikai 3 no ZA. kaut gan tur vesels bars spēlē dažādās līgās sākot no AHL. un varētu labu nokomplektēt izlasi tikai no ZA spēlējošiem.
https://www.iihf.com/pdf/40/ihm0400...
, 2021-12-12 09:28, pirms 2 gadiem
, 2021-12-12 09:50, pirms 2 gadiem
Mūsējiem labs sastāvs. Veiksmi puišiem. Bet trenerim gan būtu jāzin, ka 2002.gada dzimušajiem šī ir nevis pēdējā, bet patiesībā pirmā iespēja tikt uz pasaules čempionātu (U18 atcēla, jo sākās Covid, tāpat U20 pirms gada). Un par baltkrievu stipri mainījušos sastāvu: nu nezinu gan. Mums no Jelgavas turnīra sastāvā ir 4, belariem 15! Palasiet BLR ziņas kāpēc tā.
, 2021-12-12 10:20, pirms 2 gadiem
Cerams ar ne neizktitīs zemāk. Jau vajadzēja pagājušo reiz tikt uz eliti.
, 2021-12-12 10:39, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: belariem vispār sastāvā tikai 3 no ZA. kaut gan tur vesels bars spēlē dažādās līgās sākot no AHL. un varētu labu nokomplektēt izlasi tikai no ZA spēlējošiem.
https://www.iihf.com/pdf/40/ihm0400blr_33_1_0_blr
Man sāk izskatīties, ka pirmo pleķi sadalīs 3 komandas, nevis 2. Belariem nav nekā iespaidīga, varbūt atskaitot vārtsargu. Norvēģiem aptuveni mūsu līmenis.
, 2021-12-12 10:52, pirms 2 gadiem
MachimoI rakstīja: Man sāk izskatīties, ka pirmo pleķi sadalīs 3 komandas, nevis 2. Belariem nav nekā iespaidīga, varbūt atskaitot vārtsargu. Norvēģiem aptuveni mūsu līmenis.
HVZ. smagi ko prognozēt. tie paši kazahi atbrauks no savas stepes un atkal paņems uz izbrīna visus, kā dažus gadus iepriekš.
es teiktu, ka laikam jau tikai ungāri klapēsies nenograbēt. pārejiem dodu vienādas iespējas tikt uz eliti pirms turnīra.

Klausītava | Devītnieks: Haralds Egle. AHL traumu un apelsīnu pa galvu rūdījums

Haralds Egle grib, lai šis būtu viņa pavasaris – 27 gadus vecais liepājnieks grib aizbraukt uz pasaules čempionātu. Aprīlī iemeta savus pirmos, otros un – arī trešos vārtus Latvijas izlasē. Skolojies Amerikā un cīnījies par vietu zem Saules AHL. Kur savainojumi vajāja uz katra soļa. Liepājā uzspēlēja vienā maiņā ar Rūdolfu Balceru, bet no vecākajiem komandas biedriem varēja dabūt ar apelsīnu pa pakausi. Izspiedis asaru no leģendārā trenera Aleksandra Cicurska. Hokeja podkāsts Devītnieks – ciemos Haralds Egle.Paldies par atbalstu EHR, Venden, Balcia apdrošināšana
Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF
18

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Slovākijas pusfinālisti – kapteinis Daugaviņš un Bindulis

Latvijas Hokeja federācija (LHF) šodien pavēstījusi, ka izlases treniņprocesam, gatavojoties 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, pievienojies Kaspars Daugaviņš un Kristofers Bindulis.
Artūrs Šilovs. Foto: IIHF
5

Egle: "Šilovs AHL trenējās 3-4 stundas dienā. Tik daudz neviens vārtsargs nav trenējies"

Haralds Egle 2024. gadā iesoļoja bez gūtiem vārtiem Latvijas valstsvienības rindās, bet pavasara pārbaudes spēlēs viņš izcēlies jau trīs reizes. Liepājnieks intervijā podkāstam "Devītnieks" stāstīja par savu hokeja ceļu un lepnumu pārstāvēt Latviju.