Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Latvijas U18 izlases sastāvā pirms Eiropas Jaunatnes olimpiādes veiktas izmaiņas

Latvijas U18 izlases sastāvā pirms Eiropas Jaunatnes olimpiādes veiktas izmaiņas
Oļegs Sorokins. Foto: LHF

Veiktas izmaiņas Latvijas U-18 hokeja izlases sastāvā, kas no 13. līdz 17. decembrim startēs Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādē Somijas pilsētā Voukati.

Sastāvā vairāk neatrodas vārtsargs Linards Feldbergs un uzbrucējs Edgars Mucenieks. Šo hokejistu vietā uz Voukati dosies Kārlis Beķeris-Brīvkalns un Reinards Pētersons.

Piektdien kļuva zināms, ka Šveices U-18 izlase attekusies piedalīties Jaunatnes olimpiādē. Līdz ar to turnīra organizatori veikuši izmaiņas sacensību nolikumā. Tagad visas izlases aizvadīs viena apļa turnīru, izspēlējot katra ar katru.

Oļega Sorokina vadītajai vienībai pirmais mačs paredzēts pirmdien plkst. 18:30 pret Somiju. Bez Latvijas izlases šajās hokeja turnīrā piedalīsies arī Krievijas, Čehijas, Somijas un Baltkrievijas valstsvienības.

Eiropas jaunatnes ziemas Olimpiādē Vuokati 2022 Latvija tiks pārstāvēta sešos sporta veidos. Olimpiādes sacensības ir sadalītas divos posmos: šajā gadā no 12. – 17.decembrim norisināsies hokeja turnīrs, savukārt jau 2022. gadā notiks sacensības citos ziemas sporta veidos, kur Latviju kopskaitā varētu pārstāvēt 20 jaunie sportisti 5 sporta veidos - kalnu slēpošanā, distanču slēpošanā, biatlonā, daiļslidošanā un šorttrekā.

Latvijas izlases sastāvs

VārtsargsDEIVS DEIVIDS ROLOVSHS RĪGA
KĀRLIS BEĶERIS-BRĪVKALNSHS RĪGA
AizsargsPĒTERIS BULĀNSHS RĪGA
DARIO MACKĒVIČSHS RĪGA
MĀRTIŅŠ KRŪKLĪTISHS RĪGA
VIKTORS KURBAKAHK DINABURGA
ELVIS LAŠKOVSTUKUMS
RENARTS BĒRZIŅŠPIRĀTI
UzbrucējsRODŽERS BUKARTSZSC (ŠVEICE)
EMĪLS VECKAKTIŅŠLUGANO (ŠVEICE)
ERASTS NAZARENKOBORLANGE (ZVIEDRIJA)
RAINERS RULLERSHS RĪGA
MIKUS KRUMPĀNSHS RĪGA
OTTO POĻAKOVSHS RĪGA
ĒRIKS MATEIKOHS RĪGA
RAIVIS STRAZDIŅŠHS RĪGA
RŪDOLFS MURAŠKOHK ZEMGALE/LLU
KEVINS STRĀDNIEKSHK ZEMGALE/LLU
ROBERTS VĪTOLSHK ZEMGALE/LLU
REINARDS PĒTERSONSHK ZEMGALE/LLU

Agnese Kārkliņa (pirmā no kreisās). Foto: LHF

Sieviešu hokeja tiesnese Kārkliņa: ''Vēlos, lai sieviešu hokeja komandas ir katrā Latvijas pilsētā''

Par to, kā tas ir – būt sievietei hokejā, ar kādiem izaicinājumiem un stereotipiem jāsaskaras, kā nepadoties un sasniegt savus mērķus, stāsta Agnese Kārkliņa. Viņa ir hokeja tiesnese un sieviešu hokeja attīstības projektu vadītāja.
Foto: LHF
11

Nosaukts Latvijas U18 izlases sastāvs pasaules čempionātam

Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins nosaucis valstsvienības sastāvu gaidāmajam pasaules čempionātam elitē, kas no 25. aprīļa līdz 5. maijam norisināsies Somijas pilsētās Espo un Vantā.
Foto: LHF
14

Latvijas U18 izlase pēdējā pārbaudē pirms čempionāta zaudē zviedriem

LETA. Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase pirmdien Somijā pārbaudes spēlē piekāpās Zviedrijas U-18 valstsvienībai, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF). Latvijas hokejisti pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta zaudēja ar 0:4 (0:1, 0:1, 0:2).