Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvija realizē divus vairākumus un triumfē Norvēģijas turnīrā

Latvija realizē divus vairākumus un triumfē Norvēģijas turnīrā
Mārtiņš Dzierkals. Foto: LHF

Otro uzvaru divās dienās izcīnījusi Harija Vītoliņa vadītā Latvijas vīriešu hokeja izlase, kas šovakar Norvēģijas pilsētā Tronheimā ar rezultātu 3:2 pārspēja Dānijas jaunās paaudzes izlasi un garantēja pirmo vietu. Vakar Latvija ar 6:3 pārspēja mājiniekus.

• Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Šveices čempionāta līdervienības "Geneve-Servette" uzbrucējs Deniss Smirnovs, un pa vārtiem guva arī čehs Mārtiņš Dzierkals un slovāks Filips Buncis.

• Latvija jau pirmajās sekundēs trāpīja pa stabu, bet pirmajā minūtē izvirzījās vadībā tik un tā – pēc Smirnova piespēles pēkšņu izgājienu viens pret vienu realizēja Dzierkals (1:0).

• 15. minūtē izlīdzinājumu panāca Lūkass Bangs no Herningas komandas, pielabojot Dāvida Madsena metienu, taču jau divas minūtes vēlāk

• Otrajā periodā Latvija izturēja 40 sekundes trijatā, tad neizmantoja trīs vairākumus, turklāt trešajā vairākumā ielaida vārtus – dāņi nopelnīja soda metienu, un "SonderjyskE" spēlētājs Nikolajs Kristensens pārspēja Ēriku Vītolu (2:2).

• Pie vārtiem vairākumā Latvija gan tika trešā perioda ievadā un jau trešo reizi izrāvās vadībā – pie vārtiem tika Buncis (3:2), reabilitējoties par nopelnīto soda metienu. Buncis pēcāk tika atzīts par Latvijas labāko spēlētāju šajā mačā.

• Galotnē Latvija no vairākuma piecatā pret četriem nokļuva līdz mazākumam trijatā pret četriem. Latvija izturēja 84 sekundes un uzvaru nosargāja arī piecatā pret sešiem, kad sāncenši noņēma vārtsargu.

Latvijas izlases vārtus arī šovakar sargāja Vītols, un izmaiņu nebija arī aizsargu un uzbrucēju virknējumos.

Dānija – Latvija 2:3 (1:2, 1:0, 0:1).
Vārti: 0:49 Dzierkals (Smirnovs) 0:1, 14:37 Bangs (Madsens) , 16:54 Smirnovs (Tumānovs, Krastenbergs, vair.) 1:2, 39:07 Kristensens (s.m) 2:2, 42:57 Buncis (Zabusovs, vair.) 2:3.
Metieni: 18:28.
Soda minūtes: 20:16.
Vārtsargi: Matīass Seldrups - Ēriks Vītols.


, 2022-11-11 22:42, pirms gada
Pievienojos tam čalim, kurš te vienmēr raksta, ka Haris ir molodčiks!

Vienīgi šovakar visu aizēno basketbola notikumi.
, 2022-11-11 22:47, pirms gada
damokla_zobens_22 rakstīja: Pievienojos tam čalim, kurš te vienmēr raksta, ka Haris ir molodčiks!

Vienīgi šovakar visu aizēno basketbola notikumi.
nu, šāds rezultāts pret no dāņu līgas savāktu spēlētāju komandu nav baigais sasniegums... izskatās, ka pēc vakardienas mūsējie nav bijuši baigi iespringuši uz rezultātu...
, 2022-11-11 22:52, pirms gada
Sportā Latvieši, labi pasniedza dāvanu Lāčplēša dienā.
, 2022-11-11 22:54, pirms gada
Driz basketbols pilnībā aizēnos hokeju izlašu līmenī par ko patiess prieks.
, 2022-11-11 23:05, pirms gada
Abrags rakstīja: nu, šāds rezultāts pret no dāņu līgas savāktu spēlētāju komandu nav baigais sasniegums... izskatās, ka pēc vakardienas mūsējie nav bijuši baigi iespringuši uz rezultātu...
Tas pirmais ātrais gols šoreiz nostrādāja par sliktu. Dažiem salikās, ka šos jau varēs saraut gabalos uz vienas slidas + šodien tomēr atkal parādījās vecās kaites, ka pret dāņiem bezzobaini spēlējam vārtu priekšā
, 2022-11-11 23:10, pirms gada
Rubentus rakstīja: Driz basketbols pilnībā aizēnos hokeju izlašu līmenī par ko patiess prieks.
Jā, jā, protams. Paskaties uz basketa jauniešu izlašu "spīdošo" sniegumu nu jau vairākas vasaras pēc kārtas, kad nespēj tikt atpakaļ augstakajā sabiedrībā. Daži gadi un ar to beigsies uz kādu laiku. Diemžēl. Hokejā jaunieši, vismaz šobrīd, izskatās jēdzīgāki. Tāpēc beidz spricēt biksēs!
Slēpts komentārs: Rubentus
, 2022-11-11 23:23, pirms gada
Rubentus rakstīja: Vēl varēji palielīties ar to ka hokejā katru gadu spēlējam pasaules čempionātā
moš šovakar varēji nekasīties kā tāds kraupains krievu kuņasbērns?
, 2022-11-11 23:24, pirms gada
Rubentus rakstīja: Vēl varēji palielīties ar to ka hokejā katru gadu spēlējam pasaules čempionātā
Neesi nu tik pesimistisks. Galu galā šodien ir Lāčplēša diena. Tāpēc gan basīša, gan hoķa izlasēm liels, liels PALDIES par pozitīvajām emocijām! Par lielu Latviju!
, 2022-11-11 23:25, pirms gada
huy rakstīja: moš šovakar varēji nekasīties kā tāds kraupains krievu kuņasbērns?
Raksta cilvēks kurš pats brauc augumā un noniecina citus spirta veidus daudzu gadu garumā. Tiešam amizanti.
, 2022-11-11 23:26, pirms gada
Rubentus rakstīja: Raksta cilvēks kurš pats brauc augumā un noniecina citus spirta veidus daudzu gadu garumā. Tiešam amizanti.
spirta pārlieku lietošana ir kaitīga veselībai
, 2022-11-11 23:32, pirms gada
Rubentus rakstīja: Raksta cilvēks kurš pats brauc augumā un noniecina citus spirta veidus daudzu gadu garumā. Tiešam amizanti.
pagaidām redzu, ka Tu to dari
, 2022-11-12 00:42, pirms gada
Protams patīkami ir uzvarēt,bet šeit nav galvenais uzvarēt šādos turnīros, jo šeit galvenais pārbaudīt tuvākās un tālākās rezerves pasaules čempionātam hokeja, kurus aicināt, kurus nē
, 2022-11-12 10:41, pirms gada
Rubentus rakstīja: Raksta cilvēks kurš pats brauc augumā un noniecina citus spirta veidus daudzu gadu garumā. Tiešam amizanti.
Vai arī kāds āksts viņš ir, es arī ar tavu viedokli neesmu priecīgs.
Harri Saintula. Foto: LHF
4

Latvijas sieviešu izlase paziņo galīgo sastāvu IB divīzijas čempionātam Rīgā

Šodien, 28. martā, tika izziņots sastāvs Latvijas nacionālās sieviešu hokeja izlases dalībai pasaules hokeja čempionāta hokejā IB divīzijā sievietēm, kas norisināsies Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Čempionāts startēs no 31.03.2024. līdz 06.04.2024. "Volvo" ledus hallē
Edgars Lūsiņš un "Pinguins" vārtsargi. Foto: Fischtown Pinguins
8

Lūsiņš vienojies par jaunu līgumu ar DEL regulārās sezonas uzvarētāju

Latvijas hokeja treneris Edgars Lūsiņš vienojies par jaunu divu gadu līgumu ar Vācijas hokeja augstākās līgas klubu "Fischtown Pinguins", viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com.
Foto: LHF

Latvijas dāmas mājās gaidāmajam PČ gatavojas ar pagājušā gada līderēm ierindā

LETA. Latvijas sieviešu hokeja izlase Rīgā gaidāmajam pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīram sākusi gatavoties ar iepriekšējo meistarsacīkšu rezultatīvākajām spēlētājām ierindā, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).