Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Fāzels: "IIHF mērķis ir sarīkot pasaules čempionātu Baltkrievijā"

Fāzels: "IIHF mērķis ir sarīkot pasaules čempionātu Baltkrievijā"
Renē Fāzels un Krievijas prezidents Vladimirs Putins 2016. gada 10. maijā Sočos. Foto: Scanpix

"Pienāks laiks pieņemt galīgo lēmumu, pārcelt pasaules čempionātu vai nē, taču mūsu mērķis ir doties uz Baltkrieviju. Ceru, ka situācija nomierināsies un baltkrievu varas iestādes atradīs izeju no pašreizējās situācijas," trešdien, 8. decembrī, intervijā Krievijas ziņu aģentūrai TASS teica Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels.

IIHF preses dienests pirmdien informēja, ka Fāzelam un organizācijas ģenerālsekretāram Horstam Lihtneram reģistrēti pozitīvi PCR testi. Tajā pašā dienā Starptautiskās Olimpiskās komitejas valde pieņēma lēmumu aizliegt Baltkrievijas olimpiskās komitejas amatpersonām – Aleksandram Lukašenko, Viktoram Lukašenko un Dmitrijam Baskovam – piedalīties SOK pasākumos.

Baltkrievijā jau četrus mēnešus turpinās plaši protesti pret prezidenta vēlēšanu viltošanu un valsts teroru – spēka struktūras aizturējušas vairāk nekā 32 000 cilvēku. Fāzels, kurš amatā atrodas tikpat ilgi kā Baltkrievijas diktators – no 1994. gada, joprojām neuzskata represijas par šķērsli pasaules čempionāta sarīkošanai Minskā.

“Uzmanīgi vērojam situāciju. Mūsu mērķis – aizvadīt turnīru Baltkrievijā. Gribam to paveikt līdzjutēju dēļ, kuri to pelnījuši. Nedrīkstam pakļauties politiskajam spiedienam un negribam kļūt par politisko spēļu ķīlniekiem. Mūsu prioritāte ir turnīra dalībnieku, skatītāju drošība un veselība. Mums ir diezgan atklāts dialogs ar vietējām varas iestādēm,” teica Fāzels.

Teorētiski gala lēmums jāpieņem līdz 2021. gada 21. janvārim. “Mūsu rīcībā vēl ir laiks. Cieši sadarbojamies ar čempionāta rīkotājiem no Latvijas un Baltkrievijas. Plānojam apmeklēt Baltkrieviju, lai tiktos klātienē. Gribējām uz turieni braukt šonedēļ, taču vīruss neatļāva to darīt.”

IIHF prezidents norādīja, ka IOC sankcijas pret Baltkrievijas olimpiskās komitejas amatpersonām neietekmē pasaules čempionāta norisi. “Tās ir dažādas lietas. Starptautiskā Olimpiskā komiteja seko atsevišķiem sportistiem, uztraucoties par viņu gatavošanos Tokijas spēlēm. Arī mani uztrauc situācija ap Baskova kungu, taču IIHF pati pieņems lēmumu par pasaules čempionāta norisi.”

Pasaules čempionāta norise plānota 2021. gada 21. maijā-6. jūnijā Minskā un Rīgā.

Izmantotie resursi:
https://tass.ru/sport/10198659
https://tass.ru/sport/10198053


, 2020-12-09 19:07, pirms 3 gadiem
"Plānojam apmeklēt Baltkrieviju, lai tiktos klātienē. Gribējām uz turieni braukt šonedēļ, taču vīruss neatļāva to darīt."

Baidos ka vīrus arī neļaus apmeklēt čempi pavasarī!!!
, 2020-12-09 19:19, pirms 3 gadiem
Šitas jau arī Somālijā būtu gatavs sarīkot, ja kāda kapeika atkristu viņam.
, 2020-12-09 19:28, pirms 3 gadiem
j**anais mīkstais žīds. Roklaiža putinosam... Ar jau aizsēdējies vecais pensis
, 2020-12-09 19:51, pirms 3 gadiem
Zobārsts būs visu avansa naudu notriecis, tagad divdomīgā situācijā.
, 2020-12-09 19:57, pirms 3 gadiem
Gin4a rakstīja: Zobārsts būs visu avansa naudu notriecis, tagad divdomīgā situācijā.
Gluži manas domas- naudu paņēmis, tagad štuko kā izkulties no situācijas, neviena jēdzīga komanda nebrauks uz Minsku...
, 2020-12-09 20:15, pirms 3 gadiem
Mīksts tas Fāzels
, 2020-12-09 20:55, pirms 3 gadiem
Pret vēju čurāt ir izcila intelekta pazīme.
, 2020-12-09 21:00, pirms 3 gadiem
Gribam to paveikt līdzjutēju dēļ, kuri to pelnījuši. Nedrīkstam pakļauties politiskajam spiedienam un negribam kļūt par politisko spēļu ķīlniekiem.
Lidzjūtēju dēļ tie ir tie paši,ko sauc par Baltkrievijas tautu? Klauns.
, 2020-12-10 09:51, pirms 3 gadiem
Rubļu zobārsts ir vai nu naivs muļķis vai slīpēts pakaļlaiža. Lai tik brauc uz Minsku, normālie baltkrievi viņam puķu vietā iespļaus ģīmī.
, 2020-12-10 13:29, pirms 3 gadiem
Trusis un ēzelis nespēlē hokeju
Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF
3

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Slovākijas pusfinālisti – kapteinis Daugaviņš un Bindulis

Latvijas Hokeja federācija (LHF) šodien pavēstījusi, ka izlases treniņprocesam, gatavojoties 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, pievienojies Kaspars Daugaviņš un Kristofers Bindulis.
Artūrs Šilovs. Foto: IIHF
5

Egle: "Šilovs AHL trenējās 3-4 stundas dienā. Tik daudz neviens vārtsargs nav trenējies"

Haralds Egle 2024. gadā iesoļoja bez gūtiem vārtiem Latvijas valstsvienības rindās, bet pavasara pārbaudes spēlēs viņš izcēlies jau trīs reizes. Liepājnieks intervijā podkāstam "Devītnieks" stāstīja par savu hokeja ceļu un lepnumu pārstāvēt Latviju.
Aleksandrs Ņiživijs, Armands Simsons un Rodrigo Laviņš. Foto: LHF
12

Ankipāns un Ābols vienā maiņā: Laviņš un Ņiživijs draftē Latvijas leģendas

4. maijā Latvijas Hokeja federācija "Arēnā Rīga" rīkos Latvijas hokeja leģendu spēli. Komandu kapteiņi būs divi spēlēm bagātākie valstsvienības dalībnieki – Rodrigo Laviņš un Aleksandrs Ņiživijs. Īpašā drafta ceremonijā viņi paši izvēlējušies sastāvus.