Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Koziols: "Nezinu, kā tapis šis trijnieks. Lielajā sarakstā ir arī Merzļikins un Bļugers"

Koziols: "Nezinu, kā tapis šis trijnieks. Lielajā sarakstā ir arī Merzļikins un Bļugers"
Elvis Merzļikins Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) šodien paziņoja, ka Latvijas izraudzītajā trīs potenciālo Nacionālās hokeja līgas spēlētāju sarakstā Pekinas olimpiskajām spēlēm iekļauti uzbrucēji Rūdolfs Balcers un Zemgus Girgensons, kā arī Toronto "Maple Leafs" fārmkluba Toronto "Marlies" aizsargs Kristiāns Rubīns. Tādējādi ārpus trio palika gan Elvis Merzļikins, gan Teodors Bļugers.

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) kopā ar Nacionālo hokeja līgu un Spēlētāju arodbiedrību visām Pekinas olimpisko spēļu vīriešu turnīra dalībniecēm lūdza iesniegt pirmos trīs provizoriskos NHL spēlētājus, kuri, ja to ļaus veselība un noteikumi, līdz ar to noteikti tiks iekļauti arī galīgajā sastāvā. Kā pirmais publiski izskanēja Kanādas trio Sidnijs Krosbijs, Konors Makdeivids un Alekss Pjetrandželo.

Nedēļas sākumā vaicāts, kuri trīs spēlētāji ir Latvijas sarakstā, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols portālam Sportacentrs.com pauda, ka šādas prasības nav un ka Latvija iesniegusi tikai paplašināto kandidātu sarakstu. Lai nu kā, IIHF šorīt publicēja Latvijas trio, kas vēlāk tika ievietots arī LHF mājaslapā, tomēr Koziols sarunā ar ziņu aģentūru LETA joprojām norādīja, ka šādas prasības nav bijis. Koziols arī piebilda, ka neviens no paplašinātajā sarakstā iekļautajiem spēlētājiem nav atteicies no dalības Pekinas olimpiskajās spēlēs.

"Nepārzinu, kā IIHF, NHL un NHLPA sadarbībā ir tapis šis trīs cilvēku saraksts katrai valstij. Esam nosūtījuši IIHF paplašināto spēlētāju sarakstu startam Pekinas spēlēs, kurā ir arī Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Teodors Bļugers un Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Elvis Merzļikins. Kāpēc sarakstā ir tieši šie trīs hokejisti, tas jāvaicā saraksta autoriem," sarunā ar LETA teica Koziols.

Turpretī IIHF komunikāciju menedžeris Ādams Štaiss, kurš ir IIHF ziņas autors, portālam Sportacentrs.com pauda izbrīnu par Koziola pārsteigumu: "Katrai komandai vaicājām trīs potenciālos NHL spēlētājus olimpiskajam sastāvam, un katra komanda tos iesniedza – arī Latvija iedeva trīs spēlētāju vārdus. Precīzi gan nezinu, kurš konkrēti izvēlējās šo trijnieku."

Latvija Pekinas olimpiskajās spēlēs februārī būs vienā apakšgrupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju. No mūsu apakšgrupas komandām IIHF vēl nav publiskojusi Slovākijas trijnieku, bet no 12 izlasēm kopumā trijnieks paziņots astoņām. Somija un Čehija tajā iekļāva trīs uzbrucējus, bet Zviedrija, ASV, Kanāda, Latvija un Šveice izvēlējušās divus uzbrucējus un vienu aizsargu, bet Vācija - pa vienam vārtsargam, aizsargam un uzbrucējam.

Izlašu NHL trijnieki

IzlaseSpēlētājsSpēlētājsSpēlētājs
SomijaSebastians AhoAleksandrs BarkovsMiko Rantanens
ZviedrijaViktors HēdmansGābriels LandeskūgsMika Zibanedžads
ČehijaOndržejs PalātsDavids PastrņāksJakubs Vorāčeks
ASVOstons MetjūzsSets DžounssPatriks Keins
KanādaSidnijs KrosbijsKonors MakdeividsAlekss Pjetrandželo
LatvijaRūdolfs BalcersZemgus GirgensonsKristiāns Rubīns
ŠveiceNiko HišīrsTīmo MaiersRomāns Jozi
VācijaLeons DraizaitlsFilips GrūbauersMorics Zaiders

Izmantotie resursi:
https://www.leta.lv/news/sport/F53E...
https://lhf.lv/lv/article/6928/latv...
https://www.iihf.com/en/news/29044/...


, 2021-10-08 15:00, pirms 3 gadiem
Bardaks!
, 2021-10-08 15:03, pirms 3 gadiem
Apvienotajā slāvu izlasē trijnieks ir paziņots ar lielām svinībām - Putins, Lukašenko un Lukašenko Juniors
, 2021-10-08 15:05, pirms 3 gadiem
pederācija
, 2021-10-08 15:08, pirms 3 gadiem
skaidrs, koroče Ekselis uzkāries... kaut kā pēdējā laikā LHF darbspējas baigi krītas... Jāsāk jau vērtēt, vai Kirova laikos federācijas darbi nevedās labāk...
, 2021-10-08 15:08, pirms 3 gadiem
Štaiss saka vienu,Koziols citu.Kāda tur šķirba-tāpat spēlēs visi,kuri gribēs.Vētra ūdens glāzē.
, 2021-10-08 15:27, pirms 3 gadiem
Bled Kazjol, beidz tos Kirova prikolus atkārtot!!!
, 2021-10-08 15:37, pirms 3 gadiem
Kazolam tak citas lietas prātā!! Kā iešņaukt iihf piķi!
, 2021-10-08 15:46, pirms 3 gadiem
Es vispār nesaprotu šī balagēna jēgu... Kāpēc ir vajadzīgs nosaukt 3 spēlētājus, kas brauks? Pa šiem 4 mēnešiem, cik vēl ūdens aiztecēs Daugavā.
, 2021-10-08 16:49, pirms 3 gadiem
Varbūt pieraduma pēc Lipmanam aizsūtīja un lika izvēlēties?
, 2021-10-08 16:54, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: skaidrs, koroče Ekselis uzkāries... kaut kā pēdējā laikā LHF darbspējas baigi krītas... Jāsāk jau vērtēt, vai Kirova laikos federācijas darbi nevedās labāk...
Es saprotu, ka jaunībā zāle bija zaļāka, bet nu Kiras laikus, kad Stepītis pat nespēja izsūtīt relīzi, kad sāks tirgot biļetes uz pārbaudes spēlēm nekas nepārsitīs.
, 2021-10-08 17:08, pirms 3 gadiem
Labi, ka graamatvede nav atvaljinaajumaa kaa Kiras laikos ...
, 2021-10-08 20:25, pirms 3 gadiem
nav- nav, es nepārzinu, es nezinu -
- tā notiek, jo pederācija ir iecēlusi Āzi par Dārznieku.
, 2021-10-09 00:31, pirms 3 gadiem
Edgars rakstīja: Es saprotu, ka jaunībā zāle bija zaļāka, bet nu Kiras laikus, kad Stepītis pat nespēja izsūtīt relīzi, kad sāks tirgot biļetes uz pārbaudes spēlēm nekas nepārsitīs.
a tagad ir daudz labāk???
, 2021-10-09 08:22, pirms 3 gadiem
Ādams nemelo, es viņam no sava gmail sliktā angļu valodā aizsūtīju pa prikolam šos uzvārdus un viņš nopublicēja iihf lapā.
Dmitrijs Diļevka pie Polijas vārtiem. Foto: LHF
2

Latvijas U18 izlase pret mājinieci Somiju sāks pasaules čempionātu

Somijas pilsētās Espo un Vantā sāksies pasaules U18 čempionāts hokejā. Pirmajā spēlē plkst. 14.00 tiksies amerikāņi un slovāki, bet Oļega Sorokina vadītā Latvijas U18 izlase plkst. 18.00 izaicinās mājinieci Somiju.
Eduards Tralmaks. Foto: LHF
2

Latvijas izlasi pirms pārbaudes spēlēm Šveicē papildina uzbrucējs Tralmaks

Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas papildinājis 27 gadus vecais uzbrucējs Eduards Tralmaks, paziņojusi Latvijas Hokeja federācija.
Agnese Kārkliņa (pirmā no kreisās). Foto: LHF
4

Sieviešu hokeja tiesnese Kārkliņa: ''Vēlos, lai sieviešu hokeja komandas ir katrā Latvijas pilsētā''

Par to, kā tas ir – būt sievietei hokejā, ar kādiem izaicinājumiem un stereotipiem jāsaskaras, kā nepadoties un sasniegt savus mērķus, stāsta Agnese Kārkliņa. Viņa ir hokeja tiesnese un sieviešu hokeja attīstības projektu vadītāja.