Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Brūveris: ''Mērķis ir ceturtdaļfināls un par to arī cīnīsimies''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Brūveris: ''Mērķis ir ceturtdaļfināls un par to arī cīnīsimies''
Bruno Brūveris vārtos. Foto: IIHF

Latvijas U20 izlases vārtsargs Bruno Brūveris intervijā Starptautiskās Hokeja federācijas U20 čempionāta mājaslapai atklāja, ka ir pacilāts pēc izlases atgriešanās elites divīzijā un tās mērķis ir iekļūt astoņu labāko komandu vidū.

Latvijas U20 izlase naktī uz trešdienu Edmontonā ar spēli pret Somiju sāks U20 pasaules čempionātu hokejā elites divīzijā. Arta Ābola vadītā valstsvienība jau ieradusies Kanādā, kur aizvadījusi divas pārbaudes spēles - pēc zaudējuma pret Austriju sekoja uzvara pār Vāciju.

''Esam šeit, lai spēlētu. Nekas mūs nevar apstādināt. Lai arī kā turnīrs mums noslēgsies, mēs centīsimies nospēlēt pēc iespējas labāk. Nav nekāds noslēpums - mērķis ir ceturtdaļfināls un par to arī cīnīsimies,'' Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) mājaslapai atklāja izlases vārtsargs Bruno Brūveris.

Latvijas izlase decembrī spēlēja pirmās divīzijas turnīrā, kurā ieņēma otro vietu aiz Baltkrievijas. Toreiz baltkrieviem tika zaudēts ar 1:2. Brūveris atceras, ka 2021. gada nogalē izlasē nespēlēja vairāki līderi. ''Decembrī nespēlēja vairāki hokejisti savainojumu vai citu iemeslu dēļ. Tagad viņi, izņemot Raivi Ansonu, ir atpakaļ. Ir pagājuši kādi pieci gadi, kopš pēdējo reizi spēlējām elites divīzijā šajā vecumā,'' notikumus atceras vārtsargs.

Covid-19 pandēmija un notikumi pasaulē ap Krievijas iebrukumu Ukrainā nāca talkā Latvijas spēlēšanai U20 elites divīzijā. Vispirms Covid-19 pandēmija apturēja turnīru Kanādā, ko pārcēla uz šī gada vasaru, bet vēlāk iebrukuma Ukrainā dēļ no tās izslēdza gan Krieviju, gan Baltkrieviju. Šajā gadā neviena izlase uz zemāku divīziju neizkritīs, kas nozīmē to, ka arī pēc gada U20 izlase spēlēs labāko sabiedrībā. ''Iespēja, kura kļuva kā sapnis mums. Mēs to negaidījām. Saprotam situāciju pasaulē, taču to nekādi nevaram ietekmēt. Esam priecīgi, ka varam spēlēt elites divīzijā,'' atklāja Brūveris.

Pagājušo sezonu Brūveris pavadīja ASV USHL līgas ''RoughRiders'' komandas sastāvā. 31 regulāras sezonas spēlē vārtsargs atvairīja 87.3 % pretinieku metienus un ielaida 3.02 ripas vārtos. ''Šis bija mans labākais hokeja gads karjerā,'' tā par pavadīto laiku ASV teica hokejists. ''Spēlēt junioru hokeju ASV ir traki, bet var iemācīties jaunas iemaņas,'' turpināja Brūveris, uzskaitot, ka ir progresējis. ''Uzskatu, ka kļuvu labāks. Treneri runāja par lietām, kuras nestāsta Latvijā un man tas tiešām palīdzēja. Tās vairāk bija nianses, ar kuru palīdzību varēju nospēlēt stabilāk.''

Pirms nonākšanas ASV Brūveris spēlēja HK ''Rīga'', kā arī aizvadīja divus mačus Rīgas ''Dinamo'' sastāvā. U20 sastāvā pirmās divīzijas turnīrā decembrī Brūveris vidēji spēlē atvairīja 93.9 % pretinieku metienus un ielaida vidēji 1.38 ripas spēlē.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2022...

  -2 [+] [-]

, 2022-08-07 11:50, pirms 2 gadiem
Kaut kas jau bija jāsaka nevarēja jau teikt ka mēs atbraucām visiem zaudēt

     [+] [-]

, 2022-08-09 07:33, pirms 2 gadiem
Cerams ka Brūveris pa bazaru atbild.