Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

24 gadu vecumā mūžībā aizgājis Latvijas izlases vārtsargs Matīss Kivlenieks

24 gadu vecumā mūžībā aizgājis Latvijas izlases vārtsargs Matīss Kivlenieks
Matīss Kivlenieks. Foto: LHF

Latvijas Hokeja federācija apstiprinājusi sēru vēsti - traģiski mūžs aprāvies Latvijas jaunajam vārtsargam Matīsam Edmundam Kivleniekam. Izsakām līdzjūtību Matīsa tuviniekiem!

"Izsakām visdziļāko līdzjūtību Latvijas izlases vārtsarga Matīsa Edmunda Kivlenieka tuviniekiem, draugiem un kolēģiem ar Matīsa pāragro aiziešanu mūžībā. Hokeja skolas “Pārdaugava” audzēknis, Matīss bija Latvijas izlases vārtsargs aizvadītajā pasaules čempionātā, vārtos stājoties četrās spēlēs. Karjeras laikā aizvadīja arī astoņas spēles NHL. Ar savu cīņassparu, darba ētiku un attieksmi bija patiess paraugs sportā! Matīsa aiziešana ir liels zaudējums ne tikai Latvijas hokejam, bet visai latviešu tautai," vēstīts LHF paziņojumā.

Sēru vēsti apstiprināja arī NHL klubs Kolumbusas "Blue Jackets".

"Esam šokēti un bēdīgi par Matīsa Kivlenieka aiziešanu. Izsakām visdziļāko līdzjūtību viņa mātei Astrīdai, viņa draugiem un ģimenei šajā grūtajā brīdī. "Kivi" bija īpašs jauns vīrietis, kurš katru dienu un katru personu sagaidīja ar smaidu. Viņa iespaids, ko viņš četros gados atstāja uz mūsu organizāciju, netiks aizmirsts," kluba paziņojumā citēts "Bue Jackets" prezidents Džons Deividsons.

Par Kivlenieka nāves apstākļiem "Blue Jackets" norāda, ka aizvadītajā naktī noticis traģisks negadījums: "Latvijas hokejists kritienā guva galvas savainojumu. Uzreiz tika izsaukti mediķi, taču viņa dzīvība drīz pēc tam aprāvās." Mičiganas štata Novi pilsētas policija norādījusi, ka Kivlenieks kopā ar vairākiem cilvēkiem atradies burbuļvannā, un viņiem nācies bēgt pirotehnikas problēmu dēļ. Kivlenieks paslīdējis un atsitis galvu pret betonu.

Tomēr pirmdien veiktā autopsija atklājusi, ka Kivlenieks gājis bojā pēc tam, kad viņam trāpījusi pirotehnikas atlūza, nevis no sekojošā kritiena.

Matīss Ziemeļamerikā spēlēja kopš 2013. gada un no junioru līgām izcīnīja sev vietu Amerikas Hokeja līgā, no kuras arī ieguva iespēju Nacionālajā hokeja līgā. Tajā viņš aizvadīja astoņas spēles Kolumbusas "Blue Jackets" sastāvā.

Kivlenieks pārstāvēja vairāku vecuma grupu Latvijas izlases, piedaloties četros pasaules čempionātos U18 un U20 izlasēs. Kā jau minēts LHS paziņojumā, šogad Matīss bija Latvijas pieaugušo izlases vārtsargs pasaules čempionātā Rīgā, kurā viņš pret Kanādu, Kazahstānu un ASV aizvadīja spēles, kas diemžēl izvērtušās par viņa pēdējiem mačiem...


Artūrs Šilovs. Foto: IIHF
5

Egle: "Šilovs AHL trenējās 3-4 stundas dienā. Tik daudz neviens vārtsargs nav trenējies"

Haralds Egle 2024. gadā iesoļoja bez gūtiem vārtiem Latvijas valstsvienības rindās, bet pavasara pārbaudes spēlēs viņš izcēlies jau trīs reizes. Liepājnieks intervijā podkāstam "Devītnieks" stāstīja par savu hokeja ceļu un lepnumu pārstāvēt Latviju.
Aleksandrs Ņiživijs, Armands Simsons un Rodrigo Laviņš. Foto: LHF
11

Ankipāns un Ābols vienā maiņā: Laviņš un Ņiživijs draftē Latvijas leģendas

4. maijā Latvijas Hokeja federācija "Arēnā Rīga" rīkos Latvijas hokeja leģendu spēli. Komandu kapteiņi būs divi spēlēm bagātākie valstsvienības dalībnieki – Rodrigo Laviņš un Aleksandrs Ņiživijs. Īpašā drafta ceremonijā viņi paši izvēlējušies sastāvus.
Andris Džeriņš. Foto: IIHF
39

Izlasei pievienojas bronzas veterāni Džeriņš un Cibuļskis, trīs spēlētājus atskaita

Latvijas vīriešu izlases rindas šodien papildināja 36 gadus vecie Herningas "Blue Fox" spēlētāji Oskars Cibuļskis un Andris Džeriņš, bet treniņnometni neturpinās aizsargs Patriks Ozols un uzbrucēji Rihards Melnalksnis un Jānis Vizbelis, paziņojusi Latvijas Hokeja federācija.