Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Porejs: "Ar pieredzi, ar gadiem vairākumā jūties arvien drošāk"

Porejs: "Ar pieredzi, ar gadiem vairākumā jūties arvien drošāk"
Mārtiņš Porejs. Foto: HK Mogo/LSPA

"Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērija sestdien pārcelsies uz Jelgavu. Pēc pirmajām divām spēlēm duelī starp "Mogo"/LSPA un "Zemgali"/LLU ir neizšķirts 1-1. "Uz mazā laukuma taktika varētu spēlēt vēl lielāku lomu," pieļāva rīdzinieku aizsargs Mārtiņš Porejs, kurš pagājušajā sezonā kļuva par Latvijas čempionu.

Par "Mogo"/LSPA galveno ieroci kļuvis skaitliskais vairākums – gan pirmajā, gan otrajā spēlē vairākumu izdevās izmantot divas reizes. Pie spēlētāja pārsvara divus vārtus iemeta Kārlis Ozoliņš, bet pa reizei izcēlās Rūdolfs Maslovskis un Krišjānis Rēdlihs, kuri viens otru apgādāja ar rezultatīvām piespēlēm. Līdzās viņiem pirmo vairākuma brigādi veido arī komandas kapteinis Artūrs Ozoliņš un uz zilās līnijas dežūrējošais Mārtiņš Porejs, kurš "Mogo"/LSPA rindas papildināja tikai janvāra beigās.

Porejs sezonu sāka Rīgas "Dinamo", 12 spēlēs iekrājot sešus punktus. Kad vairāki hokejisti pieņēmuši lēmumu doties prom, viņiem pievienojies arī Porejs. "Nolēmu, ka labāk laiku veltīšu citām lietām. Pagāja kāda nedēļa, pats neko nemeklēju un nevienam neuzprasījos, kad piezvanīja Krišs [Lipsbergs]. Ja reiz sāku sezonu, gribēju arī pabeigt. Laba komanda ar iespēju pacīnīties par kausu – kāpēc ne? Pēc tam jau piezvanīja Elviss [Želubovskis], un ļoti ātri vienojāmies."

Zīmīgi, ka Porejs tieši kopā ar Lipsbergu jau ilgāku laiku veido komandas pirmo aizsardzības duetu.

Karjeras laikā Skotijā un Polijā spēlējušais aizsargs atzina, ka jau labu laiku nedomā par piedāvājumiem no ārzemēm un pārcelties vairs negrasās.

Iepriekšējās divas sezonas Porejs cementēja "Zemgales"/LLU aizsardzību un palīdzēja Jelgavas klubam pirmo reizi izcīnīt čempionu titulu. Taču pērnajā finālsērijā viņš savainojuma dēļ laukumā nedevās. Vajājušas problēmas ar cirksni, kas novedušas pie muguras sāpēm. Porejs norādīja, ka bija gatavs finālā doties laukumā, bet komanda krājusi uzvaras, un nav bijusi nepieciešamība mainīt sastāvu.

Piedāvājumu no "Zemgales"/LLU hokejists saņēmis arī pirms šīs sezonas. "Zvanīja Aivars Zeltiņš, gribēja mani redzēt komandā, bet sapratu, ka man nesanāks izbraukāt uz Jelgavu. Runājām, ka es varētu nespēlēt Somijā un koncentrēties tikai Latvijas čempionātam, tomēr sapratu, ka nesanāktu laiks visur izbraukāt," teica Porejs.

Sērijas pirmajā spēlē Poreja metienu no zilās līnijas pielaboja Kārlis Ozoliņš, atklājot mača rezultātu. Savukārt otrajā spēlē Poreja metiens pēc rikošeta no pretinieka nūjas lidoja mazliet garām vārtiem, taču ripa no apmales atlēca tieši pie Ozoliņa, kurš guva uzvaras vārtus. Deviņās izslēgšanas spēlēs Porejs izcēlies ar pieciem punktiem, četrus no tiem nopelnot vairākumā.

"Laikam karjerā nekad neesmu bijis vairākuma spēlētājs, bet ar pieredzi, ar gadiem jūties arvien drošāk," teica 31 gadu vecais Porejs. "Ja mums komandā būtu vēl viens Krišjānis Rēdlihs, tad droši vien es tur nespēlētu."

"Baigo problēmu iejusties vairākumā nebija. Blakus ir labi un meistarīgi spēlētāji. Man pateica, kas jādara, un redzam, ka viss smuki sanāk. Viņi jau bija saspēlējušies, un man ielēkt nebija grūti," teica Porejs, kurš vairākumā nekautrējas mest no zilās līnijas. "Citreiz pretinieks piespiež vairākumu izspēlēt konkrētos veidos. Ja izdodas atrast brīvu metienu, tad jāmet. Tā esam sarunājuši. Ja dari pareizās lietas, tad iznākums būs pozitīvs. Varbūt ne vienmēr sanāks līdz galam precīzi, taču – pareizās lietas, un tad arī rikošeti būs pareizie."

Kā vienam no komandas aizsardzības līderiem Porejam jāstrādā arī mazākumā. Vairākkārt nācies sastapties aci pret aci ar "Zemgales"/LLU uzbrukuma līderi Artūru Homjakovu, un pēc bloķētajiem metieniem Porejs pretiniekam lika sajust emocijas.

"Spēka paņēmiens vai bloķēts metiens – tādā veidā komandai vari pacelt garastāvokli. Viņš met, tu nobloķē, pēc tam uzbļauj, pasaki viņam. Katra tāda situācija sagādā prieku. Pēc tam, kad apsēdies uz soliņa – tad gan nav tik labas sajūtas…" ironizēja Porejs, apliecinot seno patiesību, ka playoff uzvarām nepieciešamas sāpes un zilumi.

"Man šķiet, ka 1-1 ir taisnīgs rezultāts. Abas spēles varēja aiziet uz vienu vai otru pusi. Tikpat labi varēja būt 2-0 vai 0-2," teica Porejs. Atklāšanas spēlē "Zemgale"/LLU uzvaru guva pagarinājumā, bet sērijas otrajā mačā "Mogo"/LSPA uzvaras vārtus iemeta 52. minūtē, apliecinot sērijas spriedzi.

Porejs atzina, ka Jelgavas ledus hallē, kur laukums ir mazāks, būs vērojama vēl ciešāka cīņa. "Domāju, ka taktiskajā ziņā komandu zīmējumi nemainīsies, taču uz mazā laukuma taktika un nianses spēlē vēl lielāku lomu."

Izmantotie resursi:
https://www.optibethokejaliga.com/j...


Rolans Vasiļjevs. Foto: HK Mogo/LSPA
30

OHL finālsērija startē ar ''Mogo''/LSPA izrautu uzvaru džentlmeņu cīņā

''Optibet'' Hokeja līgas finālsērijā pirmo uzvaru izcīnīja ''Mogo''/LSPA, kas izbraukumā Jelgavā spēles izskaņā izrāva uzvaru pār iepriekšējo divu sezonu čempioni un pamatturnīra uzvarētāju ''Zemgale''/LBTU – 3:2.
Miķelis Rēdlihs. Foto: LHF
33

Izmaiņas LHF statūtos: Kalvītis varēs kandidēt vēl uz diviem amata termiņiem

Piektdien, 22. martā, Daugavas stadionā, Augšielā 1, Rīgā norisinājās ikgadējais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) biedru kongress. Šodien kongresā veiktie labojumi LHF statūtos sniedz iespēju līdzšinējam organizācijas prezidentam Aigaram Kalvītim pārsniegt prezidenta amata termiņu.
Kristiāns Zelts (centrā). Foto: Zemgale/LBTU
24

LHF valde mīkstina Zeltam piemēroto diskvalifikāciju un noraida licences anulēšanu

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde šodien mīkstinājusi federācijas Disciplinārās komisijas iepriekš piešķirto sodu ''Zemgale''/LBTU uzbrucējam Kristiānam Zeltam, kas paredzēja 11 spēļu diskvalifikāciju. Portāla Sportacentrs.com rīcībā esošo informāciju ceturtdienas vēlā vakarā apstiprināja arī pats hokejists. Valdes lēmums paredz, ka laukumā hokejists varēs atgriezties jau “Optibet” Hokeja līgas (OHL) finālsērijas trešajā spēlē.