Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Rīgā norisināsies vērienīga nometne un seminārs jaunajiem hokejistiem un treneriem

No 14. līdz 18. augustam, Volvo ledus arēnā, Rīgā tiks organizēts seminārs, ko organizē viena no lielākajiem jauniešu hokeja turnīra “Riga Hockey Cup” organizatoru komanda. Seminārā piedalīsies ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) pieredzi bagāti speciālisti, ieskaitot leģendāro Latvijas hokeja vārtsargu Artūru Irbi.

Uz nometni tiek aicināti jaunie hokejisti vecumā no deviņiem līdz 16 gadiem, ar kuriem strādās Nacionālās hokeja līgas treneri un skauti - Tobijs O’Braiens un Mets Berani. Ar saviem padomiem dalīsies Kolorado “Eagles” galvenais treneris Gregs Kronins, bet Nacionālās Hokeja līgas kluba Losandželosas “Kings” Eiropas skauts Jusi Kari Koskinens katru spēlētāju novērtēs individuāli, sniedzot ieskatu, kādos komponentos būtu nepieciešams papildus darbs ikdienas treniņos. Seminārā piedalās un padomus sniegs arī leģendārais latviešu hokeja vārtsargs Artūrs Irbe, turklāt nometnes organizatori parūpējušies par vēl kādu īpašu viesi.

Vienlaikus praktiskajām nodarbībām jaunajiem hokejistiem, nometnē piedalīties aicināti arī hokeja treneri, kuriem tiks sniegtas teorētiskas zināšanas seminārā, kā arī būs iespējams kopā ar nometnes mentoriem darboties uz ledus.
Sevišķi interesanta varētu būt Latvijā dienējošo Kanādas militāristu līdzdalība seminārā, kuri ar praktiskiem piemēriem demonstrēs kā veidot spēcīgāku mentālo noturību un komandas garu, kas ļoti svarīga ir ne vien viņu profesionālajā darbā, bet arī tādā sporta veidā kā hokejs.

Ņemot vērā, ka nometnes organizēšanā līdzdarbojas arī Kanādas vēstniecība Latvijā, organizatoriem radās iespēja uz nometni uzaicināt desmit latviešu meitenes, tādējādi cenšoties stiprināt arī meiteņu un sieviešu hokeja līmeni valstī.

Sīkāku informāciju par nometi iespējams atrast oficiālajā mājaslapā Riga Hockey Cup, kur iespējams arī reģistrēt savu dalību semināram.


Rolans Vasiļjevs. Foto: HK Mogo/LSPA
30

OHL finālsērija startē ar ''Mogo''/LSPA izrautu uzvaru džentlmeņu cīņā

''Optibet'' Hokeja līgas finālsērijā pirmo uzvaru izcīnīja ''Mogo''/LSPA, kas izbraukumā Jelgavā spēles izskaņā izrāva uzvaru pār iepriekšējo divu sezonu čempioni un pamatturnīra uzvarētāju ''Zemgale''/LBTU – 3:2.
Miķelis Rēdlihs. Foto: LHF
33

Izmaiņas LHF statūtos: Kalvītis varēs kandidēt vēl uz diviem amata termiņiem

Piektdien, 22. martā, Daugavas stadionā, Augšielā 1, Rīgā norisinājās ikgadējais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) biedru kongress. Šodien kongresā veiktie labojumi LHF statūtos sniedz iespēju līdzšinējam organizācijas prezidentam Aigaram Kalvītim pārsniegt prezidenta amata termiņu.
Kristiāns Zelts (centrā). Foto: Zemgale/LBTU
24

LHF valde mīkstina Zeltam piemēroto diskvalifikāciju un noraida licences anulēšanu

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde šodien mīkstinājusi federācijas Disciplinārās komisijas iepriekš piešķirto sodu ''Zemgale''/LBTU uzbrucējam Kristiānam Zeltam, kas paredzēja 11 spēļu diskvalifikāciju. Portāla Sportacentrs.com rīcībā esošo informāciju ceturtdienas vēlā vakarā apstiprināja arī pats hokejists. Valdes lēmums paredz, ka laukumā hokejists varēs atgriezties jau “Optibet” Hokeja līgas (OHL) finālsērijas trešajā spēlē.