Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Divkārtējā čempionvienība "Kurbads" šogad vēl neatgriezīsies Latvijas hokeja līgā

Divkārtējā čempionvienība "Kurbads" šogad vēl neatgriezīsies Latvijas hokeja līgā
"Kurbads" hokejisti pēc 2018. gada OHL čempiontitula iegūšanas. Foto: HK "Kurbads"

Lai arī šāda iecere joprojām pastāv, divkārtējā valsts čempione “Kurbads” šogad vēl neatgriezīsies Latvijas hokeja līgā, portālam Sportacentrs.com atklāja kluba īpašnieks Andis Pikāns.

Par aiziešanu no Latvijas hokeja spēcīgāko sabiedrības “Kurbads” paziņoja pērn pavasarī, kad arī Latvijā nupat bija ielauzies Covid-19. Toreiz Pikāns kā galvenos iemeslus kluba aiziešanai no līgas minēja atšķirīgas vīzijas par Latvijas hokeju ar federāciju un finansiālo situāciju, ko viņa uzņēmumā ietekmējusi vīrusa pandēmija.

Pēc vēstījumu sabiedrībai varēja saprast, ka "Kurbads" no Latvijas līgas neatvadās pavisam un nākotnē varētu atgriezties. Pikāns šādu iespēju neizslēdza arī šodien, taču gaidāmajā sezonā tas vēl nenotikšot.

"Protams, “Kurbads” kādreiz varētu atgriezties Latvijas hokeja virslīgā, bet šogad tas vēl nebūs," skaidroja Pikāns. "Jāparaugās, kāda šobrīd ir situācija pasaulē. Latvijas čempionātā komanda ir jākomplektē no profesionāliem hokejistiem, un tas prasa budžetu. Šobrīd ir citas prioritātes."

"Kurbads" klubs gan joprojām hokejā ir ļoti aktīvs un strādā ar jaunajiem censoņiem. Savukārt pieaugušo konkurencē komanda divas reizes - 2017. un 2018. gadā - kļuva par Latvijas čempioni. Sākotnēji pastāvējis kā amatieru klubs, "Kurbads" 2013. gadā ienāca virslīgā un katrā no sezonām aizkļuva līdz izslēgšanas turnīra finālam.


, 2021-06-29 17:10, pirms 3 gadiem
Ir prātīgi netērēt naudu, lai spēlētu turnīrā uz kuru pokujs pat federācijai
, 2021-06-29 19:59, pirms 3 gadiem
Kāda valsts, tāds arī sports! Nabag māja ik uz stūra, ieskaitot hokeja federāciju!
, 2021-06-30 12:34, pirms 3 gadiem
Žēl jau, bet var jau arī Pikānu saprast. Patreizējā pederācija(vadība) vairāk strādā uz TRTD un čekas jura iegribām nevis sava čempja vajadzībām... OHL diemžēl pederācijai nav prioritāte...
, 2021-07-02 16:57, pirms 3 gadiem
Žēl , ka šosezon neredzēs Kurbadu virslīgā. Izlaist pagājušo sezonu, jo bija pilnīgs krahs finansiāli un organizatorski, iespējams, bija pareizākais risinājums, tādā situācijā ne tikai nav skaidrs, vai čempis neapstāsies, bet vēl arī uzvarēt pagrūti, jo visi vietējie palikuši mājas čempionātā. Taču tagad jau bija kaut kāds starts jādod, jo met tādu nenopietnības ēnu uz komandu, ka gribu spēlēju, negribu nespēlēju, tad gan nopietnākus kadrus grūti piesaistīt, jo nav ilgtermiņa, un arī jaunajiem talantiem labāk ir būt komandās, kur ir pārmantojamība un skaidrība, ka nākamgad komanda būs. Iespējams, ka es kļūdos, jo var būt, ka lielākā finansiālā krīze vēl tikai priekšā.

Klausītava | Devītnieks: Kaspars Ziemiņš. Čempions otro gadu pēc kārtas

22 gadus vecais uzbrucējs Kaspars Ziemiņš ir unikāls spēlētājs Latvijas hokejā – viņš ir vienīgais, kurš par čempionu kļuva gan pērn "Zemgales" sastāvā, gan šajā sezonā kā "Mogo" hokejists. Hokeja podkāsts Devītnieks aicināja ciemos Ziemiņu, lai jautātu par pāreju starp tiešajām konkurentēm, Ģirta Ankipāna un Arta Ābola metodēm, riepu vilkšanu, kā arī sezonu Kanādas junioros.
2024. gada Latvijas čempionvienība Rīgas "Mogo"/LSPA. Foto: HK Mogo
37

"Mogo" atvaira jelgavnieku centienus un izcīna trešo Latvijas čempiones titulu

Latvijas atklātajās hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Rīgas "Mogo"/LSPA, piektajā finālspēlē ar 4:0 sakaujot iepriekšējo divu gadu čempionvienību Jelgavas "Zemgali"/LBTU.
Foto: Mogo/LSPA
45

"Mogo" realizē trīs bullīšus un nonāk soļa attālumā no Latvijas troņa

Šovakar "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijas ceturtajā spēlē "Mogo"/LSPA savā laukumā ar 4:3 bullīšos pieveica "Zemgali"/LBTU un nonāca soļa attālumā no čempionu titula. Sērijas piektās spēles tiešraide ceturtdien portālā Sportacentrs.com.