Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

LHF oficiāli brīdina Lietuvas klubus par spēļu organizācijas nepilnībām

LHF oficiāli brīdina Lietuvas klubus par spēļu organizācijas nepilnībām
Kauņas komandas hokejisti. Foto: HC Kaunas City

LHF Disciplinārā komisija pieņēmusi lēmumu izteikt brīdinājumu "Optibet" līgā spēlējošajām Lietuvas komandām par organizatoriskajām nepilnībām šo klubu mājas spēlēs. Ja situācija netiks uzlabota, sekos naudas sodi, portālam Sportacentrs.com paskaidroja LHF ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs.

LHF DK protokolā minēts, ka Lietuvas hokeja klubi "Hockey Punks" un "Kaunas City" pārkāpuši LHF DSN 17. un 21. punktu, kas attiecas uz spēļu organizēšanas detaļām. Abi klubi tikuši brīdināti, un norādīts, ka turpmāk par šāda rakstura pārkāpumiem tiks piemēroti naudas sodi.

Tāpat brīdinājums izteikts arī "Energija" komandai, kuras spēli 14. septembrī pret "Mogo/LSPA" nevarēja pabeigt sliktas ledus kvalitātes dēļ. Arī "Energija" tikusi brīdināta, ka par nākamajiem reglamenta pārkāpumiem saņems naudas sodus.

Nolikuma 17. punkts attiecas uz spēles laukuma prasībām – tajā jābūt LHF sponsoru reklāmām un tam jāatbilst attiecīgo sacensību nolikumam. Par šī punkta pārkāpumiem paredzēts naudas sods 100-500 eiro apmērā. Savukārt Disciplināro soda nolikuma (DSN) 21. punkts ir vēl plašāks: "Par attiecīgo sacensību nolikuma un citu sacensību regulējošo lēmumu neievērošanu."

Sarunā ar Sportacentrs.com LHF ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs norādīja, ka nevēlas publiski iztirzāt detaļas, kas saistītas ar šo LHF DK lēmumu, taču neslēpa, ka Lietuvas komandu mājas spēlēs bijušas organizatoriskas nepilnības. Par tām esot jau pirms pusotras nedēļas runāts ar visu trīs Lietuvas klubu pārstāvjiem, norādot uz vairākām niansēm, kuras lietuvieši tagad centīsies labot.

"Sapulcē ar Lietuvas komandām paskaidrojām, ko mēs sagaidām no līgas spēļu organizēšanas un kas mūs līdz šim nav apmierinājis," sacīja Pļāvējs. "Tādās konkrētās detaļās, kas netika izdarīts, neieslīgšu, taču oficiāls rājiens ir izteikts, un sagaidām uzlabojumus šajā ziņā. Lietuvas klubu halles LHF pārstāvji izvērtēja jau pirms sezonas sākuma un pievērsa tam attiecību uzmanību, taču vēl ne visas lietas ir līdz galam sakārtotas, un tas attiecas arī uz ledus kvalitāti."

Pļāvējs gan norādīja, ka Lietuvas klubi pieraduši sezonu sākt vēlāk, kas arī varētu būt iemesls organizatoriskajām nepilnībām. "Par tām turpmāk tiks piemēroti naudas sodi, kā jau tas nolikumā atrunāts," teica LHF ģenerālsekretārs. "Iespējams, viņi arī nebija gaidījuši, ka no mūsu puses būs tādas prasības spēļu noorganizēšanai, tāpēc arī vēl nepieciešams laiks pārkārtoties. Taču par to, ka Lietuvas klubi nevarēs aizvadīt mājas spēles savās arēnās, gan šobrīd nav pat runas."

Aicināts pavērtēt pirmās nedēļas jaunajā "Optibet" līgas sezonā, Pļāvējs izteicās, ka ir iztikts bez lieliem pārsteigumiem: "Precīzāk situāciju novērtēt droši vien varēs, kad būs aizvadītas 15-20 spēles. Lietuvas klubi, kā jau minēju, parasti sezonu sāk vēlāk, turklāt tagad spēlē augstākā līmenī nekā ierasts."

LHF DK protokolā minēts, ka brīdinājums izteikts arī "Zemgalei/LLU". Tas attiecas uz 3. septembra spēli pret "Mogo/LSPA", par kuru "Mogo" esot veikusi iesniegumu Disciplinārajai komisijai, atsaucoties uz to pašu 21. punktu. Pļāvējs piekrita, ka šis punkts ir ļoti plaši interpretējams, taču arī šeit nevēlējās atklāt detaļas par "Mogo" iebildumiem, tikai norādīja, ka tas nekādi nav iespaidojis spēles rezultātu.

Tāpat jāpiemin, ka sešu spēļu diskvalifikācija piespriesta "Kaunas" hokejistam Vitautam Jagelavičum. 33 gadus vecais hokejists, kurš vairākkārt spēlējis Lietuvas izlasē, šādu sodu saņēmis par savu rīcību 14. septembra spēlē pret "Zemgali", kad par spērienu tika noraidīts no laukuma.

Izmantotie resursi:
https://lhf.lv/lv/article/7172/lhf-...


, 2022-09-26 17:18, pirms 2 gadiem
Vai ir, kādas ziņas par sankcijām Mogo par neseno aizkavēto spēli? (kā norādīja tiešraidē, jo nebija nodrošināti mediķi uz spēles sākumu)
, 2022-09-26 17:32, pirms 2 gadiem
Minimālais disciplinārias naudas sods komandai mazāks nekā vienas biļetes cena uz PČ
, 2022-09-26 17:33, pirms 2 gadiem
luk bernudarzs, tas viss bija janoskaidro, jaizruna jau vasara, a nevis tagad kko bridina. Baltijas ligas ideja ir laba, bet nu vajag jau kaut kadu attieksmi, nafik mums tadus amatierus. Coms no virsligas teica, ka viena lietuvas komanda uzleja ledu 2 dienas pirms pirmas sezonas speles. Sanaca kopa un saka spelet. Kas tas pa klubu, no EHL? Protams, ari ledus kvalitate tur ir sausmiga.
LHF vnk.. kad nomainija Kiru, biju priecigs, bet nu neka, no viena gravja otra, galvena meraukla, vietejas cempis ir sapi*ts lidz nepazisanai. Kauns un negods. R.Pļāvējs tik gudri runa, attaisnojas, ka nav nauda. Es ar tur varetu stradat un teikt , ir ka ir, nav jau nauda. Zbis.
, 2022-09-26 17:44, pirms 2 gadiem
Klibo,kleino,kalvīša sabuntajā sākas razborkas.
, 2022-09-26 18:07, pirms 2 gadiem
Kad sāks halles klapēt ciet???
, 2022-09-26 18:33, pirms 2 gadiem
Nepilnības ir sīkums, galvenais lai čempis ir starptautisks!
, 2022-09-26 20:20, pirms 2 gadiem
hokejists77 rakstīja: Kad sāks halles klapēt ciet???
droši vien oktobra/novembra laikā būs skaidrs vai tas notiks. Nesenais Sporta studijas sižets tādu īstu skaidrību neviesa, bet var gadīties, ka kaut kāds risinājums tiks atrasts. Pieļauju arī, ka pašvaldību hallēm šobrīd ir cerīgāk kā privātajām

https://youtu.be/MAskOSAyWcE
, 2022-09-26 21:28, pirms 2 gadiem
Elektrēnu hallē joprojām drīkst pīpēt?!
, 2022-09-26 21:56, pirms 2 gadiem
Vai nevar džeki samesties un LT Akropolē ledu uz dažām stundiņām nopirkt...
, 2022-09-26 22:56, pirms 2 gadiem
kasagrande rakstīja: Elektrēnu hallē joprojām drīkst pīpēt?!
VIP zonā tikai xD

Klausītava | Devītnieks: Kaspars Ziemiņš. Čempions otro gadu pēc kārtas

22 gadus vecais uzbrucējs Kaspars Ziemiņš ir unikāls spēlētājs Latvijas hokejā – viņš ir vienīgais, kurš par čempionu kļuva gan pērn "Zemgales" sastāvā, gan šajā sezonā kā "Mogo" hokejists. Hokeja podkāsts Devītnieks aicināja ciemos Ziemiņu, lai jautātu par pāreju starp tiešajām konkurentēm, Ģirta Ankipāna un Arta Ābola metodēm, riepu vilkšanu, kā arī sezonu Kanādas junioros.
2024. gada Latvijas čempionvienība Rīgas "Mogo"/LSPA. Foto: HK Mogo
37

"Mogo" atvaira jelgavnieku centienus un izcīna trešo Latvijas čempiones titulu

Latvijas atklātajās hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Rīgas "Mogo"/LSPA, piektajā finālspēlē ar 4:0 sakaujot iepriekšējo divu gadu čempionvienību Jelgavas "Zemgali"/LBTU.
Foto: Mogo/LSPA
45

"Mogo" realizē trīs bullīšus un nonāk soļa attālumā no Latvijas troņa

Šovakar "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijas ceturtajā spēlē "Mogo"/LSPA savā laukumā ar 4:3 bullīšos pieveica "Zemgali"/LBTU un nonāca soļa attālumā no čempionu titula. Sērijas piektās spēles tiešraide ceturtdien portālā Sportacentrs.com.