Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Sportacentrs.com balsojumā nosaka OHL izlasi, MVP – Gricinskis

Sportacentrs.com balsojumā nosaka OHL izlasi, MVP – Gricinskis
Gatis Gricinskis. Foto: HK Mogo

Otrdienas vakarā tika aizvadītas "Optibet" hokeja līgas (OHL) regulārās sezonas noslēdzošās spēles. 123 mači, 911 vārtu guvumi un – "Mogo/LSPA" pirmā vieta. Piektdien sāksies izslēgšanas mači, bet pirms tiem portāls Sportacentrs.com veica hokeja aprakstītāju un komentētāju aptauju, nosakot simbolisko izlasi, MVP un labāko spēlētāju U20 vecuma grupā. Balsojumā piedalījās 21 eksperts.

Veidojot simbolisko izlasi, katram balsotājam bija jāizvēlas viens vārtsargs, divi aizsargi un trīs uzbrucēji. Atsevišķi vajadzēja izvēlēties aizvadītā regulārā čempionāta vērtīgāko spēlētāju un labāko U20 vecumā. Balsojumā piedalījās 21 eksperts, par sešiem pārspējot pērno rādītāju.

Par MVP tika izvēlēts pirmās vietas ieguvējas "Mogo/LSPA" centra uzbrucējs Gatis Gricinskis, kurš 35 spēlēs sakrāja 53 punktus un pirmo reizi kļuva par regulārās sezonas rezultatīvāko spēlētāju. Pērn viņš noslēdza rezultatīvāko hokejistu desmitnieku.

Gricinskis novembra uzvarā pret HS "Rīga" izcēlās ar hat-trick, bet četras dienas iepriekš aizvadīja sezonas rezultatīvāko maču, pret Daugavpils "Dinaburgu" gūstot piecus punktus. Rezultatīvi viņš spēlēja arī pret augšgala komandām. Piemēram, pret otrās vietas ieguvēju "Zemgali/LLU" Gricinskis sešās spēlēs guva sešus punktus.

Gricinskis bija vienīgais hokejists, kurš tika iekļauts pilnīgi visās simboliskajās izlasēs. MVP anketā balsi par viņu atdeva 13 eksperti. Vēl balsis saņēma "Zemgales/LLU" pirmās maiņas uzbrucēji Roberts Jekimovs (četras balsis) un Artūrs Ozoliņš (divas balsis), liepājnieks Klāvs Plānics un "Mogo/LSPA" centrs Rūdolfs Polcs (katram – pa vienai balsij).

Saruna ar MVP Gati Gricinski: "Ja esi fiziski gatavs, prātā vairs nenāk muļķīgas idejas"

Simboliskās izlases uzbrukumu kopā ar Gricinski veidoja jau pieminētie Jekimovs un A. Ozoliņš. Tieši tāds izskatījās arī OHL rezultatīvāko spēlētāju trijnieks, abiem jelgavniekiem iekrājot pa 50 punktiem. Jekimovs ar 23 vārtiem kļuva par turnīra labāko snaiperi. Jāpiezīmē, ka Jekimovs otro vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņēmis otro gadu pēc kārtas, bet pērn viņš palika ārpus simboliskās izlases. Savukārt A. Ozoliņš Latvijā atgriezies pēc 15 ārzemēs pavadītām sezonām.

Vēl balsis saņēma: Plānics (astoņas), Polcs (divas), Ričards Grīnbergs, Miķelis Rēdlihs, Kārlis Bucenieks, Lauris Bajaruns (katrs – pa vienai balsij).

No aizsargiem vislielāko piekrišanu saņēma "Mogo/LSPA" pārstāvošais Krišjānis Rēdlihs. Viņš 35 spēlēs guva 27 punktus un kļuva par OHL rezultatīvāko aizsargu. K. Rēdlihu savā izlasē iekļāva 13 balsotāji. Kompāniju viņam sastāda Pauls Svars no "Olimp/Venta 2002", kurš saņēma 11 balsotāju atbalstu un minimāli apsteidza K. Rēdliha komandas biedru Oskaru Bārtuli. 24 gadus vecais Svars "Olimp/Venta 2002" pārstāv trešo sezonu pēc kārtas, pa vidu uz pāris spēlēm piestājot Zviedrijā. Šosezon viņš savāca 20 punktus, krietni pārspējot iepriekšējos divos gados kopā iespēto.

Vēl balsis saņēma: Georgijs Pujacs (četras), Iļja Grekovs (divas), Renars Alksnis un Jānis Bullītis (katrs – pa vienai balsij).

Vārtsargu līnijā par vietu simboliskajā izlasē visspraigāk konkurēja Henrijs Ančs ("Mogo/LSPA") un Rihards Cimermanis ("Zemgale/LLU"). Ar deviņām balsīm pret astoņām pārāks bija Ančs, kuram arī vislabākā statistika čempionātā – 15 spēlēs viņš tika galā ar 93,21% metienu, vidēji ielaida 1,37 ripas un trīs reizes pameta laukumu nepārspēts. Tādējādi šīs sezonas simboliskajā izlasē neiekļuva neviens no pērn iebalsotajiem spēlētājiem.

Visspraigākā konkurence bija balsojumā par labāko U20 vecuma grupas spēlētāju. Sākotnēji pa piecām balsīm saņēma "Liepājas" vārtsargs Patriks Bērziņš, kurš tika atzīts par OHL februāra labāko spēlētāju, un "Mogo/LSPA" aizsargs Rihards Simanovičs, kuru vakar Latvijas Hokeja federācija atzina par čempionāta labāko jauno spēlētāju. Lai noskaidrotu uzvarētāju, tika veikts vēl viens balsojums, šoreiz piedaloties 11 ekspertiem, kuri pirmajā kārtā nebija atdevuši savu balsi par vienu no šiem spēlētājiem.

Atkal cīņa izvērtās sīva – ar sešām balsīm pret piecām par labāko U20 vecumā tika atzīts Patriks Bērziņš. 18 gadus vecais vārtsargs, kurš šosezon debitēja OHL, laukumā devās 15 spēlēs un tika galā ar 91,76% metienu, "Liepājas" vārtos sekmīgi konkurējot ar pieredzējušo Māri Jučeru.

Vēl balsis saņēma: Linards Lipskis (trīs), Otto Poļakovs (trīs), Kevins Strādnieks (trīs), Artjoms Tretjakovs (divas).

"Optibet" hokeja līgas pusfināla sērijas starp "Mogo/LSPA" un "Olimp/Venta 2002" komandām pirmais mačs norisināsies piektdien pulksten 19:15. Tiešraide TV4 un portālā Sportacentrs.com. Savukārt duelis starp "Zemgali/LLU" un "Liepāju" startēs sestdien 17:00.

Pirmo reizi Sportacentrs.com simbolisko izlasi veidoja pirms gada, un par MVP 14 anketās no 15 tika atzīts turnīra rezultatīvākais spēlētājs Kirils Tambijevs, kurš šajā sezonā "Zemgali/LLU" nomainījis pret "Olimp/Venta 2002". Savukārt par labāko jauno spēlētāju tika izvēlēts centra uzbrucējs Martins Laviņš, kurš šajā sezonā spēlē Ziemeļamerikā.

Balsojums par MVP un labāko U20 vecumā

BalsotājsMedijsMVPU20
A.AuziņšLTVA.OzoliņšLipskis
A.BarovskisSportacentrs.comPlānicsP.Bērziņš
J.BendziksDelfiJekimovsSimanovičs
M.BergsLatvijas RadioGricinskisTretjakovs
E.BiķernieksSportacentrs.comJekimovsP.Bērziņš
U.BrožeSportacentrs.comGricinskisStrādnieks
K.FjodorovsSportazinas.comJekimovsP.Bērziņš
E.GarossSportacentrs.comGricinskisSimanovičs
M.KļavenieksLatvijas RadioGricinskisLipskis
M.LācisHokejazinas.comGricinskisStrādnieks
J.MandeiksSportacentrs.comJekimovsP.Bērziņš
J.MatulisTvnetGricinskisStrādnieks
G.NarogsLatvijas AvīzeGricinskisLipskis
K.PlaumsLETAGricinskisP.Bērziņš
T.PrāmnieksTV3 SportGricinskisSimanovičs
A.RomanovskisSportacentrs.comGricinskisTretjakovs
D.RudmanisSportacentrs.comPolcsSimanovičs
E.VoļskisSportacentrs.comA.OzoliņšPoļakovs
L.ZariņšHokeja BlogsGricinskisSimanovičs
M.ZembergsDienaGricinskisPoļakovs
T. ZvirbulisSportacentrs.comGricinskisPoļakovs

Balsojums par simbolisko izlasi

BalsotājsMedijsVārtsargsAizsargsAizsargsUzbrucējsUzbrucējsUzbrucējs
A.AuziņšLTVCimermanisGrekovsPujacsGricinskisA.OzoliņšJekimovs
A.BarovskisSportacentrs.comP.BērziņšK.RēdlihsBārtulisPlānicsGricinskisA.Ozoliņš
J.BendziksDelfiCimermanisK.RēdlihsSvarsJekimovsA.OzoliņšGricinskis
M.BergsLatvijas RadioAnčsSvarsK.RēdlihsGricinskisJekimovsPlānics
E.BiķernieksSportacentrs.comCimermanisK.RēdlihsBārtulisGricinskisA.OzoliņšJekimovs
U.BrožeSportacentrs.comAnčsSvarsBārtulisGricinskisA.OzoliņšPolcs
K.FjodorovsSportazinas.comLipskisGrekovsSvarsGricinskisJekimovsA.Ozoliņš
E.GarossSportacentrs.comAnčsPujacsBārtulisGricinskisA.OzoliņšJekimovs
M.KļavenieksLatvijas RadioLipskisK.RēdlihsSvarsGricinskisA.OzoliņšBajaruns
M.LācisHokejazinas.comAnčsSvarsK.RēdlihsGricinskisJekimovsPlānics
J.MandeiksSportacentrs.comAnčsK.RēdlihsPujacsJekimovsPlānicsGricinskis
J.MatulisTvnetCimermanisPujacsK.RēdlihsGricinskisA.OzoliņšJekimovs
G.NarogsLatvijas AvīzeAnčsSvarsBārtulisGricinskisJekimovsPlānics
K.PlaumsLETAAnčsK.RēdlihsBārtulisA.OzoliņšPlānicsGricinskis
T.PrāmnieksTV3 SportCimermanisBārtulisK.RēdlihsA.OzoliņšGricinskisJekimovs
A.RomanovskisSportacentrs.comAnčsBārtulisBullītisGricinskisA.OzoliņšPlānics
D.RudmanisSportacentrs.comCimermanisBārtulisSvarsPolcsGricinskisA.Ozoliņš
E.VoļskisSportacentrs.comCimermanisBārtulisSvarsJekimovsGricinskisM.Rēdlihs
L.ZariņšHokeja BlogsLipskisK.RēdlihsAlksnisBucenieksGricinskisGrīnbergs
M.ZembergsDienaCimermanisK.RēdlihsSvarsGricinskisA.OzoliņšJekimovs
T. ZvirbulisSportacentrs.comAnčsSvarsK.RēdlihsJekimovsGricinskisPlānics

Klausītava | Devītnieks: Kaspars Ziemiņš. Čempions otro gadu pēc kārtas

22 gadus vecais uzbrucējs Kaspars Ziemiņš ir unikāls spēlētājs Latvijas hokejā – viņš ir vienīgais, kurš par čempionu kļuva gan pērn "Zemgales" sastāvā, gan šajā sezonā kā "Mogo" hokejists. Hokeja podkāsts Devītnieks aicināja ciemos Ziemiņu, lai jautātu par pāreju starp tiešajām konkurentēm, Ģirta Ankipāna un Arta Ābola metodēm, riepu vilkšanu, kā arī sezonu Kanādas junioros.
2024. gada Latvijas čempionvienība Rīgas "Mogo"/LSPA. Foto: HK Mogo
37

"Mogo" atvaira jelgavnieku centienus un izcīna trešo Latvijas čempiones titulu

Latvijas atklātajās hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Rīgas "Mogo"/LSPA, piektajā finālspēlē ar 4:0 sakaujot iepriekšējo divu gadu čempionvienību Jelgavas "Zemgali"/LBTU.
Foto: Mogo/LSPA
45

"Mogo" realizē trīs bullīšus un nonāk soļa attālumā no Latvijas troņa

Šovakar "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijas ceturtajā spēlē "Mogo"/LSPA savā laukumā ar 4:3 bullīšos pieveica "Zemgali"/LBTU un nonāca soļa attālumā no čempionu titula. Sērijas piektās spēles tiešraide ceturtdien portālā Sportacentrs.com.