Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

LHF ģenerālsekretārs: "No Lietuvas klubiem vismaz vienā ziņā varam pamācīties"

LHF ģenerālsekretārs: "No Lietuvas klubiem vismaz vienā ziņā varam pamācīties"
Foto: Airwell energija

Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs sarunā ar portālu Sportacentrs.com atskatījās uz trīs Lietuvas klubu aizvadīto sezonu "Optibet" hokeja līgā, novērtējot šo komandu sportiski paveikto, nākotnes potenciālu un darbu ar līdzjutējiem.

Par "Optibet" līgas nākotni un nākamās sezonas dalībnieku sastāvu tiks runāts pēc sezonas beigām, taču sagaidāms, ka visi trīs Lietuvas klubi - "Energija", "Punks" un "Kaunas City" – gatavi startēt arī nākamsezon. Tāpat pastāv nosacīta interese no Igaunijas klubiem, taču šajā sakarā svarīgi būs arī organizatoriskie jautājumi, proti, Lietuvas klubiem veikt regulārus izbraukumus uz Igauniju tomēr būs krietni sarežģītāk nekā uz Jelgavu, Liepāju, Rīgu un Daugavpili, skaidroja LHF ģenerālsekretārs, uzsverot, ka līga nākotnē jebkurā gadījumā rēķinās tikai ar pilntiesīgu dalībnieku uzņemšanu: "Nekādus hibrīdgadījumus, kad aizvada nepilnu sezonu, mēs neizskatām."

Visi trīs Lietuvas klubi regulāro sezonu pabeidza gandrīz vienā līmenī, savā starpā sadalot sesto līdz astoto vietu kopvērtējumā, kur no Latvijas komandām apsteidza tikai "Dinaburgu". "Kaunas" iekrāja 27 punktus, "Energija" tika pie 26 punktiem, kamēr "Punks" bija 24 punkti. Ja skatās tīri punktu izteiksmē, tad Lietuvas klubi nebija nemaz tik tālu no HS "Rīga" (33 punkti) un "Prizmas" (38 punkti), turklāt "Kaunas" gandrīz vai tika OHL pusfinālā, izšķirošajā ceturtdaļfināla spēlē piekāpjoties Rīgas "Dinamo". Tas gan, protams, lielā mērā saistīts ar to, kādu pretsparu šobrīd spēj piedāvāt "Dinamo" brendu nesošā komanda.

"Runājot par cerēto un sagaidīto no Lietuvas klubiem, vispirms tomēr jāņem vērā situācija iepriekšējā starpsezonā, kad LHF bija pamatotas bažas par to, ka vietēja līga paliks ar pavisam mazu klubu skaitu, un tas bija iemesls, kādēļ lūkojāmies ārzemju virzienā," norādīja Roberts Pļāvējs. "No Lietuvas Hokeja federācijas bija patiesa interese par savu klubu integrēšanos mūsu hokejā, kā nekā, ideja par Baltijas līgu cirkulēja jau arī iepriekš."

"Protams, apzinājāmies, ka klubu līmenis ir atšķirīgs, tāpēc varbūt arī negaidījām no Lietuvas klubiem nekādas milzu lietas, un šīs atšķirības iezīmējās jau sezonas sākumā," teica Pļāvējs. "Te gan jāņem vērā, ka Lietuvas klubi parasti sezonu sāk vēlāk un šoreiz viņiem sanāca sākt sezonu praktiski bez pirmssezonas sagatavošanās. Kopumā rezultāti droši vien sezonas mērogā bija paredzami, taču Lietuvas komandas parādīja, ka var iekost arī Latvijas spēcīgākajām komandām, kā arī parādīja, ka tām ir potenciāls savu līmeni paaugstināt."

Līmeņa paaugstināšana profesionālajā sportā gandrīz vienmēr saistīta ar finansiālo līdzekļu pieaugumu, un šajā ziņā Lietuvas klubiem pirmā sezona Baltijas līgā varētu kalpot kā labs arguments turpmākajā attīstībā. Pļāvējs norādīja, ka zināms, ka atsevišķiem Lietuvas klubiem jau šosezon izdevies panākt vienošanos par labākiem finansiālajiem nosacījumiem nākamajai sezonai.

"Tāpat vēlos atzīmēt, ka ir vismaz viena lieta, par kuru Lietuvas hokeja klubus noteikti var uzslavēt," teica LHF ģenerālsekretārs. "Tas ir darbs ar līdzjutējiem un fanu kultūra. Jā, esam viņiem priekšā sportiskajā ziņā, taču Lietuvas klubi parādījuši ļoti labu darbu spēļu organizēšanā, proti, kā viņi apbūvē hokeju un padara to par interesantu pasākumu. Spēles Lietuvā bija labi apmeklētas, tajās notika izklaidējoši pasākumi, un domāju, ka tā ir tēma, kurā arī mūsu valsts klubiem ir, ko mācīties. Tāpēc arī uzskatu par plusu šo kopīgo pieredzi, kas palīdz salikt spēkus kopā."

To gan nevarēja teikt par pašu sezonas sākumu, kad Lietuvā rīkotajām spēlēm bija vairākas organizatoriskas problēmas, un Pļāvējs neslēpa, ka pirmie mēneši bija izaicinājums: "Taču diez gan ātri konstatējām problēmas un sapulcinājām klubu direktorātu, kur izteicām rājienu un aicinājām uzlabot lietas. Un šeit vēlētos teikt, ka sezonas gaitā Lietuvas klubi parādīja iniciatīvu un motivāciju piestrādāt, un šīs problēmas tika labotas un sakārtotas, un sezonas otrajā pusē visi standarti par laukuma kvalitāti un aprīkojumu bija izpildīti."

Viena lieta, ko sezonas laikā vairs nevarēja mainīt, bija turnīra formāts, un Pļāvējs atzina, ka no sportiskās puses risinājums, ka izslēgšanas spēles sasniedz astoņi no deviņiem klubiem, nebija tas labākais. Lai nākamsezona būtu četri pilni ceturtdaļfināli, noteikti nepieciešams plašāks dalībnieku sastāvs regulārajā sezonā, bet par to konkrētās nianses varēs runāt starpsezonā, viņš norādīja.

"Šī sezona tomēr ir nosacīts eksperiments, tādēļ arī bija šāds lēmums par izslēgšanas spēļu formātu," teica Pļāvējs. "No sportiskākā viedokļa tas nebija veiksmīgākais risinājums, jā. Atminos, ka domas par to dalījās, taču, kā vairums, ieskaitot federāciju, lēma, tā arī tika izdarīts. Bet nu skaidrs, ka sportiskajai intrigai par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs vajadzētu būt lielākai."


, 2023-03-16 16:28, pirms gada
Neticu ne vārdam!!! Gala vārds šajā sakarā būs abraģelim un pārējiem spirtacentriniekiem!!!
, 2023-03-16 16:35, pirms gada
Laikam jau nebija slikti ka leiši spēlēja OHL. Beigās pat tīri ok ar mūsējiem spēja cīnīties.

Tomer jautajums vai LHF nebūtu vairāk enerģijas jāiegulda, lai OHL spēlētu atkal Kurbads, Liepāja un vēl kāds klubs no reģioniem. Primārais uzdevums ir tak vietējo čempi un klubus attīstīt, nevis LT, EE klubus stutēt.
, 2023-03-16 17:11, pirms gada
Sākumam jātiek galā ar to pēdējo gadu idiotismu, ka dalībnieku sastāvs kļūst zināms mēnesi (vai vēl mazāk) pirms čempionāta sākuma. Vai tad tas ir normāls čempis?
, 2023-03-16 17:28, pirms gada
Mani pārsteidz ,ka otrās lielākās Latvijas pilsētas klubi kā futbolā vel jo vairāk hokejā ir kā nabagi,kas tur D-pilī nevienam uzņēmējam nav naudas,vai tikai viņi māk kontrabandu vilkt iekšā.Otris punkts ir tāds bezjēdzīgs klubs bez mērķiem un motivācijas kā dinamo,vai tad tiešām tā organizācija nenopelnīja tik daudz krievu naudas ,lai vismaz spētu uzturēt savu hokeja piramīdu.
, 2023-03-16 17:41, pirms gada
protams tie ir sapni, bet potencials ir - Baltijas liga, lidzigi ka Alpu liga, 3 lietuviešu klubi, musejie pluss divi igauņi vel nemot vera globalu situaciju.... piemest merciti ar ukraiņu legiem - varetu sanakt tiri skatama liga nju un vel Kurbadu jadabu atpakal
, 2023-03-16 17:45, pirms gada
D-pili tieši ari var pastiprinat ar ukrainiem, i valodu saprotis i komandu pacels, bet tas jadoma federacijai
, 2023-03-16 17:50, pirms gada
Būs kā basī - Vef (Zemgale) galvastiesu pārāki garlaikojoties apspēlē pārējos klubus vietējā čempi, bet tiek kārtīgi piesisti, tiklīdz izbāž degunu ārpus Latvijas. Rezultātā - nekā saistoša un skatāma ne šeit, ne starptautiskajās spēlēs, ne intrigas, ne fanu, ne skatītāju
, 2023-03-16 18:17, pirms gada
Nauda ir tikai jāmāk pārdot uzņēmējiem, ideja, kāpēc vajadzētu sponsorēt. Kāpēc citās valstīs var un pie mums nevar?.... It kā skaitāmies hokeja nācija.
, 2023-03-16 18:49, pirms gada
Jā varētu sportā ieguldīt kreiso, nedeklarēto naudu, tad Daugavpilī sporta komandas būtu augstākā līmenī. Kamēr naudai jāuzrāda izcelsme, tikmēr neviens mecenāts neuzradīsies.
, 2023-03-16 19:57, pirms gada
Jauki, tā jāturpina.
Ja izdotos pieplusot kādus 3 labākos Igaunijas klubus un Kurbads beigtu māžoties estijā, tad kopējais Baltijas čempis veidotos gana interesants.
, 2023-03-16 21:39, pirms gada
ozolzz rakstīja: Laikam jau nebija slikti ka leiši spēlēja OHL. Beigās pat tīri ok ar mūsējiem spēja cīnīties.

Tomer jautajums vai LHF nebūtu vairāk enerģijas jāiegulda, lai OHL spēlētu atkal Kurbads, Liepāja un vēl kāds klubs no reģioniem. Primārais uzdevums ir tak vietējo čempi un klubus attīstīt, nevis LT, EE klubus stutēt.
Tātad Tavs piedāvājums dot ķepā Kurbadam un Liepājai apdalot pārējos? Hm interesanta domāšana, interesanta...
, 2023-03-16 21:40, pirms gada
coffijs rakstīja: Mani pārsteidz ,ka otrās lielākās Latvijas pilsētas klubi kā futbolā vel jo vairāk hokejā ir kā nabagi,kas tur D-pilī nevienam uzņēmējam nav naudas,vai tikai viņi māk kontrabandu vilkt iekšā.Otris punkts ir tāds bezjēdzīgs klubs bez mērķiem un motivācijas kā dinamo,vai tad tiešām tā organizācija nenopelnīja tik daudz krievu naudas ,lai vismaz spētu uzturēt savu hokeja piramīdu.
Ja domā par D, tad tur grozījusies vienmēr netirā kaimiņa nauda un atmoika. Tāpēc šobrīd D nav aktuāls hokejs nopietnā līmenī. Šobrīd šajā pilsētā notie ne tās labākās lietas kopumā...
, 2023-03-16 21:41, pirms gada
dzo_tanto rakstīja: D-pili tieši ari var pastiprinat ar ukrainiem, i valodu saprotis i komandu pacels, bet tas jadoma federacijai
Intresanta doma, rēķinoties ka D visa praktiski augša necieš ukraiņus .
, 2023-03-16 23:16, pirms gada
ozolzz rakstīja: Laikam jau nebija slikti ka leiši spēlēja OHL. Beigās pat tīri ok ar mūsējiem spēja cīnīties.

Tomer jautajums vai LHF nebūtu vairāk enerģijas jāiegulda, lai OHL spēlētu atkal Kurbads, Liepāja un vēl kāds klubs no reģioniem. Primārais uzdevums ir tak vietējo čempi un klubus attīstīt, nevis LT, EE klubus stutēt.
var jau piesaistīt arī mazpisānu izlasi , bet neizskatās ka lv sponsori stāv rindā lai varētu kādam klubiņam izsniegt kapeiciņas
, 2023-03-17 14:03, pirms gada
Latvijas hokeja fanu jau sen nav, ir tikai alus dzērāju blices!

Klausītava | Devītnieks: Kaspars Ziemiņš. Čempions otro gadu pēc kārtas

22 gadus vecais uzbrucējs Kaspars Ziemiņš ir unikāls spēlētājs Latvijas hokejā – viņš ir vienīgais, kurš par čempionu kļuva gan pērn "Zemgales" sastāvā, gan šajā sezonā kā "Mogo" hokejists. Hokeja podkāsts Devītnieks aicināja ciemos Ziemiņu, lai jautātu par pāreju starp tiešajām konkurentēm, Ģirta Ankipāna un Arta Ābola metodēm, riepu vilkšanu, kā arī sezonu Kanādas junioros.
2024. gada Latvijas čempionvienība Rīgas "Mogo"/LSPA. Foto: HK Mogo
37

"Mogo" atvaira jelgavnieku centienus un izcīna trešo Latvijas čempiones titulu

Latvijas atklātajās hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Rīgas "Mogo"/LSPA, piektajā finālspēlē ar 4:0 sakaujot iepriekšējo divu gadu čempionvienību Jelgavas "Zemgali"/LBTU.
Foto: Mogo/LSPA
45

"Mogo" realizē trīs bullīšus un nonāk soļa attālumā no Latvijas troņa

Šovakar "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijas ceturtajā spēlē "Mogo"/LSPA savā laukumā ar 4:3 bullīšos pieveica "Zemgali"/LBTU un nonāca soļa attālumā no čempionu titula. Sērijas piektās spēles tiešraide ceturtdien portālā Sportacentrs.com.