Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts hokeja pavasara sākumā: OHL fināls un gaidot NHL vīrus

Dīvāna eksperts hokeja pavasara sākumā: OHL fināls un gaidot NHL vīrus
Foto: Zemgale/LLU

Lai arī laika apstākļi kā pats galvenais arguments šobrīd īsti neder, Latvijā ir pavasaris, un tas nozīmē hokeja pavasari. Arvien biežāk parādās piesaukts maģiskā burtu kombinācija P un Č, kas mūsu hokeja sakarā nozīmē, ka dīvāna eksperti drīz saradīsies kā sēnes pēc lietus. Lai nepazustu konkurences ēnā, īstais un vienīgais Dīvāna eksperts vēlas laicīgi iecirst akmenī savu sakāmo un pie reizes izdarīt tautai derīgu lietu, ieskicējot šīs nedēļas sporta kanālos vērojamās lietas.

Lai arī globālā mērogā nepavisam ne interesantākā un lielākā sporta lieta šajā pavasarī, pasaules čempionāts hokejā Latvijā ir ļoti īpašs notikums, tik īpašs, ka droši arī varam piedot iepriekšējās izglītības ministres spārnoto atstāstu, ka šī pasākuma auditorija sasniedz miljardu cilvēku. Protams, neba jau viņa pati skaitīja hokeja skatītājus, bet, kad vajadzēja rīkot PČ Latvijā, tad kur gan grēks, ja kāds izpalīdzīgs hokeja cilvēks vajadzīgajā vietā pie realitātes piešauj nullīti vai divas klāt.

Tas, protams, nedaudz iecērt pa Latvijas slaveno hokeja fanu pašapziņu, sak, mums liekas, ka mēs vienīgie hokeju pa īstam skatāmies un sekojam, bet te izrādās, ka katrs astotais cilvēks pasaulē ietilpst PČ auditorijas statistikā (pats viņš to zina vai nē). Daudz senāks cirtiens pa Latvijas hokeja fanu pašapziņu gan būtu Latvijas čempionāta apmeklētības statistika, jo dīvainā kārtā izrādās, ka lielākā daļa PČ ceļotāju un atbalstītāju uz vietējām hallēm visas sezonas garumā tomēr nestaigā. IIHF apmeklētības rangā Eiropā hokeja lielvalsts Latvija ar savu čempionātu "Top 20" sarakstā, ko noslēdza Beļģija, Nīderlande un Ukraina, nemaz nebija.

Šajā pavasarī gan izskatās ielikti pavisam neslikti aizmetņi vietējā čempionāta popularitātei, kas vēl dīvainākā kārtā sakrīt ar brīdi, kad Rīgas "Dinamo" gāzes vads aiztaisīts ciet. Jau OHL pusfināli likās ar savām odziņām un lielāku tautas interesi, bet tagad finālā interesantu stāstu tik, cik uziet. Ir laba līmeņa hokejs, ir attiecīga atmosfēra hallēs, ir savi sliktie zēni un viss notiek. Diemžēl viss arī var jau šovakar beigties, jo "Zemgale/LLU" ir vadībā sērijā ar 3-0 un šovakar LTV7 tiešraidē var "Olimp", kas joprojām nekautrējas spēlēt ar komandas nosaukumu kirilicā, ne tikai apspēlēt, bet pat atstāt bezstiķī. Par tik emocijām bagātas sērijas beigšanos ar 4-0 laikam tomēr būtu vilšanās.

Taču - tas, kas nav sācies, nemaz nevar beigties. Acīmredzot šo rietumaustrumu gudrību tuvu pie sirds tur arī LHF, jo gan Dīvāna eksperta rūpīgi veiktais pētījums federācijas un līgas mājaslapās liecina, ka tur pēdējā ziņa par vietējo čempionātu bijusi 30. martā, ka beigušies pusfināli. Loģika jau skaidra - ja vēlies zināt, kas notiek finālā, tad fiksi uz halli un pērc biļeti!

LHF gan arī nav īsti laika ņemties ar visādām ziņām, skaidra lieta, ka jāstrādā pie lielās izlases starta PČ. Šajā sakarā LHF ģenerālsekretārs varēja padalīties ar vērtīgu skaidrību par amerikāņiem, laicīgi izslēdzot daļu zīlēšanas būs/nebūs, gribēs/negribēs. Merzļikins un Balcers gatavi braukt uz PČ, Zemgus laicīgi atteicis, bet Bļugera gribēšana šoreiz ir sekundārs faktors, jo viņam ar "Penguins" vēl jāspēlē Stenlija kausā.

NHL regulārā sezona, kurā visas spēles pieejamas Viaplay platformā, beigsies 30. aprīlī, taču jau tagad puslīdz skaidrs, ka Merzļikina un Balcera komandas "play-off" netiks. Teorētiski gan tas vēl var notikt, bet nu tādā gadījumā arī PČ, visticamāk, tiks atcelts, lai hokeja sabiedrība varētu koncentrēties šāda brīnuma izpētīšanai. Līdzīgi arī Bļugera un "Penguins" sakarā, tikai pretējā virzienā, proti, Pitsburgai "play-off" vieta tūlīt, tūlīt būs nokārtota. Pirmajā kārtā, visticamāk, būs jāspēlē pret Karolīnu vai "Rangers", un medusmaize nesanāks nekādā gadījumā, bet Latvijas hokeja līdzjutējiem atkal jau klasiskā pavasara dilemma - vai ir cienīgi cerēt uz latvieša zaudējumiem NHL, lai viņš paspētu atbraukt uz PČ un kopā ar izlasi, labākajā gadījumā, zaudētu ceturtdaļfinālā?

Ceturtdaļfināli šonedēļ būs arī futbola Čempionu līgā. Tur problēmās nokļuvusi Minhenes "Bayern", viesos zaudējot 0:1 pret Spānijas "Villarreal", taču viltīgie vācieši jau izmēģinājuši īpašu taktiku, vienā no iepriekšējiem Bundeslīgas mačiem laukumā pa kluso uzsūtot 12. futbolistu. Tas gan tika ātri uzķerts, taču pieredze iegūta un otrdien "Viaplay" tiešraidē "Bayern" gan jau pratīs šo taktiku realizēt sekmīgāk.

Otrdien spēle būs arī Latvijas sieviešu futbola izlasei, kas viesos tiksies ar Austriju. Šī spēle būs TV4 ekrānā, un skaidrs, ka austrietes būs lielas favorītes. Latvijas dāmām punktu šajā PK atlases grupā vēl nav, bet nedēļas nogalē sanāca patiešām interesanta spēle pret Luksemburgu, beigās gan zaudējot ar 2:3. Tas gan nav hokejs, lai gan taisnības labad jāatzīmē, ka rezultātu 20:0, kas Latvijas izlases sakarā kļuva aktuāls iepriekšējā rudenī, hokejā patiešām vieglāk iztēloties nekā futbolā.


, 2022-04-11 12:53, pirms 2 gadiem
Varbūt pirms padomājiet par rakstu kvalitātes uzlabošanu, lai katrā otrajā rakstā nav pareizrakstības vai faktu kļūdas? Nesaprotu šito ņemšanos ar Dīvāna ekspertiem. Tāpat arī tā saucamos diskusiju virzītājus. Nekādas pievienotās vērtības, jābeidz šis balagāns!
, 2022-04-11 15:03, pirms 2 gadiem
Jā, nebiju pamanījs, ka LHF mājas lapā par OHL finālsērijas rezultātiem nav publikāciju:

https://www.optibethokejaliga.com/

Protams, sporta mediji par to raksta, bet kaut kā īpatnēji, ka pati LHF neko.

Klausītava | Devītnieks: Kaspars Ziemiņš. Čempions otro gadu pēc kārtas

22 gadus vecais uzbrucējs Kaspars Ziemiņš ir unikāls spēlētājs Latvijas hokejā – viņš ir vienīgais, kurš par čempionu kļuva gan pērn "Zemgales" sastāvā, gan šajā sezonā kā "Mogo" hokejists. Hokeja podkāsts Devītnieks aicināja ciemos Ziemiņu, lai jautātu par pāreju starp tiešajām konkurentēm, Ģirta Ankipāna un Arta Ābola metodēm, riepu vilkšanu, kā arī sezonu Kanādas junioros.
2024. gada Latvijas čempionvienība Rīgas "Mogo"/LSPA. Foto: HK Mogo
37

"Mogo" atvaira jelgavnieku centienus un izcīna trešo Latvijas čempiones titulu

Latvijas atklātajās hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Rīgas "Mogo"/LSPA, piektajā finālspēlē ar 4:0 sakaujot iepriekšējo divu gadu čempionvienību Jelgavas "Zemgali"/LBTU.
Foto: Mogo/LSPA
45

"Mogo" realizē trīs bullīšus un nonāk soļa attālumā no Latvijas troņa

Šovakar "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijas ceturtajā spēlē "Mogo"/LSPA savā laukumā ar 4:3 bullīšos pieveica "Zemgali"/LBTU un nonāca soļa attālumā no čempionu titula. Sērijas piektās spēles tiešraide ceturtdien portālā Sportacentrs.com.