Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Kurbada" ledus hallei plāno piešķirt nacionālās sporta bāzes statusu

"Kurbada" ledus hallei plāno piešķirt nacionālās sporta bāzes statusu
Foto: kurbadshalle.lv

LETA. SIA "Rumbulas sporta centrs" piederošajai ledus hallei "Kurbads" plāno piešķirt nacionālās sporta bāzes statusu, liecina otrdien, 11.jūnijā, gaidāmās valdības sēdes darba kārtība.

Sporta bāze ""Kurbads" ledus halle" atrodas Rīgā, Lidlauka iela 37. Tā sastāv no zemes kopplatība 4,3 hektāri un vienas būves - ledus halles.

Ar pietiekumu par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu sporta bāzei Izglītības un zinātnes ministrijā vērsies pats "Rumbulas sporta centrs".

Lai pārliecinātos par sporta bāzes atbilstību šī statusa piešķiršanas nosacījumiem, ministrijas pārstāvji februārī veica tās sākotnējo pārbaudi. Tāpat pozitīvu atzinumu ir devusi Latvijas Nacionālā sporta padome.

Secināts, ka "Kurbads" atbilst nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanas nosacījumiem, tai skaitā tā darbība un tehniskais stāvoklis atbilst normatīvo aktu prasībām, darbība tiek organizēta, priekšroku dodot pasākumiem, kurus rīko atzītās sporta federācijas vai profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādes, tas spēj nodrošināt regulāru valsts nacionālo izlašu dalībnieku treniņprocesu, kā arī bērnu, jauniešu un invalīdu sporta pasākumus.

Tāpat sporta bāze ir piemērota pasaules vai Eiropas čempionātu, to posmu, kausu izcīņas un kvalifikācijas sacensību rīkošanai, un par to saņemti arī attiecīgo starptautisko sporta federāciju apliecinājumi, secinājusi Nacionālā sporta padome. Tajā rīkotie ar sportu saistītie pasākumi veido vismaz 50% no faktiskā sporta bāzes noslogojuma, tiek nodrošināta tās nepārtraukta darbība sporta jomā un tās sastāvā esošie objekti netiek izmantoti tādiem mērķiem, kas nav savienojami ar sporta un veselīga dzīvesveida popularizēšanu.

Kā uzsvērusi Izglītības un zinātnes ministrija, piešķirot tai nacionālās sporta bāzes statusu, tiktu veicināta nacionālo sporta bāzu attīstība, lai radītu apstākļus Latvijas sportistu sagatavošanai startiem olimpiskajās spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātos un citās sporta sacensībās, kā arī starptautisku sporta sacensību norisei Latvijā.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Rumbulas sporta centrs" pērn strādājis ar apgrozījumu 564 361 eiro, bet cietis zaudējumus 382 344 eiro apmērā. Uzņēmumā 51,02% daļu pieder Andim Pikānam, bet 48,98% SIA "Kurbads un ko".

Izmantotie resursi:
LETA


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-06-09 21:31, pirms 5 gadiem
Gribat teikt, ka šī tirliņhalle atbilst da jebkādai starptautisko sacenību norisei???! Ok kā vietējais kārtējais "šķūnis" viņi vēl tam nac. sporta bāzes statusam varētu atbilst, bet nekad neticēšu, ka šitas Pināna šķūnis atbilstu starptautisko sacensību un kur nu vēl Eiropas vai pasaules čempiņu norisei... ja nu vienīgais litrabolā...
, 2019-06-10 10:00, pirms 5 gadiem
Smieklīgi izskatās, divi saimnieki, Pikāns un Kurbads & co, bet kam tad pieder Kurbads ja ne Pikānam. Tas tips atkal taisa kārtējo afēru, lai nebūtu jātērē sava nauda jādabū Nacionālās sporta bāzes status, bet te jau ir valsts finansējums. Tādas hales ir visās Latvijas mazajās pilsētās, vai tad tās visa tagad atbilst nac statutam.
, 2019-06-10 10:18, pirms 5 gadiem
als rakstīja: Gribat teikt, ka šī tirliņhalle atbilst da jebkādai starptautisko sacenību norisei???! Ok kā vietējais kārtējais "šķūnis" viņi vēl tam nac. sporta bāzes statusam varētu atbilst, bet nekad neticēšu, ka šitas Pināna šķūnis atbilstu starptautisko sacensību un kur nu vēl Eiropas vai pasaules čempiņu norisei... ja nu vienīgais litrabolā...
Tu nu gan esi tizls. Forša halle, ērtas ģērbtuves, viss līmenī. Ir jau notikušas starptautiskas sacensības. Kas tev tur nav līmenī? cik reizes esi viņa'bijis? pastāsti, interesē.
, 2019-06-11 17:23, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Tu nu gan esi tizls. Forša halle, ērtas ģērbtuves, viss līmenī. Ir jau notikušas starptautiskas sacensības. Kas tev tur nav līmenī? cik reizes esi viņa'bijis? pastāsti, interesē.
Pēc kā interesanti to "tizlumu" mēri, netizlais? Nepastāstīsi kādi Pasaules un Eiropas čempiņi tur ir notikuši? Moš tur PČ hoķī var rīkot vai EČ basī? Nesmīdini! Tas, ka tur joberlīgu līmeņa Kontinentālā kausa kārta ir notikusi būtu kāds baigais "kvalitātes" rādītājs? Maskačkas bratāniem tā ir laba halle nevis, lai tur kādas nopietnas sacenssības aizvadītu! Esmu tikai pāris reizes tur bijis pat neskatoties uz to, ka dzīvoju salīdzinoši netālu, bet zinu to, ka pārāk bieži uz turieni braukt netaisos... kārtējais tirliņškūnis!
Rolans Vasiļjevs. Foto: HK Mogo/LSPA
29

OHL finālsērija startē ar ''Mogo''/LSPA izrautu uzvaru džentlmeņu cīņā

''Optibet'' Hokeja līgas finālsērijā pirmo uzvaru izcīnīja ''Mogo''/LSPA, kas izbraukumā Jelgavā spēles izskaņā izrāva uzvaru pār iepriekšējo divu sezonu čempioni un pamatturnīra uzvarētāju ''Zemgale''/LBTU – 3:2.
Miķelis Rēdlihs. Foto: LHF
33

Izmaiņas LHF statūtos: Kalvītis varēs kandidēt vēl uz diviem amata termiņiem

Piektdien, 22. martā, Daugavas stadionā, Augšielā 1, Rīgā norisinājās ikgadējais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) biedru kongress. Šodien kongresā veiktie labojumi LHF statūtos sniedz iespēju līdzšinējam organizācijas prezidentam Aigaram Kalvītim pārsniegt prezidenta amata termiņu.
Kristiāns Zelts (centrā). Foto: Zemgale/LBTU
24

LHF valde mīkstina Zeltam piemēroto diskvalifikāciju un noraida licences anulēšanu

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde šodien mīkstinājusi federācijas Disciplinārās komisijas iepriekš piešķirto sodu ''Zemgale''/LBTU uzbrucējam Kristiānam Zeltam, kas paredzēja 11 spēļu diskvalifikāciju. Portāla Sportacentrs.com rīcībā esošo informāciju ceturtdienas vēlā vakarā apstiprināja arī pats hokejists. Valdes lēmums paredz, ka laukumā hokejists varēs atgriezties jau “Optibet” Hokeja līgas (OHL) finālsērijas trešajā spēlē.