Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

A. Ābols: "Dārziņš un Rēdlihs jaunāki nepaliek. Citu nav. Vienkārši nav, ko paņemt"

A. Ābols: "Dārziņš un Rēdlihs jaunāki nepaliek. Citu nav. Vienkārši nav, ko paņemt"
Artis Ābols. Foto: OHL

Latvijas čempionvienība hokejā "Zemgale"/LLU nav kļuvusi spēcīgāka salīdzinot ar pagājušās sezonas sastāvu, pēc diviem zaudējumiem sezonas ievadā aģentūrai LETA atzina galvenais treneris Artis Ābols.

"Esam sākuši sezonu ar diviem zaudējumiem, kas nav patīkami. Tas nepatīk nedz man, nedz komandas vadībai," ceturtdien sarunā ar aģentūru LETA teica vienības galvenais treneris Artis Ābols. "Komanda, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, nav kļuvusi spēcīgāka. Mūsu vidējais vecums ir vien 22 gadi. Protams, ka mūsu vēlmes ir lielākas nekā varēšana, trūkst spēlētāju, kas prot gūt vārtus."

Ābols neslēpa, ka komanda labprāt papildinātu sastāvu ar spēlētājiem, kas prot gūt vārtus, tomēr situācija neesot vienkārša. "Latvijā vairs nav, ko paņemt," sacīja Ābols.

"Lauris [Dārziņš] un Miķelis [Rēdlihs] vairs nepaliek jaunāki. Citu nav. Vienkārši nav, ko paņemt," skaidroja Ābols. "Situācija ir līdzīga, kā bija ar Rīgas "Dinamo" [Kontinentālajā Hokeja līgā]."

Kā vienu no iemesliem neveiksmīgam sezonas sākumam "Zemgale"/LLU galvenais treneris minēja arī spēlētāju nesaspēlētību. "Kopā ar komandu man bijuši tikai deviņi treniņi, kas ir ļoti maz," pastāstīja Ābols. "Bet, protams, liels paldies komandas vadībai, kas ļāva pirms tam darboties ar U-20 izlasi."

Runājot par Latvijas čempionātu kopumā, Ābols atzina, ka tas nav kļuvis spēcīgāks. "Iespējams, pat otrādi," norāda pieredzējušais speciālists.

Nākamo maču jelgavnieki Latvijas čempionātā aizvadīs 10.septembrī, kad savā laukumā uzņems Lietuvas vienību Viļņas "7bet-Hockey Punks", bet starts Somijas pēc spēka otrajā līgā - "Mestis" - paredzēts 30. septembrī, kad savā laukumā būs jāspēlē ar Heinolas "Peliitat".

Jelgavas "Zemgale"/LLU 2021./2022.gada sezonā izcīnīja savu pirmo Latvijas čempionu titulu, finālsērijā ar 4-0 pieveicot iepriekšējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".


, 2022-09-08 12:28, pirms 2 gadiem
Zàģèjam neguĺam
, 2022-09-08 12:44, pirms 2 gadiem
Slikti, ka nenoturēja Ozoļiņu,Jekimovu,Kuldu.
, 2022-09-08 13:05, pirms 2 gadiem
Vienkārši nav, ko paņemt? Ir! Zabusovs!
, 2022-09-08 13:09, pirms 2 gadiem
Easton77 rakstīja: Slikti, ka nenoturēja Ozoļiņu,Jekimovu,Kuldu.
Pirmie 2 pāri 30 un Kuldam 28. Šeit tomēr mērķis bija attīstības komanda, kas ļautu pilnveidoties pēc junioru vecuma. Būtu ātrāk bijusi skaidrība par Mestis un finansēm gan jau kādu Freidenfeldu, Grīnbergu vai Švanenbergu varēja dabūt.
, 2022-09-08 13:14, pirms 2 gadiem
Jā, vakardienas spēlē vidējā vecuma attiecība bija 22:28. Bet Jelgavai toties ir iespējas progresēt un vakar spēli varēja arī vinnēt. Dinamo rezultātu izlīdzināja mazāk kā 2min pirms beigām + Jelgavai daudzi nerealizēti vairākumi.
, 2022-09-08 13:28, pirms 2 gadiem
Par ko Buncim algu maksā? Ar šādu spēli par attistību nevar runāt. Vai tiešām neviens nav paskatījies kāds ir līmenis Somijā, lai nekristu kaunā.
, 2022-09-08 13:33, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Jā, vakardienas spēlē vidējā vecuma attiecība bija 22:28. Bet Jelgavai toties ir iespējas progresēt un vakar spēli varēja arī vinnēt. Dinamo rezultātu izlīdzināja mazāk kā 2min pirms beigām + Jelgavai daudzi nerealizēti vairākumi.
Captain Obvious
, 2022-09-08 13:37, pirms 2 gadiem
nav nekad ļaunuma , bez labuma.
toties ir mestis ar 3 reiz lielāku budžetu, ko izcili apsaimniekos ģinamas Buncis!
, 2022-09-08 13:40, pirms 2 gadiem
Kur tad viss budžets tiek tērēts, ja nevar noalgot normālus spēlētājus.
Tāda viduvēja LV čempja komanda šogad.. Kur nu vēl Mestis!
, 2022-09-08 13:46, pirms 2 gadiem
Edgars rakstīja: Pirmie 2 pāri 30 un Kuldam 28. Šeit tomēr mērķis bija attīstības komanda, kas ļautu pilnveidoties pēc junioru vecuma. Būtu ātrāk bijusi skaidrība par Mestis un finansēm gan jau kādu Freidenfeldu, Grīnbergu vai Švanenbergu varēja dabūt.
jā, jā. mestis ir viena varena līga uz kuru rauties un attīstīties, dzīvojot autobusā!
p.s. kādam funarinam tik vari piepist ausis, ka nu tik būtu, ja ātrāk...
šodien piemēram Kristaps Jākobsons pēc NCAA iepriekš Zemgalē spēlējošs noslēdz līgumu Polijā. izmestais no NCAA un labākais tikko juniors izlasē Vītoliņš pie Ābola, grabinās atkal USHL...u.t.t.
spēlētāji ir vēl joprojām brīvi. tas pats Zabusovs ģinamkā paslidos , kamēr gaida piedāvājumus.
un Rihards Bukarts arī pieejams ne tikai Dārziņš un Rēdlihs !
, 2022-09-08 13:55, pirms 2 gadiem
Nu, bet tad paņemiet tos pašus Dārziņu un Miķeli!
Gan jaunajiem būs no kā mācīties, gan komandas kopējais sniegums uzlabosies. Win-win.
Pārspīlēt ar veterāniem nevajag, bet divi būtu pilnīgi piemēroti. Priekš OHL un Mestis gan Dārziņš, gan Miķelis vēl ir labu labie.
, 2022-09-08 13:59, pirms 2 gadiem
Number 0 rakstīja: Kur tad viss budžets tiek tērēts, ja nevar noalgot normālus spēlētājus.
Tāda viduvēja LV čempja komanda šogad.. Kur nu vēl Mestis!
budžeta pieaugums tiks sadalīts starp Bunci, autobusu kompāniju Nordeka un viesnīcu tīklu Islande Hotel...
, 2022-09-08 14:24, pirms 2 gadiem
Oj nabadziņš, jāraud vēl skaļāk, lai lhf sāk rīkoties.
, 2022-09-08 15:36, pirms 2 gadiem
Ja komandu sāk būvēt augusta vidū, tad nu nav ko brīnīties, ka tirgū spēlētāju vairs praktiski nav.

Bet nekas, paies mēnesis, pusotrs gan jau pāris no mūsējiem atbrīvosies. Katru rudeni tomēr ir bariņš to, kas jaunu klubu cerības neattaisno.
, 2022-09-08 16:07, pirms 2 gadiem
zzk rakstīja: Nu, bet tad paņemiet tos pašus Dārziņu un Miķeli!
Gan jaunajiem būs no kā mācīties, gan komandas kopējais sniegums uzlabosies. Win-win.
Pārspīlēt ar veterāniem nevajag, bet divi būtu pilnīgi piemēroti. Priekš OHL un Mestis gan Dārziņš, gan Miķelis vēl ir labu labie.
Es domāju Dārziņam un Miķelim par vēdera tiesu tādā vecumā arī sisties vairs negribās.
, 2022-09-08 16:28, pirms 2 gadiem
san4ito rakstīja: Es domāju Dārziņam un Miķelim par vēdera tiesu tādā vecumā arī sisties vairs negribās.
spēlētāju algas arī ir visdrīzāk reālākais iemesls kāpēc hokejisti negrib spēlēt Zemgalē un kratīties autobusā šurpu-turpu uz mestis .
kaut gan kā redzams tādā mestis un citās līdzīgās līgās spēlētāji spēlē.
( papildinot to sarakstu ko iepriekš teicu, tad arī tāds Haralds Egle nesen pievienojās šveices 2 līgai, Bērziņš - čehu otrai līgai). es nemaz nesaucu tos, kas top līgām pievienojās augustā...
Zemgale (Buncis) laikam iedomājušies, ka spēlētāji par OHL algām rausies divās līgās...
p.s. nesaku , ka man ir 100% taisnība, bet ir diezgan dīvaini redzēt Zemgalē šosezon daudz vājāko sastāvu nekā iepriekšējā sezonā pie trīskārša budžeta palielinājuma, kā visur klārē Zeltiņš!
, 2022-09-08 16:40, pirms 2 gadiem
Te nu gan nepiekritīšu, ka nav ko paņemt. Varbūt vainīgs pats kamandas komplektētājs Ābols
, 2022-09-08 18:14, pirms 2 gadiem
kreesls rakstīja: Te nu gan nepiekritīšu, ka nav ko paņemt. Varbūt vainīgs pats kamandas komplektētājs Ābols
Ābols ir komandas TRENERIS, viņš nevienojas ar spēlētājiem (nekomplektē sastāvu), viņš nepiedāvā līgumus. Tas ir jautājums, tam(tiem), kas kuru rokās ir budžets un kuri ar to operē.
Ābols var tikai ieteikt, ko viņš vēlas.
, 2022-09-08 18:22, pirms 2 gadiem
Ja nopietni tad sastaavs Zemgalei ir smiekliigs.

Man pat gruuti nosaukt kursh tur ir ar reaalu potenciaalu buut reaals izlases kandidaats(Ne jau kkeksiisha peec).? M.Redlihs shajaa kontekstaa buutu kaa no citas pasaules

Viitols - varbuut, bet pie atbildiibas laizh iekshaa kaa caurums(Zubovs jau izteicaas par vinu).
Brants- Hokejistu viduu dzirdeeju ka chalis nav nekas iipashs un statistika par to liecina.

Tas arii reaali viss

No jaunajiem zinu ka Rullers ir daudz maz labs prospects un teiksim visi 2002 un jaunaaki nav norakstaami tiiri deel sava vecuma.

Peec statiem, dazhi laikam sarunaati vieteejaa garaazhaa vai summer sound festivaalaa
, 2022-09-08 18:48, pirms 2 gadiem
ANDZA84 rakstīja: Ja nopietni tad sastaavs Zemgalei ir smiekliigs.

Man pat gruuti nosaukt kursh tur ir ar reaalu potenciaalu buut reaals izlases kandidaats(Ne jau kkeksiisha peec).? M.Redlihs shajaa kontekstaa buutu kaa no citas pasaules

Viitols - varbuut, bet pie atbildiibas laizh iekshaa kaa caurums(Zubovs jau izteicaas par vinu).
Brants- Hokejistu viduu dzirdeeju ka chalis nav nekas iipashs un statistika par to liecina.

Tas arii reaali viss

No jaunajiem zinu ka Rullers ir daudz maz labs prospects un teiksim visi 2002 un jaunaaki nav norakstaami tiiri deel sava vecuma.

Peec statiem, dazhi laikam sarunaati vieteejaa garaazhaa vai summer sound festivaalaa
bet kāpēc Elites divīzijas izlases kandidāti būtu īpaši jāmeklē vienā Mestis komandelē??? Daudz mums izlasē Pasaules čempionātiem no Mestis ir ņemti?

Kāds sakars Vītolam izlases kontekstā??? Ja runā par kaut kādām nākotnes perspektīvām, tad jāņeem vērā, ka Grigals un Mitens ir vien 3 gadus vecāki par Vītolu, Šilovs vispāar vienā vecumā ar Vītolu. Gan jau ar laiku izšaus arī kāds jaunāks...

Klausītava | Devītnieks: Kaspars Ziemiņš. Čempions otro gadu pēc kārtas

22 gadus vecais uzbrucējs Kaspars Ziemiņš ir unikāls spēlētājs Latvijas hokejā – viņš ir vienīgais, kurš par čempionu kļuva gan pērn "Zemgales" sastāvā, gan šajā sezonā kā "Mogo" hokejists. Hokeja podkāsts Devītnieks aicināja ciemos Ziemiņu, lai jautātu par pāreju starp tiešajām konkurentēm, Ģirta Ankipāna un Arta Ābola metodēm, riepu vilkšanu, kā arī sezonu Kanādas junioros.
2024. gada Latvijas čempionvienība Rīgas "Mogo"/LSPA. Foto: HK Mogo
37

"Mogo" atvaira jelgavnieku centienus un izcīna trešo Latvijas čempiones titulu

Latvijas atklātajās hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Rīgas "Mogo"/LSPA, piektajā finālspēlē ar 4:0 sakaujot iepriekšējo divu gadu čempionvienību Jelgavas "Zemgali"/LBTU.
Foto: Mogo/LSPA
45

"Mogo" realizē trīs bullīšus un nonāk soļa attālumā no Latvijas troņa

Šovakar "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijas ceturtajā spēlē "Mogo"/LSPA savā laukumā ar 4:3 bullīšos pieveica "Zemgali"/LBTU un nonāca soļa attālumā no čempionu titula. Sērijas piektās spēles tiešraide ceturtdien portālā Sportacentrs.com.