Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Artūrs Ozoliņš: "Uzreiz beigt karjeru būtu grūti. Kāpēc vēl neuzspēlēt Latvijā?"

Artūrs Ozoliņš: "Uzreiz beigt karjeru būtu grūti. Kāpēc vēl neuzspēlēt Latvijā?"
Artūrs Ozoliņš. Foto: vhl.ru

Sestdien pulksten 17:00 ar pagājušās sezonas fināla atkārtojumu – "Olimp/Venta 2002" pret "Zemgali/LLU" sāksies "Optibet" hokeja līgas jaunā sezona. Tiešraide Sportacentrs.com TV kanālā. Vicečempionu rindas papildinājuši vairāki latvieši, kuri ilgus gadus spēlējuši ārzemēs. 33 gadus vecais centra uzbrucējs Artūrs Ozoliņš mājās nav spēlējis kopš 18 gadu vecuma. "Vienam posmam jābeidzas, bet citam – jāsākas. Uzreiz beigt karjeru būtu ļoti grūti. Kāpēc vēl neuzspēlēt Latvijā?" vaicāja Ozoliņš, kurš Jelgavā cementēs bīstamāko virknējumu.

Par pagājušā regulārā čempionāta uzvarētāju tika kronēta "Zemgale/LLU", kas 36 spēlēs piedzīvoja tikai piecus zaudējumus. Komanda varēja lepoties ar dzelžainu aizsardzību un labāko uzbrucēju trijnieku Latvijas čempionātā – Kirils Tambijevs (52 punkti 27 spēlēs), Roberts Jekimovs (46 punkti 31 spēlē) un Rustams Begovs (34 punkti 25 spēlēs). Pirms play-off savainojumu dēļ no ierindas izkrita Tambijevs un Begovs, un jelgavniekiem uzbrukumā acīmredzami trūka jaudas. Finālsērijā tika piedzīvots zaudējums ar 0-4.

"Zemgales" seja jaunās sezonas priekšvakarā ir mainījusies. Ja Tambijevs un Jekimovs pagarināja līgumus, tad Begovs devās meklēt laimi uz Vācijas trešo līgu. Pirmās maiņas centra uzbrucēja vieta tukša nav palikusi – pievienojies Artūrs Ozoliņš, kurš Latvijas čempionātā nav spēlējis kopš 2007. gada. Turpinājumā viņš izmēģinājis spēkus Kanādas un Zviedrijas junioros, aizvadījis trīs sezonas Kazahstānā un septiņas sezonas Krievijas Augstākajā līgā (VHL), bet pagājušo sezonu pabeidza Alpu Hokeja līgā. Tieši tur tika pieņemts lēmums par atgriešanos mājās.

"Kopā sanāk gandrīz 15 gadi. Cik var braukāt? Pienāk brīdis, kad pietiek," pauda Ozoliņš. Lēmums par atgriešanos Latvijā pieņemts pagājušās sezonas laikā, un viņš atzīst – tā bijusi pirmā reize, kad apsvēris ideju par profesionāla sportista karjeras beigām. Vai vismaz – beigu sākumu. "Vispirms Krievija, tad pārcelšanās uz Austriju, Covid-19 dēļ nevarēju tikt mājās... Agri vai vēlu vienam posmam jābeidzas, bet citam – jāsākas. Jāsāk darīt kaut kas arī paralēli hokejam. Visu apdomāju un pieņēmu, nekā smaga tur nebija."

Pagājušo sezonu Ozoliņš ievadīja Permas "Molot-Prikamie" rindās, būdams līderis arī ģērbtuvēs – latvieša kreklu rotāja kapteiņa uzšuve. Taču decembrī kluba vadība, apzinoties, ka neizdosies iekļūt izslēgšanas spēlēs, atbrīvojās no saviem dārgākajiem spēlētājiem. Pārcelties uz Alpu līgu palīdzējis Edgars Lūsiņš, kurš bija "Lustenau" galvenā trenera asistents. Jaunajā komandā Ozoliņš iejutās uzreiz, 18 spēlēs savācot 16 punktus, bet deviņos play-off mačos viņa kontā astoņi punkti.

"Jau bija apnikusi braukāšana pa Krieviju, tāpēc izdomāju pārcelties uz Austriju. Beigās sanāca ļoti forša pieredze, ko noteikti nenožēloju. Komanda bija diezgan saliedēta, lai gan nebijām paši spēcīgākie. Sanāca diezgan tālu aizspēlēties. Ceturtdaļfinālā palīdzēja tas, ka pretinieku komandā bija Covid-19. Pusfinālā pakutinājām nervus galvenajiem favorītiem, tikām līdz izšķirošajai spēlei," leģionāra gaitu noslēdzošos akordus atcerējās Ozoliņš.

Viņš atzīst – beigt karjeru bez starpposma būtu bijis pārāk smagi. "Man vēl nav 40, bet tikai 33. Vēl varu spēlēt. Kāpēc vēl neuzspēlēt Latvijā?" retoriski vaicāja Ozoliņš.

"Sarunas sākās ar Arti [Ābolu], pēc tam piezvanīja ["Zemgales" kluba vadītājs] Aivars Zeltiņš. Patika idejas un viņa attieksme pret hokeju, kā tiek kārtoti visi jautājumi. Satikāmies un vienojāmies. Ilgi nedomāju," pievienošanos Jelgavas komandai, kas arī šajā sezonā izvirzījusi mērķi kļūt par Latvijas čempioni, skaidroja Ozoliņš. Piedāvājumus galdā likušas arī "Olimp" un "Liepājas" komandas.

"Sagatavošanās bijusi kā profesionālā komandā. Mēnesi slidojam katru dienu, ir treniņi ne tikai uz ledus, bet arī zālē. Nav nekāda pastaiga. Viss tiek darīts kvalitatīvi, esmu ļoti apmierināts," sacīja centra uzbrucējs. Viņš lieliski apzinās, ka no viņa tiks prasīti punkti un artavas iedošana uzvarās. "Viņi meklēja centru. Ne jau trešajai maiņai. Pašsaprotami, ka man jābūt līderim, kurš palīdz komandai arī ar pieredzi."

Visas "Optibet" hokeja līgas regulārās sezonas spēles būs redzamas Sportacentrs.com tiešraidēs.


Slēpts komentārs: intars128
, 2021-09-03 17:48, pirms 3 gadiem
Uzspēlēt var duraku. Hokeju vajag spēlēt.
, 2021-09-03 18:00, pirms 3 gadiem
intars128 rakstīja: Nu tik svarīga ziņa pipec...... kas vispār lemj kad iekrāsot kā svarīgu ziņu, kad nē?
Šī ziņa vispār varētu nebūt... kur nu vēl kā svarīga...
tev jātaisa savs sporta ziņu portāls. Tur varēsi likt tikai sev svarīgas ziņas.
, 2021-09-03 18:02, pirms 3 gadiem
Vietējais čempionāts paliek ar katru gadu arvien interesantāks un saistošāks.
, 2021-09-03 18:23, pirms 3 gadiem
sveiks rakstīja: Vietējais čempionāts paliek ar katru gadu arvien interesantāks un saistošāks.
nez vai. manuprāt ir iestājusies diezgan liela stagnācija jau vairākus gadus un nav redzams nekāds kvalitatīvs uzrāviens nevienā jomā (sportiskā, organizatoriskā u.t.t.) .
Kurbada aiziešana pat varētu nozīmēt vienu lielu mīnusu.
, 2021-09-03 18:52, pirms 3 gadiem
Molodčiks! Varētu būt viens no rezultativākajiem šosezon!
, 2021-09-03 19:24, pirms 3 gadiem
sveiks rakstīja: Vietējais čempionāts paliek ar katru gadu arvien interesantāks un saistošāks.
Skandāls ap Liepāju liek domāt pretējo.
, 2022-02-16 23:32, pirms 2 gadiem
Kamēr kaķis (Ābols) nav mājās - peles pa galdu skraida ! Zemgalei ir ko padomāt pirms play-off !

Klausītava | Devītnieks: Kaspars Ziemiņš. Čempions otro gadu pēc kārtas

22 gadus vecais uzbrucējs Kaspars Ziemiņš ir unikāls spēlētājs Latvijas hokejā – viņš ir vienīgais, kurš par čempionu kļuva gan pērn "Zemgales" sastāvā, gan šajā sezonā kā "Mogo" hokejists. Hokeja podkāsts Devītnieks aicināja ciemos Ziemiņu, lai jautātu par pāreju starp tiešajām konkurentēm, Ģirta Ankipāna un Arta Ābola metodēm, riepu vilkšanu, kā arī sezonu Kanādas junioros.
2024. gada Latvijas čempionvienība Rīgas "Mogo"/LSPA. Foto: HK Mogo
37

"Mogo" atvaira jelgavnieku centienus un izcīna trešo Latvijas čempiones titulu

Latvijas atklātajās hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Rīgas "Mogo"/LSPA, piektajā finālspēlē ar 4:0 sakaujot iepriekšējo divu gadu čempionvienību Jelgavas "Zemgali"/LBTU.
Foto: Mogo/LSPA
45

"Mogo" realizē trīs bullīšus un nonāk soļa attālumā no Latvijas troņa

Šovakar "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijas ceturtajā spēlē "Mogo"/LSPA savā laukumā ar 4:3 bullīšos pieveica "Zemgali"/LBTU un nonāca soļa attālumā no čempionu titula. Sērijas piektās spēles tiešraide ceturtdien portālā Sportacentrs.com.