Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Parādu nomocītā "Amur" pārsteidzoši apspēlē Gagarina kausa čempioni

Parādu nomocītā "Amur" pārsteidzoši apspēlē Gagarina kausa čempioni
Habarovskas "Amur" aizsargs Mihals Jordāns svin vārtu guvumu. Foto: hcamur.ru

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) negaidītu trešo uzvaru pēc kārtas šodien svinēja algas saviem hokejistiem kopš sezonas ievada nemaksājošā Habarovskas "Amur", kas nedaudz sensacionāli ar 4:3 pārspēja pašreizējo Gagarina kausa īpašnieci un pašreizējo līgas līdervienību Maskavas CSKA.

Habarovskieši armijniekus pārsteidza jau pirmajā periodā, kad čehi Hineks Zohorna un Mihals Jordāns pusotras minūtes laikā panāca 2:0 mājinieku labā. Uzreiz pēc tam - 16. minūtes ievadā - "Amur" hokejists Aleksandrs Gorškovs emocijām piepildīto maču papildināja ar kautiņu ar CSKA uzbrucēju Maksimu Maminu.

Nākamo triecienu viesiem "Amur" deva otrā perioda trešajā minūtē, kad šoreiz zviedru vārtsargu Lāršu Juhansonu pārspēja cits čehu leģionārs Tomāšs Zohorna (3:0). Līdz trešdaļas noslēgumam CSKA divus vārtus atguva, "Amur" hokejistiem atbildot ar vienu rezultatīvu metienu (4:2). Savukārt noslēdzošajās 20 minūtēs laukumā pilnībā dominēja maskavieši, kuri šajā nogrieznī izdarīja par 11 metieniem vairāk (15:4), septiņas ar pusi minūtes līdz beigām Andrejam Svetlakovam panākot 3:4. Atlikušajā laikā CSKA neizdevās izglābties, lieliski "Amur" vārtos nospēlējot Jevgeņijam Aļikinam, kurš šodien atvairīja 28 pretinieku metienus.

"Amur" pēc spilgtā panākuma gūšanas ar 53 mačos iekrātiem 50 punktiem pakāpās uz desmito pozīciju Austrumu konferencē. Savukārt CSKA ar 82 punktiem saglabājusi pirmo vietu līgas kopvērtējumā.

Paralēlajā mačā trīs Dmitrija Kugriševa gūtie vārti, kā arī Iļjas Krikunova divi vārti un viena rezultatīva piespēle kaldināja Ufas "Salavat Yulaev" pirmo uzvaru pēdējo trīs maču laikā, baškīriešiem ar 6:3 izbraukumā apspēlējot Vladivostokas "Admiral". Tālo Austrumu komandas labā šodien ar diviem netveramiem metieniem un vienu rezultatīvu piespēli atzīmējās slovāks Martins Bakošs.

Gan ufieši, gan pēdējās septiņās cīņās vienu uzvaru (2:1 pēcspēles metienos pār Rīgas "Dinamo") guvusī "Admiral" saglabāja saglabāja savas pozīcijas - "Salavat Yulaev" ar 60 punktiem 54 mačos Austrumos ir sestā, bet Vladivostoka ar 52 spēlēs iegūtiem 52 punktiem šajā konferencē ir devītā.

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/


, 2020-01-31 14:42, pirms 4 gadiem
Un ja vēl viņiem maksatu algu - kas tad būtu!
, 2020-01-31 14:46, pirms 4 gadiem
Spēle priekšlaicīgi sarunāta bija. Izplūda informācija no Amur personāliem. Nezinu cik tur taisnība.
, 2020-01-31 15:07, pirms 4 gadiem
Te arī tika pie algas... uzlika visu pēdējo ieskaitot apakšbikses uz uzvaru
, 2020-01-31 15:39, pirms 4 gadiem
backstab rakstīja: Te arī tika pie algas... uzlika visu pēdējo ieskaitot apakšbikses uz uzvaru
Varbut vienkarsi otri deva iespeju samaksat algu ?
, 2020-01-31 16:02, pirms 4 gadiem
Džonnijs rakstīja: Spēle priekšlaicīgi sarunāta bija. Izplūda informācija no Amur personāliem. Nezinu cik tur taisnība.
Diezgan ticami, ka bukmeikeri deva rīkojumu izspēlēt tādu sižetu, lai labi nopelnītu. Kāds procents tiks arī Amur. Nedomāju, ka iniciatīva būtu nākusi no komandu puses.
, 2020-01-31 16:05, pirms 4 gadiem
Varbūt tad jau der sarunāt ar Rīgas Dinamo, lai šie arī kaut ko uzvar par pārsteigumu
, 2020-01-31 16:09, pirms 4 gadiem
Nesaprotu vārdu salikumu nedaudz sensacionāli,ir daudz sensacionāli arī?
, 2020-01-31 16:10, pirms 4 gadiem
archy0 rakstīja: Varbūt tad jau der sarunāt ar Rīgas Dinamo, lai šie arī kaut ko uzvar par pārsteigumu
Gagarinu piemēram?
, 2020-01-31 18:05, pirms 4 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Diezgan ticami, ka bukmeikeri deva rīkojumu izspēlēt tādu sižetu, lai labi nopelnītu. Kāds procents tiks arī Amur. Nedomāju, ka iniciatīva būtu nākusi no komandu puses.
Sarunāja droši vien tāpēc, lai izmaksātu kādu procentu spēlētajiem, lai nespēlētu tukšā dūšā.
, 2020-01-31 18:14, pirms 4 gadiem
archy0 rakstīja: Varbūt tad jau der sarunāt ar Rīgas Dinamo, lai šie arī kaut ko uzvar par pārsteigumu
Par mūsējiem nav dzirdēts ka algas nemaksā laikā,cits jatājums vai klubs ir spējīgs maksāt lielākas algas.Varbūt Amur iekrita uz to?
, 2020-01-31 18:53, pirms 4 gadiem
Savickis noteikti paņems dažus krievus no Amur un iedos viņiem minimālo algu !
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.