Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Indrašim pieci metieni pret Kalniņu, Hārtlijs turpina "Metallurg" krīzi

Indrašim pieci metieni pret Kalniņu, Hārtlijs turpina "Metallurg" krīzi
Jānis Kalniņš. Foto: jokerit.com

Kontinentālajā hokeja līgā Jānis Kalniņš palīdzēja „Jokerit” viesos ar 2:1 papildlaikā pārspēt Maskavas „Dynamo”, kuras sastāvā Miks Indrašis izcēlās ar pieciem metieniem pa vārtiem.

Jānis Kalniņš bija stājies „Jokerit” vārtos arī iepriekšējā mačā, palīdzot ar 4:2 pieveikt „Avtomobilist”, un šovakar viņš aizvadīja savu sezonas septito maču un tika pie ceturtās uzvaras. Kalniņš atvairīja 36 no 37 metieniem un vienīgo reizi tika pārspēts 55. minūtē, kad rupji kļūdījās viņa komandas aizsargs, paklūpot un atdodot ripu pretiniekam.

„Jokerit” uzvaras vārtus pagarinājumā guva Henriks Hāpala, sarūpējot savai komandai trešo uzvaru četrās spēlēs. „Dynamo” savukārt šis ir otrais zaudējums pēc kārtas, bet kopvērtējumā Maskavas komanda tāpat ir divas vietas augstāk nekā „Jokerit”.

Miks Indrašis nospēlēja 17:52 minūtes, kurās pa Kalniņa vārtiem izdarīja piecus metienus un bloķēja vienu pretinieku metienu.

Savukārt Boba Hārtlija trenētā „Avangard” savā laukumā ar 3:2 apspēlēja Magņitogorskas „Metallurg”. Magņitka mača gaitā bija iedzinējos ar 0:2 un savu atspēlēšanos sāka tikai 49. minūtē, bet beigās tomēr pie neizšķirts netika, turpinot drausmīgo sezonas sākumu. Komanda, kas iepriekšējā sezonā ieņema trešo vietu Austrumu konferencē, sezonu sākusi ar divām uzvarām 12 spēlēs, guvusi tikai 20 vārtus un atrodas savas konferences pašā apakšā.

KHL spēļu rezultāti

KomandasRez.
Admiral-Sibir3:2 PM
Barys-Kunlun2:5
Ak Bars-Neftekhimik3:2
Avangard-Metallurg3:2
Dinamo R- SKA0:3
Dynamo M-Jokerit1:2 P

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.