Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Jaks paliek bez Zvaigžņu spēles – KHL pasākumu pārceļ uz 2023. gadu

Jaks paliek bez Zvaigžņu spēles – KHL pasākumu pārceļ uz 2023. gadu
Jānis Jaks. Foto: hcsochi.ru

Otro sezonu pēc kārtas izpaliks Kontinentālās hokeja līgas Zvaigžņu spēle, jo līga desmit dienas pirms Zvaigžņu nedēļas, kas bija plānota no 8. līdz 16. janvārim, nolēmusi pasākumu pārcelt uz 2023. gadu. Zvaigžņu spēles mājvieta – Čeļabinska – paliks nemainīga. Pirms gada pandēmijas dēļ tika atcelta Rīgā plānotā Zvaigžņu spēle.

"Šis lēmums ir pieņemts saistībā ar to, ka liela daļa Zvaigžņu spēles komandu spēlētāju ir 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu potenciālo kandidātu lokā, kā arī saistībā ar epidemioloģiskās situācijas pasliktināšanos pasaulē, kas likusi atcelt vai pārcelt vairākus vērienīgus starptautiskus turnīrus un ārzemju līgas," sacīts Kontinentālās hokeja līgas paziņojumā.

"Pasākuma sagatavošanā un organizēšanā tika iesaistīti vairāki tūkstoši cilvēku. Tika gatavoti lieli svētki, tomēr nestabilā pandēmijas situācija pasaulē turpina atstāt pēdas. Lai garantētu spēlētāju un līdzjutēju veselību, mums nāktos atcelt lielu daļu ieplānoto izklaides aktivitāšu un spēlētājiem izveidot stingru burbuli pēc ielidošanas. Kaut arī Čeļabinskas apgabalā epidemioloģiskā situācija ir stabila, līdzjutēju un spēlētāju veselība un pilnvērtīga dalība olimpiskajās spēlēs ir līgas un reģiona prioritāte," teica līgas prezidents Aleksejs Morozovs.

Līgas Zvaigžņu spēlē bija paredzēts jauns formāts, iepriekšējo gadu divīziju komandu vietā sastāvus veidojot pēc ģeogrāfiskā principa un izveidojot Eirāzijas, Krievijas, Ziemeļamerikas un Skandināvijas izlases (Skandināvijas izlasē gan drīkstēja iekļaut arī somu spēlētājus). Par līdzjutēju balsojuma uzvarētāju aizsargu konkurencē kļuva "Sochi" latviešu aizsargs Jānis Jaks, un Eirāzijas izlasē iekļuva arī Rīgas "Dinamo" čehu uzbrucējs Lukāšs Radils, kuru tajā iekļāva līgas žūrija.

Zvaigžņu spēles sastāvi

Eirāzija
Vārtsargi: Aleksejs Kolosovs (Mn Dinamo), Šimons Hrubecs (Avangard)
Aizsargi: Jānis Jaks (Sochi), Darens Dīcs (Barys), Niks Beilens (Traktor), Lukāšs Kloks (Neftekhimik)
Uzbrucēji: Iļja Usovs (Mn Dinamo), Ņikita Mihaiļis (Barys), Lukāšs Sedlāks (Traktor), Vladislavs Kodola (Severstal), Lukāšs Radils (Dinamo Rīga)

Krievija
Vārtsargi: Dmitrijs Šikins (Avtomobilist), Ivans Fedotovs (Traktor)
Aizsargi: Grigorijs Paņins (Salavat Yulaev), Ņikita Ņesterovs (CSKA), Aleksandrs Ņikišins (Spartak)
Uzbrucēji: Vadims Šipačovs (M Dynamo), Ivans Ņikoļišins (Amur), Ņikita Tertišnijs (Traktor), Dmitrijs Raševskis (M Dynamo), Andrejs Kuzmenko (SKA)

Ziemeļamerika
Vārtsargi: Edvards Paskvāle (Lokomotiv), Džeremijs Smits (Kunlun)
Aizsargi: Mets Robinsons (SKA), Stīvens Kemfers (Ak Bars), Alekss Grānts (Jokerit)
Uzbrucēji: Korbens Naits (Avangard), Filips Majē (Metallurg), Kenijs Agostino (Torpedo), Daniels Odets (Vityaz), Brendens Laipsiks (Metallurg Mg), Rīds Bušē (Lokomotiv)

Skandināvija
Vārtsargi: Juha Metsola (Salavat Yulaev), Lāšs Jūhansons (SKA)
Aizsargi: Olivers Kaski (Avangard), Robins Press (Severstal), Teodors Lennstrems (Torpedo)
Uzbrucēji: Tēmu Hartikainens (Salavat Yulaev), Niko Ojameki (Vityaz), Tēmu Pulkinens (Traktor), Jori Lehtere (Spartak), Marko Antila (Jokerit), Niklass Jensens (Jokerit)

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/news/2021/12/29/...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-12-29 14:07, pirms 2 gadiem
Pārceļ? Tad sanāk, ka nākamsezon būs divas zvaigžņu spēles? Vai tomēr atceļ?
, 2021-12-29 15:22, pirms 2 gadiem
Vai tik nesanāks veselas 3 zvaigžņu spēles- Rīgas spēli pārcēla uz 2022, šo tagad atkal gadu vēlāk -2023. Pie tādiem tempiem, dažas sezonas vēlāk katrā vikenda būs pa atliktai zvaigžņu spēlei.
, 2021-12-29 15:37, pirms 2 gadiem
Tad cik zvaigžņu spēļu būs 2023. gadā?
, 2021-12-29 16:04, pirms 2 gadiem
KHL pazorņiks

Viņu senči nekrita Staļingradā, lai baidītos no vīrusa
, 2021-12-29 16:07, pirms 2 gadiem
neviens mūsējais nevelk to līmeni
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.