Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Avangard" viens no līderiem Zernovs traumas dēļ izlaidīs pusgadu

"Avangard" viens no līderiem Zernovs traumas dēļ izlaidīs pusgadu
Deniss Zernovs un Sergejs Širokovs. Foto: Tass/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas klubs Omskas "Avangard", kura galvenais treneris ir Latvijas izlases vadītājs Bobs Hārtlijs, pārbaudes spēlē ne tikai zaudēja Sanktpēterburgas SKA, bet arī palika bez 23 gadus vecā uzbrucēja Denisa Zernova.

Duelis starp "Avangard" un SKA norisinājās pirmdien, un laukuma saimnieki bija pārāki ar 2:1. "Zernova spēles sākumā gūtais savainojums lika mums pārbaudīt vairākus jaunus trijniekus, tomēr tā ir daļa no spēles – ir jābūt gataviem arī šādiem pavērsieniem," pēc neveiksmes teica Hārtlijs. Viņš uzreiz pēc mača nebija lietas kursā, cik nopietns ir savainojums.

"Šajā biznesā, ko sauc par hokeju, nepieciešams pastāvīgi adaptēties jaunām situācijām, kuras nevari kontrolēt. Būtu jau ideāli, ja nevienai KHL komandai nebūtu problēmas ar traumām un visi spēlētu stabili, taču tā nenotiek," pauda Hārtlijs. "Nepieciešams aizstāt savainotos, meklēt risinājumus. Šāda situācija mūs padarīs tikai labākus."

Laikraksts Sport-Express vēsta, ka Zernovam traumas dēļ būs jāizlaiž pusgads, kas nozīmētu atgriešanos ierindā februāra beigās vai marta sākumā jeb regulārā čempionāta pašā noslēgumā. Tikmēr spēlētāja aģents norādījis, ka Zernovs dosies uz Vāciju, kur viņam tiks veiktas padziļinātākas pārbaudes, un tikai pēc tam varēs konkrētāk spriest par traumas ilgumu. Zernovam traumēts plecs, ar kuru bijušas problēmas arī iepriekš.

Pagājušajā sezonā Zernovs izlaida tikai vienu spēli regulārajā čempionātā. Laukumā dodoties 61 mačā, viņš guva 13 vārtus un sakrāja 32 punktus, būdams trešais rezultatīvākais spēlētājs "Avangard" rindās. Līderis bija Iļja Mihejevs, kurš devies uz Nacionālo hokeja līgu. 15 "play-off" spēlēs Zernova kontā bija pieci vārti un deviņi punkti.

23 gadus vecais uzbrucējs pirms tam četras sezonas pavadīja Toljati "Lada" rindās, tostarp spēlējot Arta Ābola vadībā.

Izmantotie resursi:
https://www.sport-express.ru/hockey...


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.