Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Karsumam divi punkti "Traktor" sadragāšanā, Kalniņa "Jokerit" atspēlējas no -3

Karsumam divi punkti "Traktor" sadragāšanā, Kalniņa "Jokerit" atspēlējas no -3
Mārtiņš Karsums. Foto: Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) ceturto uzvaru pēdējās piecās spēlēs guvusi Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Maskavas "Spartak", kas savā laukumā ar 4:0 sagrāva Čeļabinskas "Traktor", ar rezultatīvu piespēli atzīmējoties Mārtiņam Karsumam.

Karsums uz ledus pavadītajās 15:01 minūtēs nopelnīja savu 20. un 21. (10+11) punktu šajā sezonā, izdarot vienu metienu pa vārtiem, zaudējot divos iemetienos, kā arī veicot vienu spēka paņēmienu. Arī cits "Spartak" uzbrucējs Kaspars Daugaviņš šovakar aizvadīja produktīvu cīņu, 19:16 minūtēs veicot trīs metienus, uzvarot visos četros iemetienos un bloķējot divus pretinieku raidījumus.

"Spartak" ar 52 spēlēs iegūtiem 66 punktiem Rietumu konferencē ir piektā. Savukārt uz trešo vietu Rietumos ar 69 punktiem 51 mačā šodien pakāpās Jāņa Kalniņa Helsinku "Jokerit", kas atspēlējās no trīs vārtu deficīta un ar 4:3 pieveica bez latviešu hokejistiem spēlējošo Pekinas "Kunlun Red Star". Latviešu vārtsargs šajā cīņā atvairīja 14 no 17 pretinieku metieniem. "Jokerit" vienībā par galveno varoni kļuva Jesse Joensū, kurš guva divus vārtus.

Divu zaudējumu sēriju izdevās pārtraukt aizsarga Artūra Kuldas (16:44 minūtēs veica vienu spēka paņēmienu) Čerepovecas "Severstal", ar 3:1 viesos pieveicot pastarīti Minskas "Dinamo". Līdz ar to Čerepovecas vienība ar 52 spēlēs iekrātiem 48 punktiem saglabā minimālas izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs. Šobrīd komandu no kārotās astotās vietas šķir astoņi punkti - astotajā vietā esošā Podoļskas "Vityaz" cieta trešo zaudējumu pēc kārtas, mājās ar 2:5 kapitulējot Jaroslavļas "Lokomotiv" priekšā. Ar 58 punktiem sestajā vietā esošās "Lokomotiv" labā divus vārtus guva zviedrs Antons Landers.

Visbeidzot jāatzīmē, ka trīs uzvaru sērija pārtrūka Jekaterinburgas "Avtomobilist", kas mājās ar 2:3 atzina Austrumu konferences līderes Kazaņas "Ak Bars" (74 punkti) pārākumu. Tatarstānas vienība guva savu trešo uzvaru pēc kārtas, nodrošinot vietu Gagarina kausa izcīņā.

KHL spēļu rezultāti 25. janvārī

KomandasRez.KomandasRez.
Salavat Yulaev - Barys5:2Jokerit - Kunlun RS4:3
Avtomobilist - Ak Bars2:3Dinamo Mn - Severstal1:3
Spartak - Traktor4:0Vityaz - Lokomotiv2:5
Dinamo R - Admiral1:2 PM

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.