Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Vītoliņš: "Šķiet, ka plānoju palikt KHL apritē, varētu pagaidīt"

Vītoliņš: "Šķiet, ka plānoju palikt KHL apritē, varētu pagaidīt"
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks triumfē Phjončhanas olimpiskajās spēlēs
Foto: fhr.ru

Krievijas izlases un Sanktpēterburgas SKA nu jau bijušais galvenā trenera asistents Harijs Vītoliņš atklāj, ka būtu gatavs turpināt darbu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu, taču patlaban nav daudz variantu, lasāms laikrakstā "Latvijas Avīze".

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītie "Olimpiskie sportisti no Krievijas" ieguva hokeja zeltu. Spēlētājiem tika uzdāvināti auto, bet ne treneriem - iepriekš tā tas bijis arī citos sporta veidos.

Izcīnīt olimpisko zeltu "ir neaizmirstami, pēdējos četrus gadus veltīju šim brīdim", saka latvietis. Pirms trijiem gadiem toreizējais Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans aicināja trenēt mūsu izlasi, tomēr Znaroks un Vītoliņš atteicās, jo vēlējās piepildīt sapni par olimpisko medaļu. Olimpiskais fināls izvērtās ļoti saspringts un skatītājiem interesants, bet treneriem klājās smagi - "noteikti dabūju kādu sirmu matu," atklāj treneris. "Taču tas ir izdarīts, un neviens mums to vairs neatņems."

Pēc līguma beigām ar Sanktpēterburgas SKA vienību Znarokam un Vītoliņam netika piedāvāts pagarināt sadarbību, arī ar Krievijas izlasi tagad strādā citi speciālisti.

Vītoliņš atklāj, ka Latvijas izlases tikšana pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā mazliet pārsteidza, taču puiši spēlēja labi. Tajos gadījumos, kad mūsu hokejistiem izdevies iekļūt astoņniekā, vārtsargiem vienmēr bijusi liela loma - "ja vārtsargs ķer ripas, komanda notic." Krievijas izlasei tik daudz nesekoja līdzi, jo "pēdējie četri gadi bija ļoti grūti", strādājot ar šo valstsvienību. Krievi zaudēja pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, bet kopumā nospēlēja labi.

Aģents meklē jaunu darbavietu - nav daudz iespēju, jo gandrīz visur treneri jau salīgti. "Šobrīd šķiet, ka plānoju palikt KHL apritē, varētu pagaidīt, kas un kā. Laiks rādīs, situācijas jau ātri mainās," prāto Harijs Vītoliņš. Pēc sezonas beigām Omskas "Avangard" piedāvāja darbu kopā ar Olegu Znaroku, tomēr ilggadējais kolēģis nebija gatavs pārcelties uz tālo Sibīrijas pilsētu. Pēc tam jau aicināja Vītoliņu par galveno treneri, taču šis klubs izskata vairākus pretendentus. Omskas klubs ir ambiciozs, turklāt mainījusies vadība. Tagad atliek gaidīt "Avangard" lēmumu.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze", Ilmārs Stūriška


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-24 16:48, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: nevienai citai līgai tie abi nav vajadzīgi

pat rangers labāk ieceļ par treneri studentu nekā šos abus amatierus
Tu kautko smagu pipe lkm,ja nesaproti,ko vini KA treneri ir sasniegusi!
Slēpts komentārs: Antons Upesdeglis
, 2018-05-24 17:23, pirms 6 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Znaroks rubī tikai mātes valodu, attiecīgi iespējas dabūt darbu citur gaužām minimālas. Garijs, savukārt, ir Oļega roklaiža un ūdenspuika, kurš kā treneris sevi parādījis ļoti vāji un diez vai bez lielā brāļa Oļega spēs kaut kur iekārtoties.
Znaroks brīvi parvalda arī Vācu valodu!
Znarokam māte bijusi Vācu valodas skolotaja un kopš bērnības spiedusi mācīties!
, 2018-05-24 17:36, pirms 6 gadiem
Nu nau viņi baigie specialisti.ar tadu sastavu kads tiek viņiem.jebkurş treners spetu uzvaret daudz.
, 2018-05-24 17:49, pirms 6 gadiem
Hokejā protams savādāka kārtība, bet neredzu iemeslu kāpēc lai Znar-liņš nebūtu NHL. Viņi ļoti labs duets, domāju NHL daudz ko sasniegtu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-24 18:12, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Hokejā protams savādāka kārtība, bet neredzu iemeslu kāpēc lai Znar-liņš nebūtu NHL. Viņi ļoti labs duets, domāju NHL daudz ko sasniegtu
Jā, NHL visi prot Krieviski
, 2018-05-24 19:32, pirms 6 gadiem
nauris_noviks_1597536250362113 rakstīja: Nu nau viņi baigie specialisti.ar tadu sastavu kads tiek viņiem.jebkurş treners spetu uzvaret daudz.
Lai tiktu pie tā sastāva viņi abi sāka no nulles. Abi auga no pašas apakšas kamēr aizsitās līdz Krievijas izlasei un SKA.
Var notirst Vītoliņu cik katram tīk, bet es gribētu redzēt cik treneri atteiktos vadīt klubu Maskavā vai Sanktpēterburgā. Tāpat Krievijas izlasi. Tas ir viņu darbs, viņi ar to pelna sev un savai ģimenei. Visi šitie nolicēji ir zemākās šķiras padibenes, kuriem dzīve neko nemāca, jo galvā nepietiek vietas nekam jaunam.
, 2018-05-24 19:35, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: viņi pat ar Latvijas izlasi kad tai bija labāks sastāvs nekā šogad, pat uz pusi nespēja sasniegt to ko Hārtlijs

treneri-flopi
Viņi ar Latvijas izlasi vairāk vai mazāk sāka sevi reklamēt un pieteikt darba tirgum sevi kā trenerus. Pateicoties Latvijas izlasei viņi tagad ir tur kur ir.
, 2018-05-24 20:25, pirms 6 gadiem
Ko jūs lūzeri varat di**t komentāros. Znaroks un Vītoliņš ir normāli džeki, kas daudz devuši LV hokejam! Ja Znaroks runātu angliski, kas zina, varbūt arī būtu interesants NHL. Viņam tomēr ir tādi sasniegumi, par kuriem citi treneri var tikai sapņot. Labāk vēlēsim viņiem veiksmi un priecāsimies par viņu panākumiem, nevis heitosim heitošanas pēc.
, 2018-05-24 21:03, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: viņi pat ar Latvijas izlasi kad tai bija labāks sastāvs nekā šogad, pat uz pusi nespēja sasniegt to ko Hārtlijs

treneri-flopi
Debīliķi, ja tu kaut kapeiku rubītu no hokeja, tad zinātu, ka Oļega un Hara vadībā izlase izcīnīja 7. vietu, bet Hārlijs augstāk par 8. vietu nav ticis!
, 2018-05-24 22:16, pirms 6 gadiem
gribētos redzēt Hari Rīgas Dinamo trenera postenī. Inteliģents un gudrs speciālists. Īsts līderis un paraugs Latvijas hokejā. Un nu jau ar labu pieredzi, panākumiem trenera darbā. Varbūt laiks kļūt par galveno.
, 2018-05-24 22:33, pirms 6 gadiem
Laba doma, piekrītu!
, 2018-05-25 00:32, pirms 6 gadiem
народ, недавно нашел уникальный способ как быстро накачать пресс (и другие мышцы) без физических усилий, диет и прочей лабуды. После двух недель использования миостимулятора убрал пивное пузу и начали проступать кубики, подкачал бицепс и ноги, а жена убрала в талии пару сантиметров и сделала красивый живот. Дa и прикoл что нe надo ничeгo дeлать прocтo надeл и включил, этo рeальнo cамый лeнивый и быcтрый cпocоб похудеть и подкaчатьcя, да и стоит копейки. Вот здесь я о нем и вычитал--- Блог Домашнего качка
, 2018-05-25 01:34, pirms 6 gadiem
Diemžēl, bet Harim kā galvenajam nav lielu perspektīvu, acīmredzot trūkst spēja motivēt, nekā citādi sēdēšanu otrajā plānā izskaidrot īsti nevar.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.