Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Ankipāns: "Uzvarēt palīdzēja pašatdeve un niknums"

Ankipāns: "Uzvarēt palīdzēja pašatdeve un niknums"
Rīgas "Dinamo" hokejisti pēc vārtu guvuma spēlē pret "Traktor". Foto: Raimonds Volonts

LETA. Rīgas "Dinamo" hokejistiem trešdien palīdzēja uzvarēt pašatdeve un niknums, pēc panākuma pauda rīdzinieku galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

"Laba spēle abu komandu izpildījumā. Gaidīju, ka šis būs turpinājums iepriekšējai spēlei, kurā mūsu komanda labi cīnījās. To pārnesām uz šo maču. Pašatdeve un niknums palīdzēja mums vinnēt. Varu teikt paldies tiem čaļiem, kuri ir ģērbtuvē, jo īpaši vārtsargam par lielisko spēli. Iepriekšējās divas spēles Salāks aizvadīja ar stipriem pretiniekiem un pakļuva zem tanka, bet šodien parādīja, kas viņš ir. Bija paredzēts spēlēt otram vārtsargam Andrejam Makarovam, taču viņš saslima," pēcspēles preses konferencē stāstīja Ankipāns.

Mača pēdējās minūtēs uz ledus nedevās pirmo vārtu guvējs Dārziņš. "Bija sadursme ar pretinieku. Redzēsim, varbūt mikrosavainojums. Beigās laukumā ir jāiet veseliem hokejistiem. Viņš beigās pats pateica, ka izlaidīs, rīkodamies godīgi," atzina Ankipāns.

Tikmēr Čeļabinskas "Traktor" galvenais treneris Pēteris Skudra Skudra secināja, ka komanda pēdējās spēlēs saskaras ar momentu realizācijas problēmām. "Līdzīgs mačs kā mums bija Jaroslavļā. Metām pa pretinieku vārtiem 34 reizes, kamēr pašiem bija jāatvaira 20 metieni, taču neguvām vārtus. Tā mums ir liela problēma. Neskatoties, ka bija vairāk soda minūšu nekā pretiniekiem, mēs uzbrukām vairāk. Katrs mačs mums izvēršas šādi. Vajag nopelnīt vārtu gūšanas momentus un īstajā brīdī iemest. Mēs to nevarējām, atšķirībā no pretiniekiem," pauda Skudra.

“Spēle bija ļoti līdzīga. Man patika cīņasspars, ko parādījām – nepiekāpāmies nevienā epizodē. Vārtsargs, protams, arī darbojās lieliski. Man ir liels prieks, ka šodien spējām izcīnīt uzvaru, kas bija ļoti svarīgi,” rīdzinieku preses dienests citē Miķeli Rēdlihu.

Turpinājumā Latvijas kluba hokejisti dosies divu spēļu izbraukumā, kur spēkosies ar Minskas “Dinamo” un Maskavas “Spartak” vienībām. “Tagad šī spēle, tajā parādītais cīņasspars, arī jāpārnes uz izbraukuma mačiem. Jau piektdien tā jāturpina Minskā," saka Rēdlihs.

Rīgas "Dinamo" savā laukumā ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pārspēja Pētera Skudras vadīto Čeļabinskas "Traktor". Vārtus "Dinamo" labā guva Lauris Dārziņš un Gints Meija, bet "sauso" spēli vārtos aizvadīja Aleksanders Salāks, kurš atvairīja visas 34 pretinieku mestās ripas un tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni.


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.