Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Tambijevs: "Klubs nevar nelaist treneri, piemērs ir "Dinamo" un Zubovs"

Tambijevs: "Klubs nevar nelaist treneri, piemērs ir "Dinamo" un Zubovs"
Leonīds Tambijevs. Foto: HC Saryarka / metallurg-nk.ru

Latvijas hokeja speciālists Leonīds Tambijevs atklāj, ka ir atgriezies Rīgā un gaida dokumentus, lai iegūtu vīzu un atļauju strādāt Krievijā, kur plāno kļūt par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Vladivostokas "Admiral" galveno treneri.

Tambijevs sākotnēji vēlējās panākt abpusēju vienošanos ar Karagandas "Saryarka" par līguma izbeigšanu, kazahu klubs tam nepiekrita, tāpēc 18. novembrī treneris iesniedza paziņojumu par aiziešanu pēc paša vēlēšanās. 19.-21. novembrī Tambijeva trenētā "Saryarka" Polijā uzvarēja visās trijās spēlēs un iekļuva Kontinentālā kausa finālā. Pēc tam treneris atvadījās no komandas un aizlidoja uz Rīgu. "Tagad gaidu papīrus no "Admiral", lai nokārtotu vīzu un atļauju darbam Krievijā," informē mūsu speciālists.

"Saryarka" vēlas kompensāciju no Tambijeva un liegt strādāt KHL. "Kluba vadība visādi pretojas mani aiziešanai un draud ar daudzmiljonu prasību. Bet tagad ir pāragri par to runāt, jo vēl nav norēķina ar mani. Tas ir uz viņu sirdsapziņas, viņu tiesības. Ja viņi tiešām vēlās iesniegt to prasību, tad mēs to apstrīdēsim tiesā. Mums ir savi argumenti. Ja viņu sirdsapziņa ļauj tā darīt, tad šo jautājumu risināsim tiesas ceļā," norāda Latvijas treneris.

"Nav tāda jēdziena kā "nelaist treneri". Treneris var aiziet veselības stāvokļa dēļ, izbeigt līgumu pēc paša vēlēšanās vai saskaņā ar abpusēju vienošanos. Man tika izteikts piedāvājums pāriet uz augstāku līmeni, un es to pieņēmu," saka Leonīds Tambijevs. "Kā piemēru varu minēt to, cik solīdi rīkojās Rīgas "Dinamo" ar Sergeju Zubovu - treneris informēja vadību, ka ģimenes apstākļu dēļ viņš pamet komandu, un klubs nelika šķēršļus. Lūk, tā rīkojas solīds klubs."

Atgādinām, ka Sergejs Zubovs sezonu sāka kā Rīgas "Dinamo" galvenais treneris, komanda sāka nopietni pretendēt uz KHL izslēgšanas spēlēm, taču 20. oktobrī ģimenes apstākļu dēļ krievu speciālists negaidīti pameta galvenā trenera posteni, lai atgrieztos ASV. Drīz vien viņš kļuva par U20 Krievijas izlases galvenā trenera asistentu.

Izmantotie resursi:
allhockey.ru


, 2021-11-22 15:06, pirms 2 gadiem
treneris informēja vadību, ka ģimenes apstākļu dēļ viņš pamet komandu, un klubs nelika šķēršļus. Lūk, tā rīkojas solīds klubs."

mjā...
Varbūt grib nākt uz zolīdu klubu pastrādāt?
, 2021-11-22 15:10, pirms 2 gadiem
he he...
ar īsto klubu salīdzināja...
ja DINAMO kaur ko mēģinātu iebilst... būtu rīkojums no Kremļa, ka Zubovs jālaiž...
, 2021-11-22 15:16, pirms 2 gadiem
Tambijevam pilnīga taisnība. Arī salīdzinājumā ar Dinamo. Lai kā nīdēji cenšas visur piepīt klāt Kremļa rokās, rīkojumus un ko tik vēl ne. Nožēlojami pabiras, tādi paši kā kazahi, kuri iedomājušies, ka tagad visi dancos pēc viņu stabules.
, 2021-11-22 15:31, pirms 2 gadiem
Vienīgais solīdais, kas ir KHL - algas. Viss pārējais vate... Amen.
, 2021-11-22 15:41, pirms 2 gadiem
Kazahstānas tiesā Tambijevs zaudēs bez variantiem, bet kompensācijas apmērs varētu tikt noteikts mazāks nekā prasīts. Galvenais jautājums - par cik mazāks? 12 miljoni rubļu izskatās pēc algas lieluma Admirālī. Tajā pašā laikā KHL var atļaut strādāt ar Admirāli, jo kazahu līgumi viņiem nav saistoši.
, 2021-11-22 15:48, pirms 2 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Vienīgais solīdais, kas ir KHL - algas. Viss pārējais vate... Amen.
par to arī vienīgais prieks saistībā ar pēdējo 8 gadu DINĀMŌ...
ka 3. un 4.maiņas spēlētāji saņem tādas algas, kā nekus pasaulē un nekad nesaņemtu...
, 2021-11-22 16:13, pirms 2 gadiem
Ļoņa molodčiks! Skaidri un gaiši apliecina Dinamiešu augstos kultūras standartus! Veiksmi pie Admiral grožiem! Vēl viens letiņu korpuss būs pierakstījies pasaules vadošajā hokeja līgā!
, 2021-11-22 16:15, pirms 2 gadiem
točka rakstīja: Kazahstānas tiesā Tambijevs zaudēs bez variantiem, bet kompensācijas apmērs varētu tikt noteikts mazāks nekā prasīts. Galvenais jautājums - par cik mazāks? 12 miljoni rubļu izskatās pēc algas lieluma Admirālī. Tajā pašā laikā KHL var atļaut strādāt ar Admirāli, jo kazahu līgumi viņiem nav saistoši.
Pastāv ļoti elementāra opcija, Kazahstānas tiesā vienkārši neierasties.
, 2021-11-22 16:18, pirms 2 gadiem
Onatālijs Kriepāns rakstīja: Pastāv ļoti elementāra opcija, Kazahstānas tiesā vienkārši neierasties.
Tādā gadījumā klubam palielināsies izredzes uz lielāku kompensāciju.
, 2021-11-22 17:15, pirms 2 gadiem
Onatālijs Kriepāns rakstīja: Pastāv ļoti elementāra opcija, Kazahstānas tiesā vienkārši neierasties.
Tad jautājums vai Amiral šogad vēl jāspēlē ar Barys kazahstānā...
, 2021-11-22 17:24, pirms 2 gadiem
denebs rakstīja: Tambijevam pilnīga taisnība. Arī salīdzinājumā ar Dinamo. Lai kā nīdēji cenšas visur piepīt klāt Kremļa rokās, rīkojumus un ko tik vēl ne. Nožēlojami pabiras, tādi paši kā kazahi, kuri iedomājušies, ka tagad visi dancos pēc viņu stabules.
Kurā vietā Tambijevam taisnība? Pats piekrita tādiem nosacījumiem strādāt - tad arī esi tik godprātīgs un izpildi savas saistības - tāpēc tos sauc par līgumiem. Piedāvājums no cita kluba nav nedz neparedzēti ģimenes apstākļi, nedz kaut kas cits, ko nevarēja paredzēt. Tīri cilvēcīgi gan var saprast Tambijevu, bet labāk būtu, ja šie spētu vienoties bez draudēšanas ar tiesām - tagad ne "uzmetēju" nekur īsti neņems, ne "nelaidēji" dabūs normālu treneri
, 2021-11-22 17:28, pirms 2 gadiem
Bzh rakstīja: Kurā vietā Tambijevam taisnība? Pats piekrita tādiem nosacījumiem strādāt - tad arī esi tik godprātīgs un izpildi savas saistības - tāpēc tos sauc par līgumiem. Piedāvājums no cita kluba nav nedz neparedzēti ģimenes apstākļi, nedz kaut kas cits, ko nevarēja paredzēt. Tīri cilvēcīgi gan var saprast Tambijevu, bet labāk būtu, ja šie spētu vienoties bez draudēšanas ar tiesām - tagad ne "uzmetēju" nekur īsti neņems, ne "nelaidēji" dabūs normālu treneri
Pirmkārt, ja var ticēt Tambijevam - parakstot līgumu bija noruna, ka ja ir piedāvājums no KHL, tad laidīs prom. Saryarka iespītējās. Un kā tu saki - vienoties bez tiesām. Tambijevs to arīdarīja. Ziņas par līguma pārtraukšanu no viņa puses, vēlmi doties uz Admiral bija pirms 2-3 nedēļām. Kā jau teicu Saryarka iespītējās. Otrkārt - līgumus var lauzt ne tikai abpusēji vai no klubu puses. To var darīt arī spēlētājs/treneris. Tas, protams, nav tik viegli kā ikdienas darbos, taču to var izdarīt. Jeb, tavuprāt, sportisti un treneri ir vergi? Nezinu, kur tu strādā bet vai tad tev nav opcija, aiziet un uzrakstīt atlūgumu? (ko, piemēram, Tambijevs arī esot darījis)Vai arī tu savā darbā strādāsi līdz tevi atlaidīs vai iznesīs, kājām pa priekšu?
, 2021-11-22 17:29, pirms 2 gadiem
Nezinu cik pareizi te Zubovu pīt iekšā, kurš uzmeta DR Tambis tāds pats uzmetējs grasās būt?
, 2021-11-22 17:37, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Pirmkārt, ja var ticēt Tambijevam - parakstot līgumu bija noruna, ka ja ir piedāvājums no KHL, tad laidīs prom. Saryarka iespītējās. Un kā tu saki - vienoties bez tiesām. Tambijevs to arīdarīja. Ziņas par līguma pārtraukšanu no viņa puses, vēlmi doties uz Admiral bija pirms 2-3 nedēļām. Kā jau teicu Saryarka iespītējās. Otrkārt - līgumus var lauzt ne tikai abpusēji vai no klubu puses. To var darīt arī spēlētājs/treneris. Tas, protams, nav tik viegli kā ikdienas darbos, taču to var izdarīt. Jeb, tavuprāt, sportisti un treneri ir vergi? Nezinu, kur tu strādā bet vai tad tev nav opcija, aiziet un uzrakstīt atlūgumu? (ko, piemēram, Tambijevs arī esot darījis)Vai arī tu savā darbā strādāsi līdz tevi atlaidīs vai iznesīs, kājām pa priekšu?
Jā, es varu lauzt līgumu. Un man līgumā (un LR darba likumā) ir rakstīts, ka man ir mēnesi vēl jānostrādā. Plus, ja man pēdējā pusgada laikā ir bijuši kursi, par kuriem maksājis darba devējs, tad man šī summa ir jāatmaksā Bet tas ir manā līgumā. Es nezinu, kā ir Tambijeva līgumā un kādas sankcijas par līguma laušanu ir paredzētas. Pilnīgi iespējams, ka tie tiešām ir vairāki milijoni
Tas, ka perņas iemīļotās exCCCP valstīs neeksistē mutiskā vienošanās - tas ir cits stāsts
, 2021-11-22 17:41, pirms 2 gadiem
"Zolīdais klubs " ar Zubova vienkāršo argumentu tāpat palika ieguvējs.Par sportisko pusi gan nav runa,bet par to,ka krievu nauda arī ir nauda.
, 2021-11-22 18:51, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Nezinu cik pareizi te Zubovu pīt iekšā, kurš uzmeta DR Tambis tāds pats uzmetējs grasās būt?
Vispār jau tā ir normāla prakse, kad piedāvā spēlēt/trenēt augstākā līmenī, tad izvēlas šo augstāko līmeni. Atšķirība ir tikai tā, ka normālā civilizētā pasaulē to visu ieraksta līgumā, bet Rusņā un bijušās Padumjās savienības valstīs viss kā vienmēr-vsjo po paņaķijam.
, 2021-11-22 19:48, pirms 2 gadiem
Uzmeta klubu pirms Kontinentālā kausa fināla !!! Tik pat vīrišķīgs gājiens kā Zubovam, kurš ģimenes apstākļu dēļ uzmeta Dinamo - lai trenētu Krievijas izlasi !
, 2021-11-22 20:30, pirms 2 gadiem
https://jauns.lv/raksts/sports/4733...

Miljonos sūdi draudot. Jauns.lv gan raksta, ka dolāri, bet īstenībā tie mēsla papīriņi, kurus Putlers savā pilī drukā.
, 2021-11-22 21:12, pirms 2 gadiem
točka rakstīja: Tādā gadījumā klubam palielināsies izredzes uz lielāku kompensāciju.
Kompensāciju no kā? Vai tad Kazahstānas tiesai ir kāda teikšana ārpus Kazahstānas? KHL vienkārši var uzlikt mīksto un pareizi vien darīs.
, 2021-11-22 21:14, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Tad jautājums vai Amiral šogad vēl jāspēlē ar Barys kazahstānā...
Tik padziļināti nesekoju KHL gaitām, bet ja arī spēle Nursultānā vēl nav nospēlēta, nekas traks nenotiks, ja Ļona uz to vienu spēli neatbrauks
, 2021-11-22 22:22, pirms 2 gadiem
Nu, es neesmu dzirdējis par tādiem gadījumiem NHL, kad sezonas vidū spēlētaji vai treneri partrauktu līgumus "pēc abu pušu vienošanās" vai pēc pasu vēlēšanās, vienīgi ja nu pensijā aiziet veselības dēļ.
Man liekas KHL līgumu politika ir nesaprotama.
, 2021-11-22 23:41, pirms 2 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vispār jau tā ir normāla prakse, kad piedāvā spēlēt/trenēt augstākā līmenī, tad izvēlas šo augstāko līmeni. Atšķirība ir tikai tā, ka normālā civilizētā pasaulē to visu ieraksta līgumā, bet Rusņā un bijušās Padumjās savienības valstīs viss kā vienmēr-vsjo po paņaķijam.
Nu bet tieši tā. Te jau abi gadījumi pavisam citi, bez nekādas "legalitātes" - Zubovs izdomāja "ģimenes iemeslus", lai tiktu pie izlases, Tambis tagad atsaucās uz mutiskiem solījumiem (kuri var būt un var arī nebūt bijuši izteikti), lai tiktu prom no komandas.
, 2021-11-22 23:54, pirms 2 gadiem
Ir līgums,pēc kā vadīsies gan tiesas,gan arī IIHF,ja tā lieta tik tālu aizies.Un KHL nav NHL,kurus starptautiskās hokeja federācijas lēmumi neietekmē,tā kā Tambijeva lieta tik vienkārša nav.Mutiska vienošanās ir kaķim zem astes un kur nu vēl postpadomju zemē.Bet gan jau kopēju valodu atradīs,ja ievērjami cilvēki būs ieinteresēti pozitīvš iznākumā.Kā te sacīja,po poņjāķijam
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.