Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Hārtlijs: "Makmilans ir spēcīgs vairākumā un mazākumā. Viņš var kļūt par līderi"

Hārtlijs: "Makmilans ir spēcīgs vairākumā un mazākumā. Viņš var kļūt par līderi"
Brendons Makmilans. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv

Kontinentālās hokeja līgas klubs Omskas "Avangard", kura galvenais treneris ir Latvijas izlases vadītājs Bobs Hārtlijs, vakar maiņas darījuma rezultātā ieguva Rīgas "Dinamo" centra uzbrucēju Brendonu Makmilanu. Pretējā virzienā ceļoja naudas kompensācija. Hārtlijs bija priecīgs par pieredzējušā kanādieša pievienošanos.

"Brendona pievienošanās dos mums papildus pieredzi, jo viņš daudz spēlējis gan šeit, gan arī Nacionālajā hokeja līgā. Viņš ir lielisks spēlētājs, aizvadījis labas sezonas, bija Rīgas "Dinamo" līderis. Viņš lieliski darbojas iemetienos, labi spēlē vairākumā un mazākumā, arī vienādos sastāvos. Skaidrs, ka viņš var kļūt par mūsu komandas vienu no līderiem," pauda Hārtlijs.

29 gadus vecais Makmilans šosezon aizvadīja 34 spēles "Dinamo" sastāvā, izceļoties ar deviņiem vārtiem un 20 punktiem, kas deva otro vietu komandas rangā – tūdaļ aiz kapteiņa Laura Dārziņa. Kanādietis Rīgā spēlēja kopš 2017. gada vasaras, un labākajā sezonā viņš sakrāja 22 punktus. Šajā sezonā Makmilans regulāri bija pirmās maiņas centrs un laukumā pavadīja vairāk par 20 minūtēm.

Pirms neilga laika "Avangard" pievienojās 39 gadus vecais centrs Aleksejs Tereščenko, kurš jau paguvis aizvadīt trīs mačus, izceļoties ar vienu piespēli. Hārtlijam tika vaicāts, vai Makmilana piesaistīšana nozīmē atvadīšanos no Tereščenko, taču treneris atbildēja noliedzoši. "Mums patīk tas, ko viņš rāda. Brendona pievienošanās nekādā gadījumā nenozīmē, ka atteiksimies no Tereščenko pakalpojumiem."

Vakar "Avangard" savā laukumā ar 3:1 pieveica Novosibirskas "Sibir", taču piedzīvoja kārtējo savainojumu – traumas dēļ spēli nepabeidza uzbrucējs Sergejs Šumakovs. "Viņš saņēma sitienu pa plaukstas locītavu. Pašlaik atrodas slimnīcā, kur tiek veikta izmeklēšana. Turam īkšķus, kaut nebūtu lūzuma," preses konferencē teica Hārtlijs. Šumakovs 36 mačos sakrājis 20 punktus, būdams piektais rezultatīvākais komandā.

Traumu dēļ joprojām laukumā nevar doties aizsargi Aleksejs Jemeļins un Kodijs Fransons, kā arī uzbrucēji Sergejs Širokovs, Deniss Zernovs un Artjoms Manukjans. Pēdējie divi šosezon nav aizvadījuši vēl nevienu spēli.

Izmantotie resursi:
https://www.hawk.ru/news/37297/


, 2019-12-20 11:32, pirms 4 gadiem
Lai viņam tur veicas. Centīgs špīlers . Bet Dinamo vajag kādu, kurš ir ar labu šķīlienu , spēcīgs , un prot kauties !
, 2019-12-20 12:28, pirms 4 gadiem
krista_klentaka_112483876855387 rakstīja: Lai viņam tur veicas. Centīgs špīlers . Bet Dinamo vajag kādu, kurš ir ar labu šķīlienu , spēcīgs , un prot kauties !
Beidz sapņot, Dinamo vajag naudu, kas nesaprotams.....
, 2019-12-20 13:01, pirms 4 gadiem
Kleins rakstīja: Beidz sapņot, Dinamo vajag naudu, kas nesaprotams.....
Kuras viņiem nav, jo pārtiek no krievu gāzes naudas, kura ir dota tikai lai izdzīvotu ne pirktu top klases spēlmaņus
, 2019-12-20 14:34, pirms 4 gadiem
Iemaina pret naudu-tas saucas pirkums, ne maiņas darījums 😬
, 2019-12-21 09:52, pirms 4 gadiem
krista_klentaka_112483876855387 rakstīja: Lai viņam tur veicas. Centīgs špīlers . Bet Dinamo vajag kādu, kurš ir ar labu šķīlienu , spēcīgs , un prot kauties !
Gordjs Hovs (https://en.wikipedia.org/wiki/Gordie_Howe ), bet mūsdienās viņš nekad nespēlētu KHL, kur nu vēl Rīgas Dinamo
, 2019-12-21 11:11, pirms 4 gadiem
īpatnis rakstīja: Iemaina pret naudu-tas saucas pirkums, ne maiņas darījums 😬
No ekonomikas viedokļa jebkurš pirkums ir maiņa. Nauda ir īpaša prece ko mēs mainām pret citām precēm. Ekonomikas pamatkurss.
, 2019-12-27 07:27, pirms 4 gadiem
Krievu līga, krievu bizness. Iemainīja pret naudu...pat smiekli nenāk, it īpaši par fuņa ekonomikas izpratni.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.