Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

PČ labākais uzbrucējs Cehlāriks pievienojas Hārtlijam, Kērks tuvojas NHL līgumam

PČ labākais uzbrucējs Cehlāriks pievienojas Hārtlijam, Kērks tuvojas NHL līgumam
Peters Cehlāriks. Foto: Reuters/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas Gagarina kausa īpašniece Omskas "Avangard", ko trenē Latvijas izlases vadītājs Bobs Hārtlijs, paziņojusi par slovāku uzbrucēja Petera Cehlārika pievienošanos, bet britu uzbrucējs Līems Kērks drīzumā parakstīs sākuma līmeņa līgumu ar Nacionālās hokeja līgas vienību Arizonas "Coyotes".

Ar 25 gadus veco Peteru Cehlāriku līgums parakstīts uz vienu sezonu. "Mums vajadzēja atrast aizvietotāju Rīdam Bušē [kurš pārgājis uz Jaroslavļas "Lokomotiv"]. Meklēt spēlētāju Ziemeļamerikā ir riskanti: hokejisti dod priekšroku gaidīt NHL sezonas sākumu, turklāt vīzu kārtošana tagad aizņem daudz laika. Tādēļ parakstījām uzbrucēju, kurš ir labi adaptējies Eiropas hokejam un ir maksimāli motivēts uzvarēt. Viņa stiprākā puse ir metiens," kluba mājaslapā citēts ģenerālmenedžeris Aleksejs Volkovs.

Slovākijas valstsvienība Rīgā sasniedza ceturtdaļfinālu, bet Cehlāriks, aizvadot pirmo pasaules čempionātu kopš 2016. gada, astoņās spēlēs izcēlās ar 11 (5+6) punktiem un pozitīvu lietderību +5 un tika atzīts par turnīra labāko uzbrucēju. Iepriekšējā sezonā Cehlāriks atgriezās Zviedrijā un bija viens no "Leksand" līderiem, 45 spēlēs sakrājot 40 (20+20) punktus. Pirms tam četras sezonas Cehlāriks, kurš tika draftēts trešajā kārtā, pavadīja Ziemeļamerikā. Bostonas "Bruins" sastāvā viņš 40 spēlēs atzīmējās ar 11 (5+6) punktiem, bet fārmklubā 185 spēlēs nopelnīja 136 (59+77) punktus.

Ja Cehlāriks neiekļuva mediju simboliskajā izlasē, tajā tika iebalsots Lielbritānijas līderis Līems Kērks, kurš septiņās spēlēs izcēlās ar deviņiem (7+2) punktiem un dalīja labākā snaipera godu ar čempionu Endrjū Mandžapani. Kērks ir vienojies par trīs sezonu sākuma līmeņa līgumu, kas gan vēl nav parakstīts, ar Arizonas "Coyotes", kas viņu pirms trim gadiem draftēja septītajā kārtā. Kērks divas sezonas pavadīja Ontārio Hokeja līgā, 110 spēlēs sakrājot 97 (47+50) punktus, bet šo sezonu sāka Zviedrijas trešajā līgā (12 spēlēs 5+5 punkti) un tad atgriezās Lielbritānijā (14 spēlēs 10+10 punkti). Kērks kļuva par pirmo Lielbritānijā izaugušo hokejistu, kurš draftēts NHL.

Izmantotie resursi:
https://www.hawk.ru/news/42401/


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-06-18 19:59, pirms 3 gadiem
Artems_Bruvers rakstīja: Un kad es Jurku Mininam teicu ka pec shi iznaciena uz lielas skatuves shis no shampinjoniem tisies uz kaadu normalu Eiropas ligu, shis gudri iesmeja ka nekas tads nebus

Tulit chalis nhl! Vai bez dalibas pc ar tadu sniegumu vinsh tur butu? Pa 99% ne
Kad pats neatceries ko drukāji, visu ko var tagad "atcerēties".
Es gan atceros un stāsts bija par to, ka šis PČ visai hokeja pasaulei atvērs acis uz Kērku, un visi skries pēc viņa pakaļ. (Nu, ok, pārspīlēju mazliet, bet ideja gan saglabāta)

Tas, ko teicu tad un atkārtoju tagad - Kērks jau sen NHL apcirkņos bija pamanīts, draftēts un ZAmerikas junioru līgās nospēlējies. Šī gada malšanās pa Eiropu bija tikai kovidnieka sekas, jo OHL, kur šams spēlēja līdz šim, nemaz nesāka spēlēt un arī minorlīgās tā sezona bija nekāda.

Tas par ko tagad runā ir prasts entry level līgums, kādu dod visiem, ko NHL komandas uzskata par vajadzīgu paturēt sistēmā (ar uzsvaru uz SISTĒMU, ne NHL komandu).

Vai Kērkam šādu līgumu nedotu, ja viņš PČ nospēlētu sliktāk? Domāju, ka viņš pie tāda tiktu jebkurā gadījumā, jo bija un ir tīri perspektīvs čalis + ARI ar kreisās malas uzbrucējiem nav tā, ka viss būtu kārtībā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-06-18 21:31, pirms 3 gadiem
Artems_Bruvers rakstīja: Es savu nostaaju nemaimu - pc shadiem shampinjonu joberistiem var pavert durvis uz nopietnaku ligu un shis gadijums ir spilgts piemers tam
Tik problēma tā, ka Kērks nav šampinjonu-joberists.
, 2021-06-19 01:00, pirms 3 gadiem
Kērks ir ar entry level līgumu, viņa prasmes laukumā.... ne sorry, viņš neder ka chekeris 4 maiņā, bet nav atbilstoš skills uzbrukumā, 1-2-3 maiņā. Janotiek brīnumam lai viņš būtu stabils nhl uzbrucējs
, 2021-06-19 21:37, pirms 3 gadiem
Kērku jau pirms šī pč uz nākamo sezonu gribēja parakstīt viena Šveices NLA komanda, precizi kura- neatceros. Notika sarunas, gandrīz jau vienojās
Nu un tad pēc čempja tās komandas GM nāca klajā ar info, ka cena tā pieaugusi, ka vairs nevar atlauties
Tā ka katram savā zińā taisnība
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.