Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Vai Hārtlijam izdosies pirmo reizi sarūpēt Omskas "Avangard" Gagarina kausu?

Vai Hārtlijam izdosies pirmo reizi sarūpēt Omskas "Avangard" Gagarina kausu?
Bobs Hārtlijs. Foto: Sergei Fadeichev/TASS/Scanpix

Šovakar pulksten 18:00 Maskavā ar spēli starp vietējo CSKA un Boba Hārtlija trenēto Omskas “Avangard” startēs Kontinentālās hokeja līgas Gagarina kausa fināls.

Maskavas CSKA ir pašreizējā Gagarina kausa glabātāja, un komandas nonākšana finālā trešo reizi pēc kārtas nevienam nav pārsteigums. Milzīgu artavu devuši Maksims Šalunovs un Konstantīns Okulovs, kuri ar rezultativitātes punktiem izcēlušies jau deviņos mačos pēc kārtas. Kopā ar viņiem vienā virknējumā spēlē Maksims Mamins. Starp citu, tieši viņš pirms diviem gadiem guva vārtus pagarinājumā, kas atnesa CSKA pirmo Gagarina kausu.

Okulovs pamanījies sakrāt 5+11, taču tikpat ir arī Omskas “Avangard” rezultatīvākajam spēlētājam Sergejam Tolčinskim, kurš vēl pagājušajā sezonā spēlēja CSKA rindās. 26 gadus vecais uzbrucējs bija lielisks arī pusfinālā pret Kazaņas “Ak Bars”. Sērijas uzvarētājs tika noskaidrots septītās spēles pagarinājumā, un Tolčinskis vārtos atdeva piespēli, kura viņam bija otrā mačā. Tolčinskis tika pie +3 lietderības koeficienta, tāpat jāatzīmē viņa trāpījums pa vārtu stabu.

Protams, runājot par uzbrucējiem un viņu sakrātajiem punktiem, jāatceras, ka Gagarina kausa finālā allaž priekšroka dota aizsardzības hokejam. Likumsakarīgi, ka arī vārtsargu rangā pirmā un otrā pozīcija pieder finālistiem. CSKA zviedrs Lāšs Juhansons sešās no 17 play-off spēlēm palicis nepārspēts, un viņš ticis galā ar 96,1% metienu. Laukuma otrā galā ar viņu duelēsies čehs Šimons Hrubecs, kuram ir 95,4% atvairīto metienu un trīs no astoņām spēlēm aizvadītas sausā. Hrubecs “Avangard” pievienojās sezonas gaitā, un viņa paņemšana no Pekinas “Kunlun Red Star” izraisīja neizpratni, taču čehs apklusinājis kritiķus.

Skaidrs, ka Latvijā lielākā uzmanība pievērsta “Avangard” treneru štābam, kas vienlaikus ir arī daļa no Latvijas izlases kolektīva. Galvenais treneris Bobs Hārtlijs, viņa asistents Žaks Klutjē, kā arī video treneri Pēteris Groms un Aldis Āboliņš. Hārtlijs pret CSKA jau cīnījās 2019. gada finālā un piedzīvoja zaudējumu bez lieliem variantiem ar 0-4. Maskaviešiem tas bija pirmais tituls, kamēr “Avangard” zaudējusi abos finālos, kuros piedalījusies. Protams, jāpiemin, ka arī CSKA treneru štābā ir latvietis – vārtsargu treneris Sergejs Naumovs.

Omskai ir četras jaudīgas maiņas ar šķietami neizsmeļamām enerģijas rezervēm, bet vai ar to būs gana, lai pārspētu CSKA čempionu rūdījumu?

Ātrākais, kad Gagarina kausa fināls var noslēgties, ir 24. aprīlis. Vēlākais – 30. aprīlis. Tieši no sērijas ilguma būs atkarīgs, kad Hārtlijs varēs pievienoties Latvijas izlases treniņnometnei. Pasaules čempionāts sāksies 21. maijā.

KHL fināla kalendārs

DatumsMājiniece
18. aprīlisMaskavas CSKA
20. aprīlisMaskavas CSKA
22. aprīlisOmskas "Avangard"
24. aprīlisOmskas "Avangard"
26. aprīlisMaskavas CSKA*
28. aprīlisOmskas "Avangard"*
30. aprīlisMaskavas CSKA*

* - ja nepieciešams

Gagarina kausa fināli

GadsČempioniRez.Zaudētāji
2009Kazaņas Ak Bars4-3Jaroslavļas Lokomotiv
2010Kazaņas Ak Bars4-3Balašihas MVD
2011Ufas Salavat Yulaev4-1Mitišču Atlant
2012Maskavas Dynamo4-3Omskas Avangard
2013Maskavas Dynamo4-2Čeļabinskas Traktor
2014Magņitogorskas Metallurg4-3Prāgas Lev
2015Sanktpēterburgas SKA4-1Kazaņas Ak Bars
2016Magņitogorskas Metallurg4-3Maskavas CSKA
2017Sanktpēterburgas SKA4-1Magņitogorskas Metallurg
2018Kazaņas Ak Bars4-1Maskavas CSKA
2019Maskavas CSKA4-0Omskas Avangard

, 2021-04-18 13:53, pirms 3 gadiem
Trīs lietas,labas lietas.Lai veicās!
, 2021-04-18 14:43, pirms 3 gadiem
Par septiņām spēlēm
, 2021-04-18 14:56, pirms 3 gadiem
Omskai kausu un LV izlasei Hārtliju ar emocīju pūru
, 2021-04-18 15:15, pirms 3 gadiem
hokejists77 rakstīja: Par septiņām spēlēm
Šis nav tas gadījums lai 7 spēli novēlētu Visideālākais variants būtu 4:0 par labu Avangardam, otrs variants 4:0 par labu Ciskām Bobs uz pasaules čempi Rīgā tiks pie jebkura rasklada, sūdīgāk varētu būt ar OS kvali Taču jebkurā gadījumā, ar vai bez Boba tas kvalis būtu jāņem! Mēs esam izteikti favorīti, nav ne Friču, ne Šveiciešu, ne arī Belaru ar Kazahiem Vlohi (Itāļi) ar Frankiem nevelk ne uz kādiem negaidītiem pārsteigumiem, tak čto, to kvali vajadzētu paņemt arī BEZ jebkāda galvenā trenera Galvenais ir dabūt vajadzīgo sastāvu, trenera jautājums uz kvali būtu jau sekundārs Toties pašā olimpiādē Bobam būtu lieliska iespēja uzmaukt atvadu Dembeļa Akordu, ko arī novēlu!
, 2021-04-18 15:39, pirms 3 gadiem
anetho rakstīja: Šis nav tas gadījums lai 7 spēli novēlētu Visideālākais variants būtu 4:0 par labu Avangardam, otrs variants 4:0 par labu Ciskām Bobs uz pasaules čempi Rīgā tiks pie jebkura rasklada, sūdīgāk varētu būt ar OS kvali Taču jebkurā gadījumā, ar vai bez Boba tas kvalis būtu jāņem! Mēs esam izteikti favorīti, nav ne Friču, ne Šveiciešu, ne arī Belaru ar Kazahiem Vlohi (Itāļi) ar Frankiem nevelk ne uz kādiem negaidītiem pārsteigumiem, tak čto, to kvali vajadzētu paņemt arī BEZ jebkāda galvenā trenera Galvenais ir dabūt vajadzīgo sastāvu, trenera jautājums uz kvali būtu jau sekundārs Toties pašā olimpiādē Bobam būtu lieliska iespēja uzmaukt atvadu Dembeļa Akordu, ko arī novēlu!
Latvija nekad nav zaudējusi itāļiem vai frančiem? Itāļiem pat diezgan izšķiroši mači ir zaudēti. Franči arī var novākt solīdu sastāvu. Nevajag te tagad domāt, ka esam hokeja superlielvalsts, kas var pārbraukt pāri jebkuram no 2. ešalona bez trenera.
, 2021-04-18 16:16, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Latvija nekad nav zaudējusi itāļiem vai frančiem? Itāļiem pat diezgan izšķiroši mači ir zaudēti. Franči arī var novākt solīdu sastāvu. Nevajag te tagad domāt, ka esam hokeja superlielvalsts, kas var pārbraukt pāri jebkuram no 2. ešalona bez trenera.
Frankiem vairs nav no kurienes to sastāvu vākt, domāju, Itāļiem ir tas pats Ja 15 gadus vieni un tie paši kadri un jaunie nenāk vietā, ko var no tiem gaidīt? Iedomājies, kāda būtu LV izlase 10-13 gadus atpakaļ, ja pēkšņi pazustu visi kadri, kuri tolaik spēlēja Rīgas Dinamo un paliktu tikai visi tie, kuri Rīgas Dinamo tobrīd nespēlēja plus jaunie Apmēram tāda pati pašreiz izskatās Franku izlase
, 2021-04-18 16:42, pirms 3 gadiem
anetho rakstīja: Šis nav tas gadījums lai 7 spēli novēlētu Visideālākais variants būtu 4:0 par labu Avangardam, otrs variants 4:0 par labu Ciskām Bobs uz pasaules čempi Rīgā tiks pie jebkura rasklada, sūdīgāk varētu būt ar OS kvali Taču jebkurā gadījumā, ar vai bez Boba tas kvalis būtu jāņem! Mēs esam izteikti favorīti, nav ne Friču, ne Šveiciešu, ne arī Belaru ar Kazahiem Vlohi (Itāļi) ar Frankiem nevelk ne uz kādiem negaidītiem pārsteigumiem, tak čto, to kvali vajadzētu paņemt arī BEZ jebkāda galvenā trenera Galvenais ir dabūt vajadzīgo sastāvu, trenera jautājums uz kvali būtu jau sekundārs Toties pašā olimpiādē Bobam būtu lieliska iespēja uzmaukt atvadu Dembeļa Akordu, ko arī novēlu!
Kur tu izrāvi 4-0 Avangarda labā tad jau drīzāk būs septiņas spēles
, 2021-04-18 18:13, pirms 3 gadiem
anetho rakstīja: Frankiem vairs nav no kurienes to sastāvu vākt, domāju, Itāļiem ir tas pats Ja 15 gadus vieni un tie paši kadri un jaunie nenāk vietā, ko var no tiem gaidīt? Iedomājies, kāda būtu LV izlase 10-13 gadus atpakaļ, ja pēkšņi pazustu visi kadri, kuri tolaik spēlēja Rīgas Dinamo un paliktu tikai visi tie, kuri Rīgas Dinamo tobrīd nespēlēja plus jaunie Apmēram tāda pati pašreiz izskatās Franku izlase
Franči var savākt pietiekami solīdu sastāvu. Viens pats Stefans da Kosta ir labāks par lielāko daļu Latvijas izlases, Šveices NL 7 franči no kuriem 2-3 ir pietiekami solīdi, Del ļoti solīdi spēlē Rehs, Čehijā 3 uzbrucēji no kuriem 2 arī mūsu izlasē nekristu ārā (jo īpaši Clerū), Somijā, kur mūsējo top līmenī nav ir 3 džeki (par Ovitū gan grūti spriest jo tikai 5 mači), bet , piemēram Bertrāns ir dalīti 3. labākais snaiperis Tappara, NHL spēlē Belamārs, Texjē un Rusels. Ja Rusels ir vairāk čekeris , tad Elvja komandas biedrs PČ būtu nopietns pastiprinājums - puntkos apmēram vienā līmenī ar Rūdi un Tedi,un arī Belamārs var neslikti nospēlēt, QMHL spēlē perspektīvais Dubē, tāpat NCAA divi neslikti uzbrucēji. Tas ir paskatoties top pro un junioru/studentu līgas. Noteikti kaut ko var pielasīt otrās šķiras līgās. Franču lielākā problēma būtu labs vārtsargs, bet laukuma spēlētajus var nolasīt ar pieklājīgu kvalitāti. Pieņemot, ka mēs uz OQ dabonam gandrīz visus labakos, ko var dabūt, šada franču izlase būtu jāuzvar, bet sportā 1 spēlē var notikt daudz kas. Vēl jo vairāk ja kā tu saki var spēlēt bez trenera. Nav jau franči kaut kāda Izraēla no vells viņu zina, kuras ž divīzijas. Nu nav līdz šim stabila elites komanda, kas nesen pirmo reizi izkrita tāda, ko var nomētāt cepurēm, tas ir uzvilkt bez trenera.
, 2021-04-18 18:39, pirms 3 gadiem
hokejists77 rakstīja: Kur tu izrāvi 4-0 Avangarda labā tad jau drīzāk būs septiņas spēles
lohs esi
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.