Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Bušē notiesā par dzimumnoziegumu pret nepilngadīgo, ''Lokomotiv'' hokejistu atlaiž

Bušē notiesā par dzimumnoziegumu pret nepilngadīgo, ''Lokomotiv'' hokejistu atlaiž
Rīds Bušē. Foto: TASS/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Jaroslavļas ''Lokomotiv'' paziņojusi, ka tā atlaidusi uzbrucēju Rīdu Bušē, kurš notiesāts ar viena gada nosacītu cietumsodu un četru gadu pārbaudes laiku seksuālās vardarbības lietā pret nepilngadīgo, kas noticis 2011. gadā.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Jaroslavļas ''Lokomotiv'' pavēstījusi, ka tā izbeigusi sadarbību ar vienu no tās līderiem Rīdu Bušē. Uzbrucējs Jaroslavļai pievienojās pirms šīs sezonas, 46 spēlēs izceļoties ar 12 vārtiem un 15 rezultatīvām piespēlēm.

Visticamāk, galvenais iemesls atlaišanai bijis tiesas lēmums seksuālās vardarbības lietā pret nepilngadīgu meiteni, kas noticis 2011. gadā. Bušē notiesāja uz viena gada nosacītu cietumsodu ar pārbaudes laiku uz četriem gadiem. Incidents notika 2011. gadā, kad Bušē atradās ASV hokeja attīstības programmā un dzīvoja pie viesģimenes. Tajā, pašam esot 17 gadus vecam, viņš uzmācās 12 gadus vecai meitenei.

Sākotnēji hokejistam draudējis pat līdz 25 gadu ilgs cietumsods, taču laika gaitā samazināta apsūdzības pakāpe, kas arī lika spēlētājam izvairīties no nopietnākām sekām. Sods pasludināts pēc tam, kad pagājušā gada 13. decembrī tiesas sēdē Bušē atzina savu vainu trešās pakāpes nozīmes seksuālā vardarbībā pret nepilngadīgu personu. Ja hokejists pārkāps piemērotā soda nosacījumus, viņam joprojām var draudēt līdz pat 15 gadus ilgs cietumsods.

2011. gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā Bušē ar 99. numuru izvēlējās Ņūdžersijas ''Devils''. Pārsvarā hokejists spēlēja Amerikas hokeja līgā, taču ir spēlējis NHL ''Devils'', Nešvilas ''Predators'' un Vankūveras ''Canucks'' rindās. Pirms 2020./2021. gada sezonas hokejists pārcēlās uz Kontinentālo hokeja līgu, kopā ar Omskas ''Avangard'' kļūstot par Gagarina kausa ieguvēju. Regulārajā turnīrā hokejists savāca 48 rezultativitātes punktus (24+24), bet izslēgšanas spēlēs 17 (8+9).

Izmantotie resursi:
https://www.sportsnet.ca/nhl/articl...


, 2022-02-18 19:25, pirms 2 gadiem
2011. gads... ko bļe
, 2022-02-18 22:34, pirms 2 gadiem
nu gan RUS dod...
varēja tak ar kādu domes lēmumu ordeni iedot...
, 2022-02-18 23:29, pirms 2 gadiem
Da labi 17 gados, tas nav nopietni. Es saprastu ja butu 20 un tad 12 gadīgo, bet čalis tak pats bērns bija
, 2022-02-19 02:46, pirms 2 gadiem
sochee rakstīja: Da labi 17 gados, tas nav nopietni. Es saprastu ja butu 20 un tad 12 gadīgo, bet čalis tak pats bērns bija
Tu nopietni? Ko tu teiktu, ja tava 12 gadīgā meita būtu tādā situācijā? Pedofīlu aizstāvis.
, 2022-02-19 05:46, pirms 2 gadiem
sochee rakstīja: Da labi 17 gados, tas nav nopietni. Es saprastu ja butu 20 un tad 12 gadīgo, bet čalis tak pats bērns bija
17 gados tu esi vīrietis un kā tāds arī atbildi par rīcību! Savu dzīvi labi pabojāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2022-02-19 12:38, pirms 2 gadiem
king98 rakstīja: Tu nopietni? Ko tu teiktu, ja tava 12 gadīgā meita būtu tādā situācijā? Pedofīlu aizstāvis.
pēc 11 gadiem pamodās no rīta un atcerējās, bet viņš taču mani pavedināja.....jāizdod jauns likums, visas izvarotās un pavedinātas sūdzēties var ne ātrāk kā pēc 11 gadiem !!!!!!!!
, 2022-02-19 17:15, pirms 2 gadiem
Ha-ha rakstīja: pēc 11 gadiem pamodās no rīta un atcerējās, bet viņš taču mani pavedināja.....jāizdod jauns likums, visas izvarotās un pavedinātas sūdzēties var ne ātrāk kā pēc 11 gadiem !!!!!!!!
Jau pats fakts,ka bija seksuālas attiecības ar 12 karl,DIVPADSMIT!!! gadus jaunu meiteni ir nenormāls!
Kas tavā galvā ir par sūdiem nezinu,bet noziegumi dalās 2 daļās - vieniem pēc noteikta laika iestājas noilgums,otriem nekad.
Kāpēc 12 gadniece uzreiz neskrēja sūdzēties?
Tur ir 1000 variantu,bet neviens par labu tam idiotam,ko notiesāja.
Vajag izdot likumu,lai ļautiņi ar tava līmeņa prāta spējām nedrīkst drukāt internetā,līdz nesasniedz IQ minimumu
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.