Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Kaprizovam 3+1, Gagarina kausa čempionei piektā uzvara sešās spēlēs

Kaprizovam 3+1, Gagarina kausa čempionei piektā uzvara sešās spēlēs
Maskavas CSKA spēlētājs Kirils Kaprizovs (pa kreisi) svin vārtu guvumu. Foto: Sergei Savostyanov/TASS/Scanpix

Ar pirmo "hat-trick" šosezon izcēlies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionvienības Maskavas CSKA uzbrucējs Kirils Kaprizons, kurš ar trim vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli palīdzēja savai komandai izcīnīt piekto panākumu pēdējās sešās spēlēs, ar 5:2 sakaujot Jaroslavļas "Lokomotiv".

Kaprizovs rezultātu atklāja jau mača 79. sekundē, pirmā perioda turpinājumā CSKA turpinot dominēt. 14. minūtē gan francūzis Stefāns Da Kosta gan rezultātu izlīdzināja (1:1), tomēr trešdaļas noslēgumā Sergejs Kaļiņins un Kaprizovs ar rezultatīviem metieniem panāca armijniekiem divu vārtu pārsvaru - 3:1. Otrajā periodā Jakubs Nakladāls atgrieza spēlē intrigu (2:3), bet pēdējā trešdaļā Mihails Grigorenko un Kirils Kaprizovs ar metienu tukšos vārtos (5:2) nokārtoja divus punktus CSKA.

Jāpiebilst, ka "Lokomotiv" trešajā periodā guva arī trešos vārtus, taču tie netika ieskaitīti, jo viesu hokejists ripu vārtos iemetis ar roku. Tieši "Lokomotiv" būs Rīgas "Dinamo" nākamā sāncense spēlē "Arēnā Rīga" 18. septembrī. Savukārt Kirils Kaprizovs kā pirmais KHL šosezon sasniedza desmit rezultativitātes punktu robežu - 11 (4+7).

Vakara agrākajā spēlē dubli sev nokārtoja 20 gadus vecais uzbrucējs Artjoms Gaļimovs, kurš palīdzēja Kazaņas "Ak Bars" ar 4:3 salauzt Čerepovecas "Severstal" pretestību. Jāatzīmē gan, ka "Ak Bars" pārsvars laukumā bija izteiktāks nekā uz rezultāta tablo, kazaņiešiem izdarot gandrīz par divām reizēm vairāk (33:18) metienu nekā pretinieki.

"Ak Bars" šī bija ceturtā uzvara pēc kārtas, kamēr "Severstal" - trešais zaudējums pēdējās četrās cīņās.

KHL, 16. septembris

SpēleRez.
Ak Bars – Severstal4:3
CSKA – Lokomotiv5:2
Dinamo R – Amur4:3 P

Izmantotie avoti:
https://www.khl.ru/


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.