Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Hārtlija un Naumova audzēkņi nopelna atzinības KHL pusfinālos

Hārtlija un Naumova audzēkņi nopelna atzinības KHL pusfinālos
Bobs Hārtlijs pa labi. Foto: hawk.ru

Kontinentālā hokeja līga (KHL) noteikusi labākos spēlētājus aizvadītajos pusfinālos. Atzinību izpelnījās Latvijas vārtsargu trenera Sergeja Naumova pārstāvētās vienības vārtsargs Larss Juhansons un aizsargs Mets Robinsons, zaudētāju komandas uzbrucējs Dmitrijs Voronkovs, kā arī Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija audzēknis Kļims Kostins.

Par labāko jauno spēlētāju pasludināts Omskas "Avangard" krievu uzbrucējs Kļims Kostins (21), kurš septiņās cīņās sakrāja 5 (3+2) rezultativitātes punktus un nopelnīja lietderības koeficientu +4, spēlējot 16:15 minūtes vidēji mačā. Boba Hārtlija vadītā vienība pusfināla sērijā ar 4-3 pārspēja Austrumu konferences regulārās sezonas līdervienību Kazaņas "Ak Bars".

KHL pusfinālu labākais vārtsargs ir Maskavas CSKA leģionārs Larss Juhansons (33). Sešās spēlēs palīdzēja gūt četras uzvaras, tostarp trijos mačos neielaida nevienu ripu. Zviedrs kopumā atvairīja 95.9% no pretinieku metieniem un ielaida vienu ripu vidēji mačā - abos rādītājos viņš ir KHL izslēgšanas spēļu labākais vārtsargs. Sergeja Naumova pārstāvētais klubs pusfināla sērijā ar 4-2 pieveica Sanktpēterburgas SKA.

Aizsardzības līnijā par labāko atzīts Maskavas CSKA viesstrādnieks Mets Robinsons (34), kurš sešās spēlēs sarūpēja 4 (1+3) punktus un nopelnīja lietderības koeficientu +4. KHL izslēgšanas spēlēs šis kanādietis ir otrais rezultatīvākais aizsargs.

Aizvadīto pusfinālu labākais uzbrucējs ir Kazaņas "Ak Bars" dalībnieks Dmitrijs Voronkovs (20). Septiņās spēlēs iekrāja 7 (4+3) punktus un nopelnīja lietderības koeficientu +1. KHL izslēgšanas spēlēs šis krievs pārsteidzoši izvirzījies kā komandas rezultatīvākais spēlētājs. Tatarstānas galvaspilsētas vienība sērijā ar 3-4 piekāpās Omskas "Avangard".

Izmantotie resursi:
khl.ru


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.