Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Tambijevs: "Esmu prasīgs līdz sīkumiem un iestājos par dzelžainu disciplīnu"

Tambijevs: "Esmu prasīgs līdz sīkumiem un iestājos par dzelžainu disciplīnu"
Leonīds Tambijevs. Foto: HC Admiral

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Vladivostokas "Admiral" galvenais treneris Leonīds Tambijevs atklāj, ka 14. janvārī komandā joprojām visiem bija negatīvi Covid-19 testi. Gribētos turpināt spēlēt, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ čempionātā izsludināts pārtraukums no 15. līdz 21. janvārim.

"Admiral" komandā esat jau trešais galvenais treneris šosezon. Kā jūs uzņēma spēlētāji?
- Normāli uzņēma. Ierados un stādījos priekšā, bet viņi jau bija informēti un zināja. Tagad neko nenoslēpsi, tādi laiki.

Jūsu priekšgājējs Oļegs Gorbenko teica, ka "šī komanda var aprakt jebkuru treneri". Piekrītat vai vienkārši jāatrod īstā pieeja?
- Mēs visi esam emocionāli. Acīmredzams, ka cilvēks to teica uz emociju pamata. Nevēlos komentēt iepriekšējā trenera teikto. Atrast pieeju ir ļoti sarežģīts process. Svarīgi, lai komanda būtu vadāma, dzirdētu un klausītu treneri. To panākt nav tik vienkārši. Katram spēlētājam ir raksturs, temperaments, ambīcijas un meistarības līmenis. Treneris nebūs labs visiem, vienmēr kāds būs neapmierināts.

Jūs bieži sauc par visai skarbu treneri.
- Uzskatu, ka tas ir stereotips. Esmu prasīgs, nevis skarbs. Tās ir dažādas lietas. Ko nozīmē skarbs? Tā būtu, ja es stipri presētu vai sistu spēlētājus, kliegtu uz viņiem. Bet es tā nedaru. Esmu prasīgs, prasīgs līdz pat sīkumiem. Un iestājos par disciplīnu, tai ir jābūt dzelžainai. Bez dzelžainas disciplīnas nevar sasniegt lielus rezultātus. Esmu tam gājis cauri.

Vienā no pirmajām preses konferencēm teicāt, ka komandai pietrūkst fiziskās sagatavotības.
- Tas bija redzams. Greznā "akadēmiskā" hokeja laiki ir beigušies - tagad jāskrien un jācīnās. Tas tagad ir galvenais. Tāpēc bez fiziskās sagatavotības to ir grūti izdarīt. Visā vajadzīgs līdzsvars, arī spēka treniņiem un izturībai. Bet tā jau ir fiziskās sagatavotības trenera atbildība.

Pirms jums 34 mačos bija septiņas uzvaras, bet jūsu vadībā 15 mačos ir astoņas uzvaras. Komandai sākusies brīnumaina sērija.
- Pirmkārt, tā ir motivācija: sportiskā un materiālā. Otrkārt, aizaušanās ar darbu, kad tiek gūts prieks un gandarījums. Treškārt, jebkura uzvara ienes pozitīvas emocijas komandā un ģērbtuvē, veidojot pozitīvu darba atmosfēru. Spēlētāji sāk smaidīt. Rodas uzticēšanās treneru korpusam un savam darbam. Pastiprinās vēlme strādāt un trenēties vēl labāk. Tādējādi veidojas rezultāts.

Ko varat teikt par "Admiral" leģionāriem?
- Gribētos, lai leģionāri-uzbrucēji spēlētu rezultatīvāk. Viņiem ne vienmēr tas izdodas. No ārzemju uzbrucēju spēles gaidām vairāk. Viņiem jāvelk komanda, bet pagaidām tā pietrūkst. Abu ārzemju aizsargu spēle šobrīd ir atbilstoša, viņi darbojas kā līderi.

Kāda ir jūsu attieksme pret tagadējo pārtraukumu KHL čempionātā?
- Koronavīruss visiem jau apnicis. Bet nekur neliksies, pagaidām jādzīvo tādos apstākļos. Čempionāta apturēšanas sakarā izlases intereses ir prioritāras. Bet mums gribētos spēlēt, jo ir komandas bez Krievijas izlases kandidātiem, tostarp mēs. Tāpēc esam ieinteresēti, lai čempionāts turpinās. Mēs spēlējam skatītajiem un Primorskas novadam. Komandu mīl, pēc tās ilgojas, neticamais atbalsts ir redzams mājas spēlēs. Gribētos, lai čempionāts turpinās. Mans viedoklis: klubiem, kuros nav saslimušo, jāvienojas un jāaizvada savstarpējās spēles atbilstoši kalendāram.

"Admiral" komandā pagaidām nav saslimušo?
- Pagaidām viss normāli. Varu pateikt, ka nav konstatēts neviens gadījums. 14. janvārī joprojām visiem bija negatīvi testi.

Izmantotie resursi:
championat.com


, 2022-01-16 02:13, pirms 2 gadiem
Strjomna! Rižaņus apdzīs. Mēs tik Olimpiādē ar Kuņluņi pusfinālā noskaidrosim, kur īstie vēži ziemo!
, 2022-01-16 13:55, pirms 2 gadiem
Malacis, uzvaras nāk, sistēma strādā. Žēl, ka līdz RD tā arī netika. Lai laba karjera KHL
, 2022-01-16 14:01, pirms 2 gadiem
Domāju, ka viens, no, līdz šim, nenovērtētākajiem treneriem ... Mēs vel redēsim viņa izaugsmi!
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.