Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Jaka vienība paņem punktu pret "Ak Bars", bet Indraša "Vityaz" paliek tukšā

Jaka vienība paņem punktu pret "Ak Bars", bet Indraša "Vityaz" paliek tukšā
Jānis Jaks. Foto: HC Sochi

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā latviešu uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētais Maskavas apgabala "Vityaz" šovakar savā laukumā piekāpās Čeļabinskas "Traktor" (3:4), bet latviešu aizsarga Jāņa Jaka pārstāvētais Krasnodaras novada "Sochi" zaudēja Kazaņas "Ak Bars" - 2:3 pēcspēles metienos.

Maskavas apgabala "Vityaz" un Čeļabinskas "Traktor" spēles sestajā minūtē Urālu vienības vārtsargs izslīdēja no savas vietas, Indrašis tur bija pirmais pie ripas, taču pretinieks latvietim neļāva izpildīt metienu, Fjodors Malihins kritienā aizsniedzās līdz ripai un realizēja skaitlisko vairākumu - 1:0.

16. minūtē Aleksandrs Jaremčuks panāca 2:0, bet otrajā periodā iniciatīvu pārtvēra viesi un iemeta divas ripas - izcēlās Lukāšs Sedlāks un Tēmu Pulkinens (2:2). Trešā perioda sākumā, izmantojot vairāku spēlētāju aizsegu, čeļabinskiešu aizsargs Alberts Jaruļins meta no tālienes un realizēja skaitlisko vairākumu - 2:3.

56. minūtē, cīnoties skaitliskajā mazākumā, "Traktor" čehu vārtsargs Romāns Vils centās uztvert metiena brīdi un lūkojās garām masīvajam pretiniekam, kurš bija nostājies priekšā un aizsedza skatu, tādējādi mazliet novirzījās no pareizās pozīcijas, ko ievēroja "Vityaz" kanādietis Daniels Odets, izpildot vieglu un precīzu metienu vārtu tukšajā stūrī - 3:3. Nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām Jaruļins iemeta uzvaras ripu - 3:4.

Piemaskavas komandas rindās Miks Indrašis spēlēja pirmajā uzbrucēju virknējumā ar somiem Miro Āltonenu un Niko Ojameki, uz ledus pavadīja 21:48 minūtes (starp laukuma spēlētājiem otrais lielākais laiks komandā), izpildīja divus metienus pa vārtiem, zaudēja divos iemetienos un bloķēja pretinieku metienu. Jaunās sezonas pirmajās sešās spēlēs "Vityaz" klubs izcīnījis sešus punktus, latviešu uzbrucēja krājumā ir trīs vārti un trīs rezultatīvas piespēles.

Krasnodaras novada "Sochi" un Kazaņas "Ak Bars" mača 15. minūtē ar tālu piespēli uzbrukuma smailē tika izvirzīts Artjoms Nikolajevs, kurš daudz nedomāja un meta - 1:0. Otrajā periodā jau vairāk uzbruka ciemiņi no Tatarstānas galvaspilsētas. 22. minūtē Artjoms Lukojanovs viegli uzmeta, bet spēlētāju burzmas dēļ Soču vārtsargs ripu ieraudzīja jau savā cietoksnī - 1:1.

Soču cīņas 57. minūtē Vasīlijs Glotovs saņēma piespēli no aizvārtes un meta precīzi (2:1), taču 36 sekundes pirms pamatlaika beigām, spēlējot bez vārtsarga, "Ak Bars" amerikāņu aizsargs Stīvens Kempfers panāca 2:2. Pēcspēles metienos Jaka raidījumu atvairīja vārtsargs, līdz ar to pārāki izrādījās Kazaņas hokejisti - 2:3.

Sezonas pirmās nedēļas KHL labākais aizsargs Jānis Jaks darbojās pirmajā Soču aizsargu virknējumā ar krievu Ņikitu Kamalovu, uz ledus bija 20:15 minūtes (starp laukuma spēlētājiem trešais lielākais laiks komandā), izpildīja vienu metienu pamatlaikā, vienu papildlaikā un vienu "bullīti", kā arī veica spēka paņēmienu un bloķēja pretinieka metienu. Sezonas pirmajās sešās spēlēs Soču vienība izcīnījusi sešus punktus, mūsu aizsargs guvis vārtus un divas reizes rezultatīvi asistējis.

Vārtsargu trenera Sergeja Naumova pārstāvētais Maskavas CSKA spēles 13. minūtē izvirzījās vadībā ar 2:0, taču trešās trešdaļas sākumā Nursultanas "Barys" 108 sekundēs iemeta trīs ripas (2:4). Maskavieši savā laukumā zaudēja ar 3:6.

KHL mači 14. septembrī

Admiral - Dynamo M3:5
Jokerit - Lokomotiv2:0
Spartak - SKA0:2
Vityaz - Traktor3:4
CSKA - Barys3:6
Dinamo R - Torpedo2:1
Kunlun Red Star - Avtomobilist1:5
Sochi - Ak Bars2:3 PM

Izmantotie resursi:
khl.ru


, 2021-09-14 22:56, pirms 3 gadiem
Ja jau aprakstīja Soču maču, varēja pieminēt ne tikai nerealizēto izšķirošo Jaka bullīti, bet arī to, ka Soči neprata izmantot vairākumu pagarinājumā.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.