Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Par Maskavas CSKA galveno treneri kļūst Krievijas hokeja leģenda Fjodorovs

Par Maskavas CSKA galveno treneri kļūst Krievijas hokeja leģenda Fjodorovs
Sergejs Fjodorovs. Foto: cska-hockey.ru

Krievijas hokeja klubs Maskavas CSKA paziņojis, ka par komandas galveno treneri Igora Ņikuļina vietā nozīmēts 51 gadu vecais Sergejs Fjodorovs. Leģendārajam hokejistam šī būs debija galvenā trenera amatā.

"Kluba padomes sēdē par jauno galveno treneri iecelts Sergejs Fjodorovs. Klubs pateicas Igoram Ņikitinam par CSKA pavadītajiem gadiem un paveikto darbu un novēl viņam veiksmi turpmākajā karjerā," vēstīts kluba paziņojumā.

Fjodorovs iepriekš strādājis kā CSKA ģenerālmenedžeris, turklāt pats kopš 2013. gada ieņem vietu kluba padomē, kas tagad pieņēma lēmumu par viņa iecelšanu galvenā trenera amatā.

Fjodorovam tā būs debija profesionāla kluba galvenā trenera pozīcijā, taču viņa pieredze hokejā ir milzīga. Fjodorovs ir trīskārtējas pasaules čempions, divu olimpisko medaļu īpašnieks, trīskārtējs Stenlija kausa ieguvējs un ticis atzīts arī par NHL gada vērtīgāko spēlētāju.

Fjodorovs NHL aizvadījis 1248 spēles, pārstāvot "Capitals", "Blue Jackets" un "Mighty Ducks" komandas, taču viņa iespaidīgākie gadi Ziemeļamerikā bija Detroitas "Red Wings" sastāvā. Fjodorovs NHL ir guvis 483 vārtus un sakrājis 1179 punktus.

CSKA komandu iepriekšējās četrās sezonās vadīja Igors Ņikitins, ar kuru trīsreiz tika spēlēts Gagarina kausa finālā, triumfējot 2019. gadā. Tas bija pirmais KHL čempiones tituls Maskavas CSKA komandai.

Iepriekšējās trīs sezonās CSKA treneru kolektīvā bija arī Sergejs Naumovs, bijušais Latvijas izlases vārtsargs, kurš strādā kā vārtsargu treneris. CSKA paziņojumā nav sniegta informācija par viņa un citu Ņikitina palīgu palikšanu vai nepalikšanu komandā.

Izmantotie resursi
https://cska-hockey.ru/news/general...


, 2021-07-14 16:35, pirms 3 gadiem
2in1- ņikitins ņikuļinā vai otrādi, ruslandē nstājas pret šo org-ju/ Cieti !
, 2021-07-14 17:28, pirms 3 gadiem
Šis ir hokeja leģenda, būs interesanti pavērot viņu trenera darbībā!
, 2021-07-14 21:00, pirms 3 gadiem
Izcils hokejists nenozīmē, ka būs labs treneris + tā vispār būs viņa pirmā darba vieta, kā trenerim. Dīvains pasākums, bet nu laiks rādīs.
No otras puses - labiem spēlētājiem treneris pa lielam jau arī nav vajadzīgs. Noliec Ābolu par CSKA galveno treneri un rezultāts +/- būs tāds pats. Cita lieta, ka Fjodorovam reputācija ir stipri lielāka.
, 2021-07-14 23:18, pirms 3 gadiem
Autor! Ņikiķins bija iepriekš.
, 2021-07-15 03:30, pirms 3 gadiem
Krievijas hokeja klubs Maskavas CSKA paziņojis, ka par komandas galveno treneri Igora Ņikuļina vietā nozīmēts 51 gadu vecais Sergejs Fjodorovs. Autor atjēdzies!!! Tev nav kauns, par to kā tu raksti? Nu tak pārlasi pāris reizes vismaz, ko esi saskribelējis!!!
, 2021-07-16 10:12, pirms 3 gadiem
Kā tad ir pareizi? Ņikuļins,vai tomēr Ņikitins???
Eliņš nav atgājis no Jāņiem???
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.