Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

SKA rezultatīvākais hokejists un vēl viens "Avangard" spēlētājs pošas uz NHL

SKA rezultatīvākais hokejists un vēl viens "Avangard" spēlētājs pošas uz NHL
Vladimirs Tkačovs. Foto: Alexander Demianchuk/TASS/Scanpix

Ar Kontinentālās hokeja līgas klubu Sanktpēterburgas SKA pēc abpusējas vienošanās līgumu lauzušais uzbrucējs Vladimirs Tkačovs grasās pārcelties uz Ziemeļameriku. Prom došoties arī Omskas "Avangard" aizsargs Semjons Čistjakovs.

25 gadus vecais Vladimirs Tkačovs pārstāvēja Sanktpēterburgas SKA otro sezonu pēc kārtas, un kreisās malas uzbrucējs 45 spēlēs izcēlās ar 11 vārtiem un 38 punktiem, kļūstot par SKA rezultatīvāko hokejistu. To pašu viņš iespēja arī sezonu iepriekš. Pirms pāris dienām tika lauzts līgums, un spēlētāja aģents pavēstījis, ka Tkačovs dosies uz Nacionālo hokeja līgu.

"Pirms diviem gadiem, saņēmis piedāvājumu no SKA, viņš reizē saņēma arī jaunu izaicinājumu, ar kuru tika galā. Tagad ir laiks doties tālāk un meklēt jaunus izaicinājumus. Vladimirs dosies uz Ziemeļameriku un parakstīs līgumu ar vienu no NHL klubiem," pauda Šumi Babajevs.

Savukārt 19 gadus vecais aizsargs Semjons Čistjakovs kļūšot par nākamo Omskas "Avangard" spēlētāju, kurš pēc titula izcīnīšanas pametīs komandu, vēstī Krievijas mediji. Regulārajā sezonā Čistjakovs aizvadīja 39 spēlēs un izcēlās ar 1+2, bet Gagarina kausā viņa kontā 20 mači un 1+1. Aizsargu 2019. gadā draftēja Nešvilas "Predators", ar ko viņš grasoties parakstīt līgumu. Piedāvājumu izteikusi arī "Avangard", tomēr tas noraidīts.

Izmantotie resursi:
https://www.instagram.com/p/COyFY4_...
https://t.me/lysenkovtv/18141


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.