Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

CSKA kanādieti Laipsiku uz Magņitogorsku aizmaina pret tiesībām uz NHL zviedru uzbrucēju

Agris Suveizda

CSKA kanādieti Laipsiku uz Magņitogorsku aizmaina pret tiesībām uz NHL zviedru uzbrucēju
Brendans Laipsiks pie Omskas "Avangard" vārtiem. Foto: TASS/Scanpix

Gagarina kausa fināliste Maskavas CSKA paziņojusi par maiņas darījumu ar Magņitogorskas "Metallurg", šķiroties no kanādiešu uzbrucēja Brendana Laipsika un iegūstot tiesības uz zviedru uzbrucēju Līasu Andešonu, kurš nekad nav spēlējis Kontinentālajā hokeja līgā.

Vašingtonas "Capitals" uzbrucējs Laipsiks pirms gada pārcēlās uz Maskavas CSKA un Kontinentālajā hokeja līgā debitēja ar 24 (11+13) punktiem 42 spēlēs, kā arī 20 soda minūtēm un pozitīvu lietderību +18. Gagarina kausā 26 gadus vecais kanādietis aizvadīja 16 spēles un sakrāja astoņus (3+5) punktus un pozitīvu lietderību +8.

Pārstāvējis ar Toronto "Maple Leafs", Lasvegasas "Golden Knights", Vankūveras "Canucks" un Losandželosas "Kings", Laipsiks Nacionālajā hokeja līgā ir aizvadījis 187 spēles un nopelnījis 59 (16+43) punktus. Amerikas Hokeja līgā viņam 188 spēlēs ir 159 (52+107) punkti. Laipsiks pēc līguma beigām ar CSKA kļuva par ierobežoti brīvo aģentu un saņēma divu gadu kvalifikācijas piedāvājumu, un tagad tiesības uz viņu pārgājušas "Metallurg" rīcībā.

Magņitogorskas "Metallurg" maiņas darījumā šķīrās no teorētiskajām tiesībām uz 22 gadus veco zviedru uzbrucēju Līasu Andešonu, kuru 2016. gadā KHL draftā izvēlējās trešajā kārtā ar 83. kopējo numuru. 2017. gadā Andešonu ar septīto numuru NHL draftā izraudzījās Ņujorkas "Rangers", taču bijušajam Zviedrijas U20 izlases kapteinim karjera līgā pagaidām nav izdevusies – 84 spēlēs 13 (6+7) punkti un negatīva lietderība -26, Andešonam tagad jau esot "Kings" paspārnē.

Par Gagarina kausa ieguvēju kļuva Boba Hārtlija trenētais Omskas "Avangard", kas finālsērijā ar 4-2 pieveica CSKA, bet konferences pusfinālā ar 4-2 apspēlēja arī Magņitogorsku.

Izmantotie resursi:
https://cska-hockey.ru/news/general...

     [+] [-]

, 2021-05-07 21:05, pirms 3 gadiem
Pārstāvēja arī Vašingtonas Capitals no kura arī tika atlaists