Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Rīgas "Dinamo" bijušais vārtsargs Lazušins tēmē uz Pekinas spēlēm

Rīgas "Dinamo" bijušais vārtsargs Lazušins tēmē uz Pekinas spēlēm
Aleksandrs Lazušins. Foto: Kaspars Volonts, dinamoriga.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba "Pekinas Red Star" krievu vārtsargs Aleksandrs Lazušins atklāj, ka ļoti vēlas spēlēt Pekinas olimpiskajās spēlēs, kas notiks 2022. gada februārī.

Pekinas olimpiskajās spēlēs, iespējams, piedalīsies arī Ķīnas hokeja izlase, kas patlaban ir salīdzinoši vāja. Tiek lēsts, ka lēmumu pieņems šomēnes.

Šī ir trešā sezona, kad Aleksandrs Lazušins spēlē KHL komandā no Ķīnas. "Mani uzaicināja uz "Kunlun", piedāvāja spēlēt Ķīnas izlasē - es, protams, piekritu. Kāpēc gan ne? Man ir milzīga vēlme spēlē pasaules spēcīgākajā turnīrā," saka patlaban 33 gadus vecais Krievijas hokeja vārtsargs. "Visi draugi brīnījās, protams. Es atbildēju: "Bet kāpēc ne? Olimpiāde tomēr."

Šosezon vidēji mačā ielaidis 3.13 ripas un atvairījis 92 procentus no pretinieku metieniem, ķīniešu kluba pārējiem vārtsargiem ir sliktāka statistika. "Neviens mani nesauc par La Zu Šinu," informē Lazušins. "Cik saprotu, uz olimpiskajām spēlēs plāno mani un amerikāni Džeremiju Smitu. Vispār mums ir četri vārtsargi, spēlēs tas, kurš būs labāk gatavs."

Ķīniešu valodu ir ļoti grūti iemācīties, savukārt angļu valoda nav ķīniešu stiprā puse. "Komandā nav problēmu ar kontaktēšanos, saprotu angliski. Bet vispār vienmēr var taču saprasties arī ar pirkstu palīdzību," norāda krievs. "Kad aizvadīju pirmo sezonu "Kunlun" komandā, puiši centās man iemācīt ķīniešu valodu, taču sapratu, kas tas nesanāks. Viņiem ir tulks, ķīnieši cenšas iemācīties sazināties angļu valodā, mēs viņiem palīdzam."

Pagājušās sezonas gaitā Rīgas "Dinamo" spēlēja astoņi vārtsargi, tostarp Covid-19 krīzes dēļ tika uzaicināts Aleksandrs Lazušins, kurš četrās spēlēs ielaida 4.46 ripas vidēji mačā un atvairīja 86.7 procentus no pretinieku metieniem. "Saša bija visnelaimīgākais no mūsu vārtsargu kompānijas. Redzējāt, kuri spēlēja ar viņu? Tā bija vienkārši MHL komanda. Viņu uzaicināja sezonas laikā, atlidoja, nospēlēja pāris mačus, nekas nesanāca, tad no viņa atvadījās," pēcāk skaidroja Staņislavs Gaļimovs (sport-express.ru). "Iļja Proskurjakovs pat jokoja: "Parakstiet kaut Keriju Praisu, tik un tā viņš nospēlēs nekādi." Neveiksmju ķēde saslēdzās un pa lielam neko nevarēja izmainīt."

Izmantotie resursi:
rsport.ria.ru


, 2021-10-05 17:47, pirms 3 gadiem
Lai izdodas nosargāt!
, 2021-10-05 18:20, pirms 3 gadiem
drang nach Osten
, 2021-10-05 18:40, pirms 3 gadiem
ritenis rakstīja: Lai izdodas nosargāt!
baigais jau vatņiku lazutčiks ķīnā. vai tik nebūs ar specuzdevumu iefiltrēts?!
jo kanādieši kazakstānā, belarstānā, čainā tā pelna labu naudu, bet lazutčiks vrb spiego.
, 2021-10-05 21:02, pirms 3 gadiem
Kautkā visi kas tiek prom no Dinamo ,pēc laika dzird ka kautkur tiek ,izsitas utt.
, 2021-10-06 01:14, pirms 3 gadiem
salming18 rakstīja: Kautkā visi kas tiek prom no Dinamo ,pēc laika dzird ka kautkur tiek ,izsitas utt.
Par vārtsargiem runā? Kuri tieši?
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.