Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Hārtlijs: "Neviens mūsos nesaskatīja uzvarētājus, bet mēs to izdarījām"

Hārtlijs: "Neviens mūsos nesaskatīja uzvarētājus, bet mēs to izdarījām"
Bobs Hārtlijs triumfē Gagarina kausa izcīņā. Foto: Darja Isajeva, sport-express.ru

Latvijas izlases un KHL čempionvienības Omskas "Avangard galvenais treneris Bobs Hārtlijs (Kanāda) atklāj, ka jau ieradies mūsu valstī, bet pēc karantīnas dosies laukumā pie spēlētājiem.

Atgādinām, ka Gagarina kausa pirmās kārtas sērijā Hārtlija vienība ar 4-1 uzvarēja Jekaterinburgas "Avtomobilist", pēc tam ar 4-2 pieveica Magņitogorskas "Metallurg", pusfinālā ar 4-3 apspēlēja austrumu līderi Kazaņas "Ak Bars", bet finālā ar 4-2 pārspēja regulārās sezonas uzvarētāju Maskavas CSKA.

"Mēs nebijām favorīti otrajā kārtā, pusfinālā un finālā. Neviens mūsos nesaskatīja uzvarētājus. Bet, bāc, mēs to izdarījām. Mums bija puiši, kuri spēlēja ar lauztu roku, lauztu pirkstu un muskuļu sastiepumiem. Ja pareizi atceros, no pamatsastāva mums nebija septiņu spēlētāju. Neskatoties uz visu to, mēs atradām veidu kā uzvarēt," saka čempionu galvenais Bobs Hārtlijs, kurš pēc sava tautieša Maika Kīnena kļuva par otru treneri ar Kaldera kausu AHL, Stenlija kausu NHL un Gagarina kausu KHL. "Esmu otrs tāds treneris? Būšu godīgs - tam nav nekādas nozīmes. Man nekad nav bijusi motivācija līdzināties kādam."

Nākamajā sezonā "Avangard" mājas spēles atkal tiks aizvadītas Balašihā, savukārt 2022.-2023. sezonā komanda atgriezīsies Omskā, kur būs jaunā arēna. "Man ir vēl līgums uz gadu. Esmu jau teicis, ka vēlos palikt arī uz pirmo sezonu Omskā. Paskatīsimies, man joprojām ir kaisle, bet uzvara šajā sezonā ielēja benzīnu manā bākā," informē 60 gadus vecais treneris. "Man tuvākais mērķis? Latvijas izlasi aizvest uz 2022. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm."

21. maijā sāksies pasaules čempionāts Rīgā. "Vienmēr ļoti labprāt ierodos Latvijas izlasē, tur strādāju jau četrus gadus. Mūs bieži vien novērtē pārāk zemu. Esmu jau ieradies izlases rīcībā, pagaidām esmu karantīnā, bet pēc tam došos uz ledus pie spēlētājiem. Te man ir savs treneru korpuss, daudz pazīstamu spēlētāju. Žēl, ka pasaules čempionātā nebūs līdzjutēju, taču zinām, kāda ir situācija pasaulē."

Izmantotie resursi:
TVA Sports / sport-express.ru
TVA Sports / sport24.ru
sport24.ru


, 2021-05-04 02:01, pirms 3 gadiem
Nu malači.Prieks ka nepacēla ne Kazaņa,ne CSKA,ne SKA.Kautkas savādāks ,savādāk jau bija apnicis viens un tas pats.
, 2021-05-05 00:16, pirms 3 gadiem
Welcome, Bob, you've got all the fans in the world!

Welcome to Latvia!
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.