Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Hrubecs, Ņesterovs un Gaļijevs pirmo reizi tiek atzīti par KHL mēneša labākajiem

Hrubecs, Ņesterovs un Gaļijevs pirmo reizi tiek atzīti par KHL mēneša labākajiem
Šimons Hrubecs. Foto: hawk.ru

Kontinentālā hokeja līga (KHL) noteikusi novembra labākos spēlētājus. Kopā tika aizvadīta 121 spēle un uz ledus devās 700 hokejisti.

Pirmo reizi par mēneša labāko vārtsargu atzīts Šimons Hrubecs. Čehs Omskas "Avangard" vārtus sargāja desmit spēlēs, izcīnot septiņas uzvaras. Hrubecs tika galā ar 93,57% metienu un vidēji ielaida 1,60 ripas, divos mačos cietoksni nosargājot neieņemtu.

Arī Maskavas CSKA aizsargs Ņikita Ņesterovs par mēneša labāko atzīts pirmo reizi. Laukumā dodoties 11 spēlēs, viņš izcēlās ar vieniem vārtiem un deviņām piespēlēm. Vienīgos vārtus Ņesterovs guva izbraukuma spēlē pret Rīgas "Dinamo". Aizsargs mēnesi pabeidza ar +4 lietderību, pieciem spēka paņēmieniem un sešiem bloķētiem metieniem.

Maskavas "Dynamo" uzbrucējs Staņislavs Gaļijevs labākā titulu arīdzan saņēmis pirmo reizi karjerā. Desmit spēlēs viņš guva septiņus vārtus un pievienoja astoņas piespēles. Divās spēlēs Gaļijevs izcēlās ar diviem vārtiem un divos mačos viņš iemeta uzvaras ripas.

Par labāko jauno spēlētāju atzīts "Avangard" uzbrucējs Arsēnijs Gricjuks. Piedaloties astoņās spēlēs, viņš guva piecus vārtus un iekrāja sešus punktus, kā arī +2 lietderības koeficientu.

No latviešiem par KHL mēneša labākajiem tikuši atzīti divi aizsargi. Sandis Ozoliņš godu izpelnījās 2010. gada septembrī, bet Guntis Galviņš par labāko tika nosaukts 2012. gada februārī.

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/news/2021/12/02/...


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.