Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Koļesņikovs: "Par aizmainīšanu biju šokēts"

Koļesņikovs: "Par aizmainīšanu biju šokēts"
Ņikita Koļesņikovs (Nr.4)
Foto: Vincent Ethier, Sports du Nord

Vienīgais Latvijas hokejists Kvebekas augstākajā hokeja līgā (QMJHL) Ņikita Koļesņikovs, pēc savas aizmainīšanas no Šaviniganas "Cataractes" uz Bleinvilas-Buābriānas "Armada" atzina, ka šāds notikumu pavērsiens viņam bija pilnīgi negaidīts.

"Biju pārsteigts, īstenībā var teikt, ka pat biju šokēts," sacīja pats spēlētājs, "es pat iedomāties nevarēju, ka kas tāds varētu notikt, jo, kā visu laiku izteicās komadas treneri, biju viens no komandas vadošajiem spēlētājiem."

Atgādināsim, ka līdzšinējā sezonā, ar kopējo 17. numuru CHL ārzemnieku draftā izvēlētais aizsargs izcēlās ar 13 aizvadītiem mačiem un 10 (1+9) rezultativitātes punktiem, kā arī lietderības koeficientu, +12.

"Vēlāk, kad aprunājos jau ar "Armada" komandas menedžeri, tad arī sapratu šīs maiņas jēgu, jo Šaviniganas klubam pašlaik ir savainoti divi uzbrucēji un viņi meklēja iespējas kā šo "caurumu" aiztaisīt ciet. Viņiem bija iespēja iegūt Kirilu Kabanovu, taču Monreālas (Bleinvila un Buābriāna ietilpst Monreālas megapolē – aut.) kluba vadība šādai maiņai bija ar mieru piekrist tikai ar nosacījumu, ka pretī saņem mani," situāciju skaidroja Ņikita.

Bleinvilas-Buābriānas "Armada" komandas ģenerālmenedžeris Džoels Bušārs par Ņikitas Koļesņikova iemainīšanu izteicās šādi: "Viņš ir labs spēlētājs, kurš vienlīdz labi spēlē abās laukuma pusēs, kā arī piekopj labu spēka spēli. Pie tam, arī NHL komandu skauti nāk vērot viņa spēli aizvien biežāk."

Taču noslēgumā Koļesņikovs, saglabājot optimismu, piebilda: "Eiropā tā nav, taču Ziemeļamerikā maiņas ir ierasta parādība. Vari atnākt uz rīta treniņu un uzzināt, ka vairs neesi komandā. Šeit tā notiek, pat ja esi labs spēlētājs."

Jāpiebilst, ka bez Ņikitas Koļesņikova un Kirila Kabanova šajā maiņā tika iesaistīti arī Storms Fenafs un Aleksandrs Gotjē, kā arī 2012. gada CHL drafta sestās kārtas izvēles tiesības. Tāpat nevar nepieminēt, ka Koļesņikova ierašanās jaunajā komandā nozīmē to, ka Monreāla būs jāpamet zviedru hokejistam Viktoram Hercbergam, kurš gada laikā paspēja iedzīvoties četros smadzeņu satricinājumos un tā arī neattaisnoja uz sevi liktās cerības.

Izmantotie resursi:
L'ÉCHO DE SAINT-EUSTACHE - Québec, CA
QMJHL Network


, 2011-10-16 10:37, pirms 12 gadiem
"Monreāla būs jāpamet zviedru hokejistam Viktoram Hercbergam, kurš gada laikā paspēja iedzīvoties četros smadzeņu satricinājumos"

...kur skatās ārsti, tas cilvēks taču ir reāls invalids pēc 4 satricinājumiem... ārprāts.
, 2011-10-16 10:52, pirms 12 gadiem
Labi ka ne pret kožļenēm iemainīja
, 2011-10-16 10:52, pirms 12 gadiem
Nu ko, cerēsim, ka tas neietekmēs negatīvi nākotni! Lēnām bet pārliecinoši uz NHL!!!
, 2011-10-16 10:59, pirms 12 gadiem
tā vienalga ir vergu/gladiatoru tirdzniecība...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-10-16 11:10, pirms 12 gadiem
последний_kактус rakstīja: Ārprāts,kad prāts krāc ne?
tak lieto to tekilu mazak!
, 2011-10-16 14:06, pirms 12 gadiem
tas ir kompliments nikitam, ka vinu 1:1 samaina pret vienu no Krievijas pedejo gadu lielakajiem talantiem Kabanovu. ok, Kabanovs neattaisno uz sevi liktas ceribas, bet vienalga, ja komanda Kabanova vieta grib tikai Kolesnikovu, tad musejo tur verte pieteikosi augstu.
''Kurbada'' kapteinis Artūrs Ozoliņš. Foto: HK Kurbads

''Mogo'' iespēja spert pēdējo soli pretī finālam, ''Kurbadam'' - pagarināt sēriju

Šodien plkst. 19:00 ''Kurbads'' ledus hallē gaidāma Optibet hokeja līgas pusfināla sērijas starp ''Kurbads'' un ''Mogo''/LSPA ceturtā spēle. Sērijā ar 3-0 vadībā ir ''Mogo'', kas uzvaras gadījumā šodien iekļūs finālā. Spēles tiešraide kanālā TV4 un portālā ''Sportacentrs.com''.
No kreisās: Bufalo "Sabres" hokejisti Peitons Krebss, Džordans Grīnvejs un Džefs Skiners. Foto: Lindsey Wasson/AP/Scanpix
8

Girgensonam divas rezultatīvas piespēles, Skineram hat-trick "Sabres" uzvarā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ar divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējies Zemgus Girgensons. Latvieša pārstāvētā Bufalo "Sabres" viesos ar 6:2 pārspēja Sietlas "Kraken". Ar trīs vārtiem uzvarā atzīmējās Džefs Skiners.
Rūdolfs Balcers. Foto: ZSC Lions
4

Balceram uzvaras ripa ceturtdaļfināla kaujā Šveicē, Ģēģerim sērijas izšķirošie metieni

Šveices Nacionālajā līgas ceturtdaļfinālā Latvijas valstsvienības uzbrucējs Rūdolfs Balcers iemeta Cīrihes "Lions" otros vārtus panākumā (3:1) pār "Biel-Bienne", pamatsacensību uzvarētājai divkāršojot pārsvaru sērijā.