Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2977, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Somijas hokeja izlasi turpinās vadīt Juka Jalonens

Somijas hokeja izlasi turpinās vadīt Juka Jalonens
Juka Jalonens. Foto: IIHF

Somijas Hokeja federācija paziņojusi, ka ir pagarināts līgums līdz 2023./2024. gada sezonas beigām ar tās valstsvienības galveno treneri Juku Jalonenu. Tāpat kā iepriekš, arī šoreiz trenerim ir iespēja priekšlaicīgi pārtraukt līgumattiecības gadījumā, ja piekrīt piedāvājumam no kādas Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības.

Somijas Hokeja federācija šodien oficiāli paziņojusi, ka pagarinājusi līgumu ar vīriešu hokeja valstsvienības galveno treneri Juku Jalonenu līdz 2023./2024. gada sezonas beigām. Jalonenam šis ir otrais piegājiens izlases trenera amatā, kurā viņš stājās 2018. gadā. Pirmajā reizē 60 gadus vecais speciālists nostrādāja četrus gadus laika posmā no 2009. līdz 2013. gadam.

Otrā reize kļuvusi sekmīga. Kopā ar Somijas izlasi Jalonens divas reizes kļuvis par pasaules čempionu (2019. un 2022. gadā), bet reizi par olimpisko čempionu (2022. gadā). 2021. gadā Somija pasaules čempionātā izcīnīja sudraba medaļas, finālā zaudējot Kanādai. Revanšu izdevās gūt gadu vēlāk, uzvarot papildlaikā.

''Šī ir laba vieta, kur strādāt, bet izlase atrodas lieliskā situācijā. Mums vienmēr iespēja turnīros sasniegt augstākos mērķus, jo tajā spēlē meistarīgi hokejisti, kuri tic profesionālajam personālam,'' pēc līguma pagarināšanas teica Jalonens. Līdzīgi kā līdz šim, arī šoreiz speciālistam būs iespēja priekšlaicīgi pārtraukt vienošanos gadījumā, ja viņš pieņems darbu kādā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā. Bez darba pieaugušo izlasē Jalonena pienākumos ietilps arī darbs pie Somijas hokeja prioritātēm, sadarbības ar klubiem veidošanas, jauniešu izlašu treneru uzraudzīšana un datu iegūšana par izlašu darbu.

Līdzīgi kā 2022. gadā, arī 2023. gadā Somijā tiks organizēts pasaules čempionāts hokejā, taču šoreiz kopā ar Rīgu.

Izmantotie resursi:
Leijonat - Jukka Jalonen jatkaa Leijonien...


, 2022-08-31 17:27, pirms 2 gadiem
Kamēr mājās ved bleķi, tamēr mierīgi var strādāt.
Mirklis no Igaunijas un Francijas U18 valstsvienību spēles. Foto: Catherine Kõrtsmik/Eesti Hoki

Arī Igaunijas jaunie hokejisti pārspēj Franciju, ukraiņi izlaiž pārsvaru pret Vāciju

Pasaules hokeja meistarsacīkstēs U18 valstsvienībām pirmās divīzijas A grupā cīņu par pirmo vietu turpina Vācijas un Ukrainas komandas, bet B grupas līderpozīcijā joprojām ir Lietuvas hokejisti, savukārt mājiniecei Igaunijai izdevās pieveikt (4:3) Franciju.
Vācijas valstsvienības hokejista Džastina Šica vārtu guvuma mirklis. Foto: Karl-Josef Hildenbrand/DPA/Picture-Alliance/Scanpix

Latvijas pretinieču cīņā Vācija saber septiņas ripas slovākiem, Zviedrijai 4:0 pār Somiju

Bavārijas pilsētā Kaufboirenā šovakar Vācijas hokejisti ar 7:3 sakāva Slovākijas valstsvienību. 10. maijā komandas spēkosies pasaules meistarsacīkšu pirmajā spēļu kārtā.
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
2

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.