Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2977, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Kanāda gatavo rezerves plānu un uz Špenglera kausu dosies ar titulētiem treneriem

Kanāda gatavo rezerves plānu un uz Špenglera kausu dosies ar titulētiem treneriem
Klods Žiljēns. Foto: AP/Scanpix

Kanādas hokeja izlase decembrī piedalīsies divos pārbaudes turnīros – Pirmā kanāla kausā Maskavā un Špenglera kausā Davosā. Komandas galvenais treneris būs Klods Žiljēns. Gadījumā, ja Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejisti tomēr nedosies uz olimpiskajām spēlēm, viņš vadīs Kanādas izlasi arī Pekinā.

Klods Žiljēns februārī tika atlaists no Monreālas "Canadiens" galvenā trenera amata. Pirms tam viņš trenējis arī Ņūdžersijas "Devils" un Bostonas "Bruins", 2011. gadā virs galvas ceļot Stenlija kausu. NHL viņš izcīnījis 667 uzvaras. Pirms septiņiem gadiem Žiljēns bija Kanādas valstsvienības treneru korpusā, kad komanda triumfēja Soču olimpiskajās spēlēs.

Pirmā kanāla kausā un Špenglera kausā Žiljēnam asistēs Brūss Budro un Skots Vokers. Budro trenējis Vašingtonas "Capitals", Anaheimas "Ducks" un Minesotas "Wild". Viņš zināms kā viens no labākajiem regulāro sezonu treneriem, tomēr Budro komandām bieži bijušas sāpīgas neveiksmes Stenlija kausa izcīņā. Savukārt Vokers kā treneris NHL nav strādājis, bet spēlētāja karjerā aizvadīja vairāk par 800 spēlēm.

Kanādas izlases ģenerālmenedžeris būs Šeins Douns.

Ja apstākļi nemainīsies un NHL dosies uz Pekinas olimpiskajām spēlēm, Kanādas izlasi vadīs Džons Kūpers (Tampabejas "Lightning"), kuram asistēs Brūss Kesidijs (Bostonas "Bruins"), Pīters Debūrs (Lasvegasas "Golden Knights") un Berijs Trocs (Ņujorkas "Islanders"). Savukārt sastāva komplektēšana uzticēta Sentluisas "Blues" ģenerālmenedžerim Dagam Ārmstrongam.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/claude-julien-te...


Mirklis no Ungārijas un Norvēģijas sieviešu valstsvienību spēles. Foto: Magyar Jégkorong Szövetség

Par ceļazīmēm uz PČ eliti cīnīsies Francijas, Norvēģijas un Ungārijas hokejistes

Pasaules hokeja meistarsacīkšu pirmās divīzijas A grupas sacensību pirmajā trijniekā pirms pēdējām divām spēļu kārtām izvirzījušās Francijas, Norvēģijas un Ungārijas sieviešu valstsvienības.
Francijas valstsvienības hokejisti. Foto: Yoann Copel

Zviedri savā laukumā divas stundas sausā pret Somiju, cita Latvijas pretiniece uzvar

Otro spēli divu dienu laikā Linšēpingā aizvadīja Zviedrijas un Somijas valstsvienības, somiem arī šovakar neļaujot saviem principiālajiem pretiniekiem gūt vārtus.
Līans Bihsels. Foto: Rogle BK
7

Šveices zvaigznei Bihselam pēc atteikuma U20 durvis uz izlasi slēgtas

Šveices hokeja izlasi maijā gaidāmajā pasaules čempionātā nepārstāvēs 19 gadus vecais aizsargs Līans Bihsels, kurš Nacionālajā hokeja līgā draftēts ar 18. numuru. Durvis uz valstsvienību slēgtas, jo Bihsels decembrī atteica U20 izlasei.