Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2977, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Itālijas izlasi turpmāk vadīs leģendārais Kīnens

Itālijas izlasi turpmāk vadīs leģendārais Kīnens
Maiks Kīnens. Foto: AFP/Scanpix

Pasaules čempionāta pirmajā divīzijā spēlējošā Itālijas hokeja izlase nolīgusi jaunu galveno treneri – parakstīts līgums ar Maiku Kīnenu. Vienošanās panākta, prātā paturot 2026. gada Milānas olimpiskās spēles.

Dzelzs Maiks ir vienīgais treneris pasaulē, kurš izcīnījis gan Stenlija, gan Gagarina kausu. 1994. gadā viņš līdz triumfam aizveda Ņujorkas "Rangers" ar kapteini Marku Mesjē priekšgalā. Kīnens ticis atzīts par Nacionālās hokeja līgas labāko treneri un vadījis arī Kanādas izlasi.

"Šis man ir izaicinājums un arī unikāla iespēja. Būs aizraujoši veidot un attīstīt komandu pirms olimpiskajām spēlēm, kuras turklāt notiks mājās. Reizēm brīnumi notiek. Itāļi ir kaislīgi sporta fani, tāpēc gribu, lai no mums gaidītu daudz. Gribu, lai spēlētāji sasniegtu augstāko līmeni, lai viņi gribētu uzvarēt, lai viņus motivētu domas par panākumiem un sacenšanos ar spiedienu uz pleciem," stāstīja Kīnens, kuram Itālijā palīdzēs viņa ilggadējais asistents Maiks Pelīno.

Kīnens jaunajā amatā debitēs laika posmā no 10. līdz 13. novembrim, kad Itālijas izlase Budapeštā spēkosies pret Ukrainu, Slovēniju un vienu no otras grupas komandām – Ungāriju, Japānu vai Franciju.

Savukārt 2023. gada pasaules čempionāts pirmās divīzijas A grupā norisināsies Notingemā, Lielbritānijā. Pretī stāsies laukuma saimnieki, kā arī Lietuvas, Dienvidkorejas, Polijas un Rumānijas izlases.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2023...


, 2022-10-18 20:39, pirms gada
Esiet uzmanīgi. Ka jau parasti, arī šajā rakstā ir iepīti melu midzeņa meļu, latviešu valodas kaitnieka, kārtējie meli
, 2022-10-18 20:48, pirms gada
lai nopelnītu vairāk naudas, treneris ik pa laikam maina vārdu...
citreiz Kīnens, citreiz Hārtlijs...
datu lapās uzrādād, ka Stenliju un Gagarinu izcīnījuši Kīnans Hārtlijs...
, 2022-10-18 20:48, pirms gada
''Dzelzs Maiks ir vienīgais treneris pasaulē, kurš izcīnījis gan Stenlija, gan Gagarina kausu''

Vienīgais, ja neskaita Bobu Hārtliju...
, 2022-10-18 20:55, pirms gada
kolhoznieks Brože bez gagarina pieminēšanas nevar iztikt
pie tam kā jau te daži nokomentēja, tas pats sanāca kā vienmēr, ar lielu kļūdu
, 2022-10-19 08:34, pirms gada
Bomba! Es jau sapratu, ka Dzelzs Maiks ir jau pensijā ar galiem. A izrādās ne un uz vecumdienām sadomāja makaroņņikus patrenēt! Ak jā Brože jau laikam par tādu Hartliju nav dzirdējis. Ja kas ta šams arī ir gan Stenliju, gan to Vates figņu pacēlis.
, 2022-10-19 14:48, pirms gada
Maiks Kīnens un Bobs Hārtlijs ir viena un tā pati persona...
Mirklis pēc Kanādas valstsvienības izšķirošo vārtu guvuma. Foto: IIHF
1

Kanādietes 11 vārtu drāmā pagarinājumā sarūgtina mājinieci un atgūst planētas titulu

Pasaules hokeja meistarsacīkstēs 13. reizi triumfējusi Kanādas sieviešu valstsvienība, kura Ņujorkas pavalsts pilsētā Jūtikā notikušā turnīra finālā ar 6:5 pagarinājumā uzveica amerikānietes.
Mirklis pēc Somijas valstsvienības vārtu guvuma. Foto: IIHF

Somietes veic 48 metienus, taču cīņā par bronzu uzvar tikai bullīšos

Pirmoreiz kopš 2021. gada godalgas pasaules hokeja meistarsacīkstēs izcīnīja Somijas sieviešu valstsvienība, kura divreiz izsēja pārsvaru, izgājienu sērijā pieveicot (3:2) Čehijas komandu.
Mirklis no Francijas un Itālijas valstsvienību spēles. Foto: Yoann Copel

Latvijas pretiniece Ostravā Francija nespēj vēlreiz pieveikt Itāliju

Francijas hokeja valstsvienība savā otrajā pārbaudes spēlē šomēnes un vienlaikus arī divu dienu laikā ar 2:3 piekāpās otro gadu pēc kārtas ārpus pasaules meistarsacīkšu elites divīzijas palikušajai Itālijas komandai.