Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2977, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

U20 kapteinim Bergmanim ilgākais spēles laiks pasaules čempionāta grupu turnīrā

U20 kapteinim Bergmanim ilgākais spēles laiks pasaules čempionāta grupu turnīrā
Ralfs Bergmanis. Foto: Zumapress.com/Scanpix

LETA. Latvijas U-20 izlases kapteinis Ralfs Bergmanis pasaules junioru čempionātā Edmontonā pēc grupu turnīra ir līderis spēles laika ziņā un dalītā pirmajā vietā gūtajos vārtos starp aizsargiem, liecina sacensību rīkotāju apkopotā statistika.

Ralfs Bergmanis četrās spēlēs laukumā bijis 100 minūtes un trīs sekundes, vidēji ar 25 spēlētām minūtēm mačā esot pārliecinošs līderis. Otrais šajā rādītājā ir vācietis Maksimiljans Zūbers, kurš laukumā vidēji ik spēlē bijis 23 minūtes un četras sekundes.

Bergmanis ar trim precīziem metieniem ir arī labākais vārtu guvējs starp čempionāta aizsargiem, šo godu dalot ar zviedru Emīlu Andrea. Rezultatīvāko aizsargu sarakstā Bergmanis ar pieciem punktiem (3+2) ieņem ceturto vietu. Līderis ar septiņiem punktiem (4+3) ir Andrea, bet pa sešiem punktiem iekrājuši Oulens Zelvegers (2+4) no Kanādas un Lūks Hjūzs (1+5) no ASV.

Turnīra rezultatīvākais spēlētājs ar 13 punktiem (7+6) ir mājinieku uzbrucējs Meisons Maktavišs, kam ar deviņiem punktiem (3+6) seko divi somi Joakims Kemels un Ātu Rati. Bergmanis ar pieciem punktiem ir 15.rezultatīvākais. Tikmēr Latvijas junioru izlases vārtsargs Bruno Brūveris ar vidēji 91,3% atvairīto metienu ir piektais šajā rādītājā turnīrā. Līderis ar 94,44% atvairīto metienu ir zviedru vārtsargs Kalle Klangs. Iemetienos labākais no Latvijas izlases ar 49,02 procentiem uzvarēto dueļu ir Dans Ločmelis, čempionātā ieņemot 27.vietu, bet Raimonds Vītoliņš ar +3 ieņem dalītu 29.vietu čempionātā +/- lietderības koeficienta rādītājā.

Latvijas izlase starp visām komandām ir ceturtā metienu realizācijā (11,43% no metieniem bijuši precīzi), ieņem piekto vietu vairākumā ar 33,3% realizācijas (līderi ar 60% ir kanādieši), bet ar 90% atvairīto metienu Latvijas vārtsargi ir ceturtie turnīrā (līderi ar 95% atvairīto metienu ir ASV vārtsargi).

Jau vēstīts, ka Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlase svētdien Edmontonā pirmo reizi vēsturē iekļuva pasaules junioru čempionāta ceturtdaļfinālā. Ar "hat-trick" izceļoties komandas kapteinim Ralfam Bergmanim, Latvijas juniori ar rezultātu 5:2 (2:1, 2:1, 1:0) uzvarēja vienaudžus no Čehijas. Rīt ceturtdaļfinālā Latvijas izlase tiksies ar vienaudžiem no Zviedrijas.

A apakšgrupā pirmo vietu ar 12 punktiem četrās spēlēs ieņēma Kanāda, astoņus punktus izcīnīja somi, pa četriem punktiem četros dueļos iekrāja Latvija un Čehija, bet divi punkti četros mačos bija Slovākijai. Turnīra pirmajā spēlē Latvija ar 1:6 zaudēja Somijai, pēc tam sekoja zaudējums 2:5 Kanādai, trešajā spēlē Latvijas hokejisti ar 2:3 "bullīšos" atzina Slovākijas pārākumu, bet izšķirošajā mačā par vietu astotdaļfinālā ar apspēlēja čehus, ieņemot trešo vietu grupā.

B apakšgrupā pirmo vietu ar maksimāli iespējamiem 12 punktiem ieņēma ASV hokejisti, otrie ar deviņiem punktiem bija zviedri, trešo vietu ar sešiem punktiem izcīnīja Vācijas U-20 hokejisti, ceturtie ar trim punktiem bija Šveicieši, bet Austrijas komanda palika bez punktiem, noslēdzot čempionātu pēdējā vietā. Ceturtdaļfinālu pāros Kanāda tiksies ar Šveices hokejistiem, ASV juniori spēlēs pret čehu vienaudžiem, bet Somijas U-20 spēlētāji tiksies ar Vācijas izlasi.

Šogad no elites divīzijas neizkritīs neviena izlase. 2023.gada pasaules čempionāts gadu mijā notiks Kanādas pilsētās Helifeksā un Monktonā.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2022-08-17 10:51, pirms 2 gadiem
Tāda statistika un rezultāti Latvijas U-20 izlasei elitē nav bijusi nekad.Cerams,ka tuvākā nākotnē būs labs papildinājums nacionālai pieaugušo izlasei.
Mirklis pēc Kanādas valstsvienības izšķirošo vārtu guvuma. Foto: IIHF
1

Kanādietes 11 vārtu drāmā pagarinājumā sarūgtina mājinieci un atgūst planētas titulu

Pasaules hokeja meistarsacīkstēs 13. reizi triumfējusi Kanādas sieviešu valstsvienība, kura Ņujorkas pavalsts pilsētā Jūtikā notikušā turnīra finālā ar 6:5 pagarinājumā uzveica amerikānietes.
Mirklis pēc Somijas valstsvienības vārtu guvuma. Foto: IIHF

Somietes veic 48 metienus, taču cīņā par bronzu uzvar tikai bullīšos

Pirmoreiz kopš 2021. gada godalgas pasaules hokeja meistarsacīkstēs izcīnīja Somijas sieviešu valstsvienība, kura divreiz izsēja pārsvaru, izgājienu sērijā pieveicot (3:2) Čehijas komandu.
Mirklis no Francijas un Itālijas valstsvienību spēles. Foto: Yoann Copel

Latvijas pretiniece Ostravā Francija nespēj vēlreiz pieveikt Itāliju

Francijas hokeja valstsvienība savā otrajā pārbaudes spēlē šomēnes un vienlaikus arī divu dienu laikā ar 2:3 piekāpās otro gadu pēc kārtas ārpus pasaules meistarsacīkšu elites divīzijas palikušajai Itālijas komandai.