Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

Autors: HK Zemgale

Atšķirībā no līderiem “Zemgale/LLU” pieveic HS “Rīga”

Atšķirībā no līderiem “Zemgale/LLU” pieveic HS “Rīga”
Rinalds Rosinskis ieraida ripu HS "Rīga" vārtsarga Denija Romanovska sargātos vārtos.
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2016. gada 22. oktobrī, Rīgā, hokeja hallē “Rīga” norisinājās Latvijas hokeja Virslīgas regulārā čempionāta spēle starp HS “Rīga” un HK “Zemgale/LLU”. Sīvā cīņa jelgavnieki, kuru sastāvu paretināja traumētie spēlētāji, izcīnīja uzvaru ar rezultātu 3:1 un nesagādāja prieku HS “Rīga” atbalstītājiem, kuri cerēja uz savas komandas uzvaru, līdzīgi, kā spēlē ar HK “Mogo”, kuru jaunie hokejisti iepriekšējā spēlē pievarēja ar rezultātu 6:3.

Spēles sākumā abas komandas rādīja vienādu spēles raitumu, līdz HK “Zemgale/LLU” spēlētāji nepārņēma ripas kontroli. Uzbruka daudz, bet metienu vārtu rāmī nebija īpaši daudz, jo HS “Rīga” spēlētāji pašaizliedzīgi tos bloķēja. Metienus, kurus neapturēja rīdzinieku spēlētāji, spēja apturēt viņu vārtsargs Denijs Romanovskis. Jelgavnieku vārtsargam Reinim Petkum nācās stāvēt bez darba līdz trešdaļas pēdējai ceturdaļai, kurā HS “Rīga” negaidīti iespieda viesus aizsardzības zonā. Pēc vairākām izspēlēm ar precīzu metienu spēles rezultātu atklāja Oļegs Šišļaņikovs un HK “Zemgale/LLU” nonāca iedzinēja lomā – 0:1. Līdz trešdaļas beigām jelgavnieki mēģināja atspēlēties, bet nepaspēja to izdarīt, ka arī gandrīz ielaida vēl vienus vārtus.

 

Otrās trešdaļas sākumā HS “Rīga” izpelnās noraidījumu un saspēlējoties Valentīnam Feoktistovam ar Reinim Švēdenbergam, ripa nonāk vārtu priekšā, kur to vārtos ieraidīja Kristaps Millers, izlīdzinot spēles rezultātu – 1:1. Pēc gūtajiem vārtiem HK “Zemgale/LLU” uzņēmās spēles vadību, bet tā diemžēl nesagādāja gaidīto rezultātu, HS “Rīga” vārti palika neskarti. Trešdaļas vidū noraidījumu nopelnīja arī jelgavnieki. Ledus saimniekiem tas ļāva izlīdzināt spēku samēru uz laukumu, bet arī viņi netika pie gūtiem vārtiem. Trešdaļas pēdējās minūtē HK “Zemgale/LLU” iespieda pretiniekus viņu aizsardzības zonā, bet ripa diemžēl neatrada ceļu uz vārtiem un spēles iznākumu nācās noskaidrot trešā trešdaļā.

 

Trešo trešdaļu HS “Rīga” iesāka ar noraidījumu un tieši, kā otrā trešdaļā to savā labā izmantoja jelgavnieki. Pēc Olafa Aploka un Raivja Kurnigina saspēles, ripa tika nogādāta pie Rinalda Rosinska, kurš to ieraidīja vārtos un izvirzīja HK “Zemgale/LLU” vadībā ar rezultātu – 2:1. Trešdaļa turpinājās ar sīkstu cīnīšanos ar samērā vienlīdzīgu spēli, kurā abām komandām bija iespējas gūt vārtus, bet teicamā komandu vārtsargu spēle neļāva piepildīties spēlētāju vēlmēm. Pēdējās spēles minūtes izvērtās dramatiskā cīņā, kurā komandas mēģināja lauzt spēles gaitu. Veiksmīgāki tajā tomēr bija jelgavnieki, jo HS “Rīga” nopelnīja vairāk noraidījumus un bija spiesta spēlēt mazākumā. No sākuma trijatā pret četriem jelgavniekiem, bet pēdējā minūtē trijatā pret pieciem. Atšķirībā no visiem iepriekšējiem vairākumiem, HK “Zemgale/LLU” neveica garas izspēles, bet pēc Kristapa Millera un Riharda Paškauska piespēlēm no zilās līnijas precīzu metienu uz vārtiem veica aizsargs Eduards Hugo Jansons un pilnībā nostiprināja jelgavnieku uzvaru ar rezultātu – 3:1.

 

Ruslans Antropovs  


Izglāb Laumu!

2015. gada 23. decembrī, plkst. 19:30 Jelgavas ledus hallē HK „Zemgale/LLU” aizvadīs labdarības spēli ar HK „Astana” no Kazahstānas.

HK "Zemgale" pirmssezonas sapulce

Hokeja klubs "Zemgale/LLU" aicina potenciālos spēlētājus 3.augustā plkst.18:00 viesnīcā "Zemgale" (Skautu iela 2, Jelgava) uz pirmssezonas sapulci.
Reinis Demiters - februāra MVP.
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

Reinis Demiters – februāra vērtīgākais spēlētājs virslīgā

Par aizvadītā mēneša spēlētāju Latvijas hokeja virslīgā ir atzīts HK „Zemgale/LLU” aizsargs – Reinis Demiters. Viņš februārī sešās spēlēs sakrājis 16 rezultativitātes punktus (7+9). Demitera pārstāvētā HK „Zemgale/LLU” komanda februārī izcīnīja piecas uzvaras, kas deva otro vietu regulārajā turnīrā. Tādējādi jelgavnieki izslēgšanas spēles uzsāks no 1/2fināla.