Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Ar jaunpienācēju Makarovu vārtos "Dinamo" uzņems SKA

Ar jaunpienācēju Makarovu vārtos "Dinamo" uzņems SKA
Lauris Dārziņš un Koltons Gilīss. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Šovakar mājas spēli aizvadīs pārmaiņas piedzīvojušais Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas pulksten 19:30 savā laukumā uzņems Sanktpēterburgas SKA. Tiešraide kanālā TV6.

"Dinamo" trīs iepriekšējās spēles aizvadīja izbraukumā. Ja zaudējumā pret Maskavas "Dynamo" (1:4) tika parādīts konkurētspējīgs hokejs, tomēr pretinieki savus momentus izmantoja daudz labāk nekā rīdzinieki, tad turpinājumā sekoja divas izgāšanās – četri ielaisti vārti mazākumā pret Čerepovecas "Severstal" (1:6), kas nostūma "Dinamo" uz pēdējo vietu rietumos, un sezonas otrais sausais zaudējums, ar 0:4 piekāpjoties Jaroslavļas "Lokomotiv", kas iepriekšējā dienā bija atlaidusi treneri.

Galvenais treneris Ģirts Ankipāns uzrunā komandai pēc zaudējuma izteicās, ka turpmāk liekie pasažieri netiks vesti līdzi. "Paldies tiem, kuri tiešām kapāja. Ar pārējiem tiksim galā, kad aizbrauksim mājās," teica Ankipāns, kurš publiskajos komentāros pauda pretenzijas pret uzbrucējiem – notiek slidošana pa perimetru un centieni visu izdarīt skaisti, nevis līšana uz vārtu priekšu un mēģinājumi iestumt darba golu.

Tomēr lielākās izmaiņas skārušas vārtsargu līniju. Pieņemts lēmums lauzt līgumu ar Kristeru Gudļevski, kurš sāka deviņas no desmit spēlēm. Tādējādi atbrīvota vieta "Dinamo" budžetā, lai varētu parakstīt līgumu ar čehu vārtsargu Aleksanderu Salāku, kurš sezonas ievadā bija bez darba, bet pērn sargāja Jaroslavļas "Lokomotiv" vārtus. Viņš Rīgā ieradīsies šodien, kamēr krievu vārtsargs Andrejs Makarovs jau šovakar sargās vārtus spēlē pret SKA.

Viņa karjeras augstākais punkts bija vienas spēles aizvadīšana Nacionālajā hokeja līgā, sargājot Bufalo "Sabres" vārtus, bet turpinājums nebija pārāk izdevies. KHL Makarovs sargājis Pekinas "Kunlun Red Star", Ņižņekamskas "Neftekhimik" un Jekaterinburgas "Avtomobilist" vārtus, bet šo sezonu viņš sāka Krievijas Augstākajā līgā – Voroņežas "Buran" rindās.

Reizē ar Gudļevski no komandas atbrīvots zviedru uzbrucējs Jākobs Berjlunds, kurš astoņās spēlēs iemeta trīs vārtus un pievienoja vienu rezultatīvu piespēli. Pārējie ārzemnieki pagaidām palikuši ierindā, taču melnās joslas turpināšanās varētu nozīmēt arī citas izmaiņas.

Duelis pret SKA ievada četru smagu spēļu sēriju, jo turpinājumā "Dinamo" būs jātiekas pret Latvijas izlases galveno treneri Bobu Hārtliju un Omskas "Avangard", kam ir labākais vairākums līgā, kamēr rīdziniekiem mazākums ir vājā vieta. Tad sekos izbraukuma spēle pret čempioni Maskavas CSKA, bet turpinājumā savā laukumā jāuzņem Podoļskas "Vityaz", kas spēlē negaidīti pārliecinoši un atrodas Rietumu konferences vadībā.

SKA rezultatīvākais spēlētājs ir Vladimirs Tkačovs, kurš 12 spēlēs izcēlies ar sešiem vārtiem un 13 punktiem. Viņš pagājušajā sezonā pārstāvēja Ufas "Salavat Yulaev", visas sezonas garumā sakrājot 26 punktus. Vasarā Tkačovs domāja par braukšanu uz Ziemeļameriku, tomēr saņēma naudīgu SKA piedāvājumu un pārcēlās uz Sanktpēterburgu.

Viņa tuvākie sekotāji ir komandas kapteinis Sergejs Plotņikovs un somu uzbrucējs Jori Lehtere, kamēr uz zilās līnijas sešus punktus savācis zviedrs Davids Rundblads. Savukārt vārtos vietu izcīnījis tikai 21 gadu vecais Aleksejs Meļņičuks, kurš pagājušajā sezonā SKA rindās neaizvadīja nevienu spēli. Viņš septiņos mačos izcīnījis piecas uzvaras, divas reizes nospēlējis uz nulles un atvairījis 95,4% metienu.

SKA sezonu sākusi itin pārliecinoši, rietumu kopvērtējumā atrodoties tikai aiz "Vityaz". Sanktpēterburgas vienība Rīgā ieradusies ar divām 4:1 uzvarām pēc kārtas – vispirms tika pieveikta "Salavat Yulaev", bet sestdien izdevās apspēlēt arī Maskavas "Dynamo". Abos mačos ar vārtu guvumiem izcēlās Plotņikovs un Jevgeņijs Ketovs, bet pret "Dynamo" divas ripas iemeta Lehtere.

Komandu salīdzinājums

RādītājsDinamoSKA
Vieta konferencē (P)12. (6)2. (17)
Vārtu attiecība (G:Z)16-3731-25
Vairākuma realizācija (vieta līgā)15.4% (15.)15.8% (13.)
Mazākuma neitralizācija (vieta līgā)61.9% (24.)78.% (18.)
Soda minūtes (vieta līgā)109 (16.)114 (12.)
Rezultatīvākais spēlētājs (punkti)B. Makmilans 6 (4+2)V. Tkačovs 13 (6+7)

Rīgas ''Dinamo'' septembra spēļu kalendārs

DatumsLaiksVietaPretinieksRez.
2. septembris19:30MājāsMaskavas "Spartak"2:1 P
4. septembris19:30MājāsŅižņijnovgorodas "Torpedo"3:0
7. septembris16:00ViesosHelsinku "Jokerit"2:7
9. septembris19:00ViesosŅižņekamskas "Neftekhimik"0:4
12. septembris19:30ViesosMaskavas "Spartak"1:5
16. septembris19:30MājāsHabarovskas "Amur"4:3 P
18. septembris19:30MājāsJaroslavļas "Lokomotiv"2:3
21. septembris17:30ViesosMaskavas "Dynamo"1:4
23. septembris19:00ViesosČerepovecas "Severstal"1:6
25. septembris19:30ViesosJaroslavļas "Lokomotiv''0:4
30. septembris19:30MājāsSanktpēterburgas SKA

, 2019-09-30 11:28, pirms 5 gadiem
Gāzes klubam cieta drāte un pussausa baranka!
Kepkas #PaKrūmiem
Funariks, kā tas nākas, ka izlases bāzes klubā visi vorotchiki ārzemnieki?
Hartlijam Gudis būs labs ja?
#kepkuLogjika #gaaze #gagarins
, 2019-09-30 11:33, pirms 5 gadiem
Ja skatās no tuvāko trīs spēļu un pretinieku varenības skatu punkta, tad spēlēs pret "SKA", "Avangard" un "CSKA", būs lielas grūtības izkļūt no krīzes, bet ne neiespējami.
Ja Gudijs ir projām un šodien vārtos būs Makarovs, kas zin, kādā sportiskā formā ir šis vārtu vīrs. No viņa pārliecības un prasmēm šodien savā ziņā iedvesmosies visa komanda. Ir jābūt kādiem, kam tā spēle tomēr aiziet, lai arī citi atgūtu pārliecību par savu varēšanu. Tāpat nākamajās spēlēs... Ir būtiski, lai Salāks jau pirmajās savās cīņās laukumā ir uzdevuma augstumos. Ja vārtu vīru faktors Dinamo būs pozitīvs, izkļūšana no krīzes notiks jau tuvāko spēļu laikā. Pret spēcīgajiem klubiem punktus esam pratuši paņemt.

Par "Dinamo Rīga" pārbūvi un šī vakara spēli pret "SKA" kādas pārdomas arī te :

Dinamo Rīga pārbūves priekšā.Šovakar cīņa pret...
, 2019-09-30 11:39, pirms 5 gadiem
Mana dzīve ir izdevusies!Ja pērku mašīnu, tad zaporožecu, ja es dzeru alu, tad Optima līniju, ja es spēlēju NHL, tad Bufalo, bet ja spēlēju KHL, tad - tikai Rīgas Dinamo!
, 2019-09-30 11:41, pirms 5 gadiem
Paskatīsimies, ko 49 gadus vecais krabis izdarīs vārtos, kas zin mož var izšaut kaut ko?!?
, 2019-09-30 11:43, pirms 5 gadiem
Par skaistu hokeju!
Lielais caurums, vienīgais enkurs nu ir prom, tad nu gaidam rezultatīvas uzvaras!

psss..klaunu mājaslapā šim uzrādīti 49g, var redzēt, ka uzturētājs seko līdzi hoķim
, 2019-09-30 11:45, pirms 5 gadiem
Latvijas izlases kandidātam Makarovam būs Hat trick?
, 2019-09-30 11:47, pirms 5 gadiem
Jauns sākums
, 2019-09-30 11:52, pirms 5 gadiem
Žurnālist, tu kaut ko jauc. Spēle pret Maskavas dinamo tiek uzskatīta par labu spēli, RD ielaižot 4 vārtus . RD vadība vēlas, lai vairāk atzīmētu pozitīvo. Ne vienmēr var ticēt rakstam, tikai lai izdevīgi būtu RD vadībai.
, 2019-09-30 11:54, pirms 5 gadiem
biskaps rakstīja: Latvijas izlases kandidātam Makarovam būs Hat trick?
Federālais drošības dienests Savickim Makarovu izsniedza ar vienu patronu un rekomendāciju "jūsu vietā es zinātu, ko ar to darīt".

Hettriks gaidāms jau pirmajā periodā.
, 2019-09-30 11:59, pirms 5 gadiem
Beidzot no stadijas -"vienaldzīgs", kļūstu par atbalstītāju Dinamo pretiniekiem.Vācijas DEL līgas rezultatīvākais spēlētājs nevar tikt atlaists pēc dažām spēlēm ,ja galīgi nav .ko likt vietā.Bet tā vēl būtu mazākā bēda.Atlaist Gudiju ,kas varētu būt 1 vātsargs pavasarī ,jo par Elvi neko nevar zināt ,ir pilnīgi bezjēdzīga rīcība un lai vēl kāds gudrītis no Dinamo pastāsta,ka mums svarīgas ir arī izlases intereses. Kāda starpība ,kādu vietu ieņem šis bezjēdzīgais klubs-priekšpēdējo vai pēdējo.
, 2019-09-30 11:59, pirms 5 gadiem
Mēsli pēdējie krievijas līgā!😅😅😅

GG BLACKHAWKS!
, 2019-09-30 12:02, pirms 5 gadiem
jums pashiem smiekli nenak par ko jus te runajat vhl cuvaks atnaks un bus vilcejs?? mes pret lidervienibu spelejam te 1-8 bus un nekas cits, reali nolaizhaties uz zemes, ja vecs opelis skrienas ar c63 bitturbo v12, kas notiks? logiski tam vecajam opelim variantu nav tapat kaa dinamo, vienkarsi fiziskas sagatavotibas treneris pipec vajag kadu piesaistit no bijusajiem bobslejistiem, kas varetu fizisko iedzit un cilvekus, kas var izturet slodzi, kaa reiz tas bija kandavas nometnes kur sapnis bija tikt lidz gultai, tad ari bus rezultats, kad beidzot saks kapat un veidot normalu sistemu nevis nonsensu dzitx ankipanu vispar pa krumiem, kas tas par treneri, apkaunojums visam hokejam
, 2019-09-30 12:04, pirms 5 gadiem
Gruti teikt, vai pateiksana "paldies" Gudijam un Berglundam bija pareizs solis no RD vadibas puses, bet nu kaut kas jadara bija, komanda pedejas speles speleja loti neizteiksmigi, pat maigi izsakoties. Nu jacensas kapt ara no bedres, kura esam iekritusi. Pa lielam jau vel nekas nav zaudets, reguljarka vel ir 52 speles ko spelet, sivakara ieskaitot. Pret SKA mums allaz labas speles bijusas, kapec lai tada nebutu ari sovakar? Saksies ta protams no 0:0, bet ka beigsies, atbilde ap 10 vakara. Lai veicas, RD!
, 2019-09-30 12:04, pirms 5 gadiem
Jbal,par kaut kādiem urļikiem raksts,bet par mūsu zeltenēm-šķēpmetājām tiešam raksta nebūs???
, 2019-09-30 12:07, pirms 5 gadiem
inter hok rakstīja: Beidzot no stadijas -"vienaldzīgs", kļūstu par atbalstītāju Dinamo pretiniekiem.Vācijas DEL līgas rezultatīvākais spēlētājs nevar tikt atlaists pēc dažām spēlēm ,ja galīgi nav .ko likt vietā.Bet tā vēl būtu mazākā bēda.Atlaist Gudiju ,kas varētu būt 1 vātsargs pavasarī ,jo par Elvi neko nevar zināt ,ir pilnīgi bezjēdzīga rīcība un lai vēl kāds gudrītis no Dinamo pastāsta,ka mums svarīgas ir arī izlases intereses. Kāda starpība ,kādu vietu ieņem šis bezjēdzīgais klubs-priekšpēdējo vai pēdējo.
Gluži manas domas. Šorīt speciāli vēl gāju RD mājaslapā chekot sastāvu, cik tur īsti ir no lv. Ko lai saka, nekā tur nav, ko ņemt praktiski. Pareizāk, tie zēni no RD pavasarī aizpildīs vietas, ja no citām līgām mūsējie netiks dažādu iemeslu dēļ. Vienīgais, kas te priekš izlases svarīgs ir Lauris, kurš arī pagaidām izskatās nevarīgs. Un par Gudi tev taisnība. Jauks bāzes klubs. Ja atceramies pč, tad Kristers spēleja līmenī un ar Elvi dalīja spēles uz pusēm.
, 2019-09-30 12:10, pirms 5 gadiem
Ja Makarovs kādu ripu iemetīs pretinieku vārtos,tad nu,jurkas varza,uz barankas nepaliks,bet nu stabilitāti nevajadzētu lauzt.
, 2019-09-30 12:11, pirms 5 gadiem
andriic16 rakstīja: Gluži manas domas. Šorīt speciāli vēl gāju RD mājaslapā chekot sastāvu, cik tur īsti ir no lv. Ko lai saka, nekā tur nav, ko ņemt praktiski. Pareizāk, tie zēni no RD pavasarī aizpildīs vietas, ja no citām līgām mūsējie netiks dažādu iemeslu dēļ. Vienīgais, kas te priekš izlases svarīgs ir Lauris, kurš arī pagaidām izskatās nevarīgs. Un par Gudi tev taisnība. Jauks bāzes klubs. Ja atceramies pč, tad Kristers spēleja līmenī un ar Elvi dalīja spēles uz pusēm.
Lauris, Balinskis un Džera
, 2019-09-30 12:12, pirms 5 gadiem
andriic16 rakstīja: Gluži manas domas. Šorīt speciāli vēl gāju RD mājaslapā chekot sastāvu, cik tur īsti ir no lv. Ko lai saka, nekā tur nav, ko ņemt praktiski. Pareizāk, tie zēni no RD pavasarī aizpildīs vietas, ja no citām līgām mūsējie netiks dažādu iemeslu dēļ. Vienīgais, kas te priekš izlases svarīgs ir Lauris, kurš arī pagaidām izskatās nevarīgs. Un par Gudi tev taisnība. Jauks bāzes klubs. Ja atceramies pč, tad Kristers spēleja līmenī un ar Elvi dalīja spēles uz pusēm.
Sotnieks ir ļoti svarīgs! Bet par Gudiju absolūta taisnība -nu kā, jopcik, var sevi saukt par izlases "bāzes klubu" oficiāli un aiztriekt ratā izlases pieejamāko no labajiem kīperiem? Pilnīgs sviests. Jācer, ka mēneša laikā darbu atradīs kaut tajā pašā Čehijā vai DEL.
, 2019-09-30 12:15, pirms 5 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Sotnieks ir ļoti svarīgs! Bet par Gudiju absolūta taisnība -nu kā, jopcik, var sevi saukt par izlases "bāzes klubu" oficiāli un aiztriekt ratā izlases pieejamāko no labajiem kīperiem? Pilnīgs sviests. Jācer, ka mēneša laikā darbu atradīs kaut tajā pašā Čehijā vai DEL.
Darbs viņam būs
, 2019-09-30 12:15, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Lauris, Balinskis un Džera
Sotnieks stabila aizsardzības vērtība visus pēdējos čempjus.
, 2019-09-30 12:16, pirms 5 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Sotnieks stabila aizsardzības vērtība visus pēdējos čempjus.
piekrītu, pie Boba viņš ir varen labs
, 2019-09-30 12:19, pirms 5 gadiem
Tik slikti iet komandai, hahahaha ';
, 2019-09-30 12:22, pirms 5 gadiem
1:8 jau būs cienījams rezultāts!
, 2019-09-30 12:28, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Lauris, Balinskis un Džera
Es teiktu, ka arī Sotnieks un Zīle. Plus Marenis kapātāju maiņai.
, 2019-09-30 12:29, pirms 5 gadiem
es zinu labāk rakstīja: jums pashiem smiekli nenak par ko jus te runajat vhl cuvaks atnaks un bus vilcejs?? mes pret lidervienibu spelejam te 1-8 bus un nekas cits, reali nolaizhaties uz zemes, ja vecs opelis skrienas ar c63 bitturbo v12, kas notiks? logiski tam vecajam opelim variantu nav tapat kaa dinamo, vienkarsi fiziskas sagatavotibas treneris pipec vajag kadu piesaistit no bijusajiem bobslejistiem, kas varetu fizisko iedzit un cilvekus, kas var izturet slodzi, kaa reiz tas bija kandavas nometnes kur sapnis bija tikt lidz gultai, tad ari bus rezultats, kad beidzot saks kapat un veidot normalu sistemu nevis nonsensu dzitx ankipanu vispar pa krumiem, kas tas par treneri, apkaunojums visam hokejam
Pilnīgi piekrītu. Kādu vajag atrast vainīgo. Līdz ar Ankipāna ienākšanu, RD komanda slīd ar vien zemāk. Kauns jābūt vadībai, bet vēl skaitās RD izlašu bāze.
, 2019-09-30 12:30, pirms 5 gadiem
zzk rakstīja: Es teiktu, ka arī Sotnieks un Zīle. Plus Marenis kapātāju maiņai.
Sotnieks jā, pārējie abi...nu ok ja ir, bet nav nekas neaizstājams, jaucēji tāpat pietiek, deficīts ir veidotāji
, 2019-09-30 12:32, pirms 5 gadiem
janis_silmalis_106563077329889 rakstīja: Pilnīgi piekrītu. Kādu vajag atrast vainīgo. Līdz ar Ankipāna ienākšanu, RD komanda slīd ar vien zemāk. Kauns jābūt vadībai, bet vēl skaitās RD izlašu bāze.
par ko kauns? viņiem viss ok, nauda grozās, pašus neaiztiek jo visa tā lumpeņfuņu varza norej vārtsargu un neviens nevar nokomentēt taktiski "daudzveidīgo" ankipānhokeju.
, 2019-09-30 12:33, pirms 5 gadiem
nav viens vainigs, viss sakas jau ar pasu sportistu apzinu un motivaciju ka ir jabut spejigam but top fiziski.sagatavotam, lai ceretu uz kaut ko vairak par paliksanu ligas vidu
Slēpts komentārs: jbk
, 2019-09-30 12:36, pirms 5 gadiem
šodien būs makaroni
, 2019-09-30 12:50, pirms 5 gadiem
Zemapziņā gribās lai aplaužās Makarovs (problēma nav vārtsargā)
, 2019-09-30 12:51, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: Jbal,par kaut kādiem urļikiem raksts,bet par mūsu zeltenēm-šķēpmetājām tiešam raksta nebūs???
Eh, būtu vieglatlētikai tāds entuziasts, kāds ir Noviks sieviešu basītim vai Miņins regbijam...

P.S. Pat PČ vairs nevar normāli atspoguļot.
, 2019-09-30 12:58, pirms 5 gadiem
nebiju prognozējis tik ātru nonākšanu pēdējā vietā...
pēc maniem plāniem pēdējā vietā bija jānokļust pēc 2 spēlēm...

ko var gaidīt no šis sezonas?

ņemot vērā, ka atjaunots... pastiprināts sastāvs tad:
1. uzvaras gadījumā play off ir reāls...
2. zaudējuma gadījumā tiek gaidīts KHL zaudējumu rekords... vai vismaz Dinamo...
, 2019-09-30 13:05, pirms 5 gadiem
Par lielu Dinamo! Kepkas... PA KRŪMIEM!
, 2019-09-30 13:21, pirms 5 gadiem
Tā vietā lai pateiktu paldies treneru korpusam...rādās ka tiek spēlēts pokers.
Paliek neatbildēts...CIK ILGI NOTURĒSIES ANKIPĀNS UN PĀRĒJIE TRENERI(SPEČI).....
KHL eksperti netieši izdarījuši mājienus par ĀBOLA un ANKIPĀNA prasmēm un komandas vadības klusēšanu(treneru saaudzēšanas laiku)
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.