Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Teksta tiešraide: "Dinamo" - "Avangard" 1:2 (spēle galā)

Teksta tiešraide: "Dinamo" - "Avangard" 1:2 (spēle galā)
Rīss Skārlets un Ivans Naļimovs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv

Rīgas ''Dinamo'' komanda pirmo reizi šosezon tiekas ar Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadīto Omskas ''Avangard'' vienību. Mājinieku sastāvā pēc iepriekšējā mačā gūtā savainojuma nav atgriezies Džeisī Lipons, kura vietu pirmajā maiņā kopā ar Lauri Dārziņu un Miku Indraši ieņems Nikolajs Jeļisejevs.

Rīgas "Dinamo'' - Omskas ''Avangard'' 1:2 (1:0;0:2;0:0)

Vārti: 1:58 Dzierkals (Ri. Bukarts) 1:0, 22:09 Zernovs (Kovaļčuks, Šaripzjanovs) 1:1, 25:35 Jemeļins (Naits, Kostins) 1:2.
Soda minūtes: 4:10
Vārtsargi: Ivans Naļimovs - Igors Bobkovs

60` Bobkovs glābj ''Avangard'' pēc Rīsa Skārleta metiena no tuvas distances. Izglābties neizdodas un spēle ir noslēgusies.

59` Teju pilnas divas minūtes līdz pamatlaika beigām Rīgas ''Dinamo'' tiek pie vēl viena vairākuma.

54` Bīstami no tuvas distances, apspēlējot Metjū Majoni, uzmet Korbens Naits, taču Naļimovs ar to tiek galā.

51` ''Avangard'' neizmanto izcilu momentu - tukša vārtu stūra priekšā ripu saņem Kostins, kurš met neprecīzi. Pēc tam 21 gadu vecais uzbrucējs uzklausa padomu no galvenā trenera Hārtlija.

49` KHL labākais mazākums turpina būt neuzlaužams rīdziniekiem.

47` Arī šoreiz ''Dinamo'' neizdodas vairākumu izmantot, bet ''Avangard'' dod vēl vienu iespēju.

45` Rīdzinieki mazākumu iztur un uzreiz tiek pie vairākuma paši - Hārtlija vadītajai ''Avangard'' skaitliskā sastāva pārkāpums.

43` ''Dinamo'' paliek mazākumā. Ņikita Mateiko asi nospēlē pret Aleksandru Hohlačovu.

41` Sācies mača trešais periods. Pirmajā pirmā virknējuma nomaiņā savainojumu guvušā Dārziņa vietā spēlē Rihards Bukarts.

40` Otrā trešdaļa noslēgusies.

36` Kristaps Zīle nonāk labā metiena pozīcijā, taču met pāri. Uz ģērbtuvēm dodas Lauris Dārziņš, kuram iepriekš sāpīgi ar nūju pa potīti trāpīja pretinieks.

34` Ļoti labs moments Mikam Indrašim, kura metienu ar kājsargu atvaira vārtsargs. Vairākums nerealizēts.

32` Mājinieki tiek pie vairākuma.

30` Divas labas iespējas Rihardam Bukartam. Vispirms uzbrucējam no teicamas metiena pozīcijas neizdodas trāpīt pa ripu, bet pēc tam aizsargs nedaudz patraucē izdarīt metienu no vārtu priekšas.

26` VĀRTI! Rīdzinieki jau nonāk iedzinējos. Brīva vieta vēlreiz tiek atrasta starp Naļimova kājsargiem - Aleksejs Jemeļins izdara spēcīgu metienu, bet ripa trāpa pa Riharda Bukarta nūju, mainot lidojuma virzienu. 1:2.

23` VĀRTI! ''Avangard'' atbild ar savu vārtu guvumu izgājienā viens pret vienu. Iļja Kovaļčuks ar teicamu piespēli atrod Denisu Zernovu, kurš atrod brīvu koridoru viduszonā un aizmūk no aizsargiem, noslēgumā raidot ripu Naļimovam starp kājām - 1:1.

21` ''Dinamo'' atkal spēlē pilnā sastāvā.

21` Sākusies otrā trešdaļa. Mājiniekiem vēl 31 sekunde skaitliskajā mazākumā.

20` Mirkli pirms pagarinājuma beigām viesi tiek pie lieliskas iespējas, taču Kostinam no vārtu priekšas neizdodas pārspēt Naļimovu. Pirmā trešdaļa noslēgusies.

19` Tagad mazākums jau gaida rīdziniekus.

19` Kļūdu pieļauj Bobkovs, kurš izlaiž no paduses noķerto ripu. Tā nokrīt pie vārtu līnijas, bet pirmais pie tās tiek ''Avangard'' aizsargs, neļaujot Danielam Bērziņam ripu ieraidīt vārtos.

18` Vairākumā rīdziniekiem neizdodas absolūti nekas. Bīstamāks uzbrukums pat padodas omskiešiem - uzbrukuma smailē izraujas Pāvels Dedunovs, kura metienu gan pēdējā brīdī izdodas patraucēt Denisam Paršinam.

16` Rīgas ''Dinamo'' tiek pie pirmā vairākuma.

15` Labs metiens Daniela Bērziņa izpildījumā, bet Bobkovs ripu atvaira ar kājsargu.

12` Izejot no vārtiem, rupji kļūdās Naļimovs. Vārtsargs mēģina raidīt ripu tālu uz priekšu, tomēr trāpa pretinieku hokejistam. Kļims Kostins gan radušos iespēju neizmanto.

12` Ilgāk uzbrukuma zonā uzkavēties izdodas trešajai maiņai - uzbrukums noslēdzas ar Kristapa Zīles metienu, kas gan līdz vārtiem nenonāk.

8` Labā metiena pozīcijā nonāk Kirils Semjonovs, bet ripas ceļā guļas Kristaps Sotnieks, bloķējot metienu.

7` Ātrajā pretuzbrukumā izraujas Deniss Zernovs, ar kura metienu tiek galā Ivans Naļimovs. Tas gan izdarīts vairāk ar domu, ka pie atlēkušās ripas tukša stūra priekšā pirmais tiks ''Avangard'' uzbrucēja komandas biedrs, taču plāns neizdodas.

5` Vienādos sastāvos ripas kontrolē pārsvars viesiem.

2` VĀRTI! Rīgas ''Dinamo'' izvirzās vadībā. Uz uzbrukuma zonas zilās līnijas ripas apstrādē kļūdās viesu aizsargs, zaudējot ripu. Tā nonāk pie Riharda Bukarta, kurš izgājienā vienatnē pret vārtsargu aizsūta Mārtiņu Dzierkalu - uzbrucējs raida ripu zem Igora Bobkova kājsarga un pēc neliela rikošeta tā nonāk vārtos - 1:0.

1` Spēle sākusies! Rīdziniekiem kā pirmā uz ledus pret viesu līderiem dodas nomināli ceturtā maiņa.

Rīgas ''Dinamo'' sastāvs

Ivans Naļimovs (Bruno Brūveris); Rīss Skārlets - Kristaps Zīle, Roberts Mamčics - Metjū Majone, Ņikita Mateiko - Kristaps Sotnieks, Gunārs Skvorcovs; Lauris Dārziņš - Miks Indrašis - Nikolajs Jeļisejevs, Roberts Bukarts - Jevgeņijs Gračovs - Deniss Paršins, Rihards Bukarts - Jānis Švanenbergs - Mārtiņš Dzierkals, Gļebs Zirjanovs - Daniels Bērziņš - Genādijs Stoļarovs, Emīls Ģēģeris.


, 2021-01-27 19:25, pirms 3 gadiem
2-4
, 2021-01-27 20:02, pirms 3 gadiem
Kaut kārtīgi ierītu
, 2021-01-27 20:06, pirms 3 gadiem
enkuzens rakstīja: Kaut kārtīgi ierītu
Skatos, tu jau esi ierijis!
, 2021-01-27 20:17, pirms 3 gadiem
Pagaidām vārtsargs turas,redzēs kā būs pēc 2.perioda.
, 2021-01-27 20:53, pirms 3 gadiem
Indrašis vismaz pasaka kā ir! Savickijs nevar ledu savest kārtībā, tur laikam arī ekonomē resursus
, 2021-01-27 21:10, pirms 3 gadiem
minka1994 rakstīja: Indrašis vismaz pasaka kā ir! Savickijs nevar ledu savest kārtībā, tur laikam arī ekonomē resursus
Vai vef gadījumā nespēlēja vakar Arēnā? nezinu vienkārši, kurā halle viņi šogad mauc. Ja viņi kapāja Arēnā, tad kāds brīnums, ka švakāks ledus. Un vēl jau teiciens par baletdejotāju...
, 2021-01-27 21:39, pirms 3 gadiem
Tik netalantīgi un tizli vairākumā spēj spēlēt tikai Dinamo. Riebjas skatīties.
, 2021-01-27 21:39, pirms 3 gadiem
Skudra lohz
, 2021-01-27 21:44, pirms 3 gadiem
snauks rakstīja: Skudra lohz
Ne jau Skudra spēlē. Ja nav izpildītāji, treneris nav vainīgs.
, 2021-01-27 21:47, pirms 3 gadiem
Laba spēle,bet zaudējums kaut ideāla iespēja bija izglābties-žēl zēnu...
, 2021-01-27 21:54, pirms 3 gadiem
dvielis rakstīja: Tik netalantīgi un tizli vairākumā spēj spēlēt tikai Dinamo. Riebjas skatīties.
Ar ko gan labāki bija pretinieki-ar to ka pāris minūtēs guva 2 vārtus,tas arī viss.Neredzēju Gagarina cienīgu komandu. Žēl,mums vienmēr kaut kā pietrūkst.
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.